Inloopochtenden over niet-aangeboren hersenletsel

Op zaterdag 24 maart 2018 van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Siza twee inloopochtenden met informatie over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, hun naasten, huisartsen en andere verwijzers.

Tijdens de inloopochtend is er aandacht voor de oorzaken van niet-aangeboren hersenletsel, de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan, maar ook voor het Siza behandel- en begeleidingsaanbod en het behandelprogramma van Hersenz. De inloopochtenden vinden plaats in:

 • Regionaal Expertisecentrum NAH Arnhem - Jachthoornlaan 1 in Arnhem
 • Regionaal Expertisecentrum NAH en het activiteitencentrumTeuge - Rijksstraatweg 236 in Teuge

Hersenletsel

Jaarlijks lopen circa 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door een klap op het hoofd bij een ongeval, door een hartstilstand, ziekte, hersenbloeding of hersentumor. Hersenletsel heeft enorme gevolgen voor de getroffen persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Vaak ziet het leven van de persoon met hersenletsel en dat van de omgeving er na het ontstaan van het hersenletsel heel anders uit.
Na een tijd in het ziekenhuis of revalidatiecentrum komen mensen met hersenletsel thuis, vaak komen dan pas de vragen en problemen. Men heeft bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, de weg niet kunnen vinden, moeite met praten of begrijpen, aandacht- of concentratieproblemen. Het hersenletsel gaat niet over, maar de getroffene en de omgeving kunnen er wel mee leren omgaan.

Regionaal Expertisecentrum NAH

De Regionale Expertisecentra NAH van Siza bieden kortdurende intensieve behandeling en begeleiding aan mensen met hersenletsel en hun omgeving. Dit kan individueel of in een groep plaatsvinden. Wij richten ons op de zichtbare én onzichtbare gevolgen van NAH.
De behandeling is georganiseerd in modules die landelijk zijn ontwikkeld in het samenwerkingsverband Hersenz. Siza heeft tevens een breed vervolgaanbod dat goed aansluit. Zo is er bijvoorbeeld verbinding met dagbesteding en zijn er mogelijkheden om te (blijven) werken. We bieden een persoonlijk en passend aanbod, dat aansluit op wat in de revalidatie in gang is gezet. Doel van de behandeling en begeleiding is de verbinding naar het leven van alledag en naar participatie in de samenleving.

Inloopochtend

Tijdens de inloopochtend op 24 maart staan we stil bij het herkennen van hersenletsel, maar ook bij de betekenis en gevolgen van hersenletsel voor de persoon zelf en zijn/haar naaste (professionele) omgeving en de behandel- en begeleidingsmogelijkheden van Siza. We bespreken daarnaast het aanbod van het Regionaal Expertisecentrum NAH als antwoord op veel voorkomende vragen van mensen met hersenletsel en hun directe omgeving.

Lees hier ook meer over het behandel- en begeleidingsaanbod van Siza bij NAH.

(11-3-2018)

Lees verder
 • Lees verder

  Lancering ‘innovatiespreekuur’ Academy Het Dorp

  Dinsdag 20 maart was de housewarming van Academy Het Dorp op de Jachthoornlaan in Arnhem, waar het ‘innovatiespreekuur’ gelanceerd werd. Bewoners van Het Dorp, bewoners van omliggende wijken, collega’s van Siza én andere organisaties kwamen een kijkje nemen, hoorden wat er allemaal speelt bij Academy Het Dorp en konden hun innovatievragen delen. (21-3-2018)

 • Lees verder

  Plan om gebouwen van Het Dorp naar Openluchtmuseum te verplaatsen

  Het ontstaan van Het Dorp en de emancipatie van haar bewoners is cultureel erfgoed. Het hoort bij de geschiedenis van Nederland. Dat wil het Openluchtmuseum graag laten zien. Daarom hebben Rob Hoogma en de directeur van het museum Willem Bijleveld een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk een aantal woningen en gebouwen van het eerste uur over te brengen naar het Openluchtmuseum. (20-3-2018)

 • Lees verder

  Op zoek naar vriendschap of relatie?

  Samen dingen doen is leuker dan alleen! Ben jij op zoek naar een maatje, vriendschap of relatie? Dan kan ABCDate misschien helpen. Siza start in mei met ABCDate. Een groep van 70 deelnemers kan meedoen. (13-3-2018)

 • Lees meer

  Mies Bouwman (1929-2018)

  Met groot verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van Mies Bouwman. Zij gaf haar stem aan zovelen die destijds nauwelijks werden gehoord. Mies Bouwman ging samen met dr. Klapwijk voorop om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap in Het Dorp hun eigen leven konden leiden. Haar bijdrage aan Het Dorp en Siza was en is van onschatbare waarde. Ze toonde al die tijd – ruim vijftig jaar – veel belangstelling voor de ontwikkeling van bewoners en Het Dorp. Bovendien was ze een warm voorstander van verdergaande vernieuwing in de zorg. In 2016 gaf Mies Bouwman vol trots het startschot voor de oprichting van de Academy Het Dorp, het technologisch innovatiecentrum voor langdurige zorg. Ze beschouwde dit als een belangrijke volgende stap. (26-2-2018)

 • Lees meer

  Siza breidt dienstverlening uit met medisch specialistische revalidatie

  Zorgorganisatie Siza is altijd op zoek naar aanvullende behandelvormen, die de zorg voor mensen met een beperking kunnen versterken. Zo is er winst te behalen in de behandeling van mensen met ernstige beperkingen door een betere verbinding tussen de medisch specialistische revalidatiezorg en de langdurige zorg. (15-2-2018)

 • GoOV

  GoOV, een app om zelfstandig je reisbestemming te bereiken

  Als je moeite hebt met zelfstandig reizen, ondersteunt GoOV je om je reisbestemming betrouwbaar en veilig te bereiken. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar werkt het ook? Dat hebben we getest in het Fieldlab Gehandicaptenzorg*. Leontine en haar begeleider Corianne vertellen over de eerste ervaringen. Lars Nieuwenhoff, bedenker van de app, gaat in op zijn ervaringen met het Fieldlab. (13-2-2018)

 • Lees meer...

  Siza krijgt forse subsidie voor testen zorgrobots

  Siza krijgt een subsidie van bijna drie ton om samen met andere partijen robotica in de langdurige zorg te testen. Het bedrag van € 294.720 is toegekend door het subsidieprogramma OP Oost, dat bedrijven en kennisinstituten wil stimuleren meer omzet te halen uit nieuwe producten. (6-2-2018)

 • Lees meer...

  Zondag 4 februari tweede editie van KUNSTMETMEKAAR

  Bewoners van Het Dorp hebben samen met wijkbewoners van Arnhem West weer prachtig programma voor KUNSTMETMEKAAR samengesteld. KUNSTMETMEKAAR is een kunstproject waarbij mensen met en zonder zorgachtergrond samen kunst maken. Zondagmiddag 4 februari 2018 vindt de tweede editie plaats. (31-1-2018)

 • Lees meer...

  Feestelijke opening nieuwe locatie Speelstoet

  Speelstoet en Siza hebben vanochtend feestelijk de nieuwe locatie van Speelstoet geopend. (26-1-2018)

 • Lees meer...

  Regeling kosten dienstverlening 2018

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (1-1-2018)

Rendertime:0.539seconds(Logging enabled)