Stagiair MBO (BOL en praktijkleerroute) of HBO

MBO-student

Als je stage gaat lopen in je MBO-opleiding dan regelt het BPV-bureau van je school de stageplaats. Als je dit zelf moet doen, kun je locaties of afdelingen rechtstreeks benaderen. Op onze website vind je contactgegevens van de locaties bij Siza. 

HBO- of WO-student

Heb je belangstelling om bij Siza stage te lopen? Benader dan locaties of afdelingen direct.

De praktijkleerroute (BOL) bij Siza: een samenwerking van Siza en ROC Rijn IJssel

De opleiding doen én stagelopen bij Siza!

Heb jij je aangemeld voor de (BOL) opleiding Begeleider of Persoonlijk Begeleider (MZ) bij ROC Rijn IJssel? Ben je nieuwsgierig en heb je een gezonde dosis lef? Leer je het liefste in de praktijk? Dan is de praktijkleerroute van Siza voor jou een schot in de roos!

De naam zegt het al: je leert én doet tegelijkertijd praktijkervaring op door stages bij Siza. Zodra je start met de opleiding, start je meteen met je stage. Hierdoor kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Natuurlijk word je goed begeleid door jouw loopbaancoach van school en de werkbegeleider van de praktijk.

Je wordt opgeleid voor het reguliere diploma voor de (BOL) opleiding waarvoor je je hebt aangemeld, alleen is de manier waarop je wordt opgeleid anders. Ook als je al gestart bent met de opleiding bij Rijn IJssel kun je op ieder moment de overstap maken naar de praktijkleerroute.

Wat houdt de Praktijkleerroute in:

  • Je krijgt onderwijs op één van de locaties van Siza.
  • De keuzedelen volg je op één van de locaties van Rijn IJssel.
  • De beroepspraktijkvorming (stages) doe je gedurende je hele opleiding bij Siza.
  • Doordat je ieder jaar naar een andere stageplaats gaat word je breed opgeleid. Op deze manier kun je veel leren en vooral ook ontdekken waar je talenten liggen. Omdat er bij Siza mensen wonen en werken met uiteenlopende hulpvragen kunnen we met zekerheid zeggen dat we je een uitdaging kunnen bieden én dat er veel te leren en ontdekken is!
  • Docenten van Rijn IJssel, ervaringsdeskundigen en medewerkers/docenten van Siza geven samen inhoud aan het onderwijs waardoor we de praktijk en het onderwijs met elkaar verbinden.
  • De inhoud van het onderwijs wordt mede gestuurd door wat jij meemaakt op je stage: jij brengt in wat je tegenkomt en wil/ hebt te leren om in de praktijk verder te kunnen.
  • De praktijkleerroute bestaat uit 50% stage en 50% onderwijs bij Siza.
  • Je zit in één klas met leerlingen uit alle leerjaren van de opleiding Begeleider en Persoonlijk Begeleider, uitstroomprofielen Gehandicaptenzorg en Specifieke doelgroepen. Je leert van én met elkaar. Dit vraagt dat je zelfstandig kunt (leert) werken en dat je een actieve houding hebt.
  • De loopbaancoach komt (ongeveer) elke twee weken op bezoek op de stage voor een voortgangsgesprek. Hierbij is op regelmatige basis ook je werkbegeleider aanwezig, zodat jullie met z’n drieën de inhoud van het leerproces kunnen bespreken en vaststellen.

Ben je nieuwsgiering geworden en wil je meer weten over leren in de praktijk vanaf dag één of reguliere stages binnen Siza? Neem dan contact op met één van onze opleidingsfunctionarissen: 

Karin Volkers: karin.volkers@siza.nl of Mieke de Breet: mieke.de.breet@siza.nl 

Rendertime:0.169seconds(Logging enabled)