Het Dorp

Open Het Dorp” was de eerste grote televisie-inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis. In een 24-uurs radio- en televisieprogramma, gepresenteerd door Mies Bouwman, werd op 26 en 27 november 1962 ruim 12 miljoen gulden ingezameld. In de dagen daarna liep dat uiteindelijk op tot ongeveer 22 miljoen gulden. Met dat geld is Het Dorp gebouwd, de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. Vier jaar later namen de eerste bewoners hun intrek in Het Dorp. Arie Klapwijk, destijds geneesheer-directeur van de Johannastichting, stond aan de wieg van dit initiatief. Hij was ook de eerste waarnemend directeur van Het Dorp. 

Zie ook het boek 'Het Dorp van binnen en buiten, 1962-1997'.

Nu, inmiddels ruim vijftig jaar na de bouw van Het Dorp, vragen de veranderingen in de zorg om vernieuwing van Het Dorp.

De vernieuwing van Het Dorp wordt stapje voor stapje aangepakt. De eerste fase, de bouw van zesendertig nieuwe zorgappartementen, wordt naar verwachting in het voorjaar van 2017 afgerond. In de jaren daarna wordt de rest van Het Dorp vernieuwd.

Rendertime:0.123seconds