Vrijwilliger

Het netwerk van mensen met een beperking speelt een belangrijke rol als het gaat om zelfredzaamheid, meedoen in de samenleving en kwaliteit van leven. Siza zet zich samen met vrijwilligers, mantelzorgers en andere organisaties hiervoor in. Meer dan 500 vrijwilligers hebben zich bij Siza aangesloten. Zij maken als vrijwilliger hét verschil voor mensen met een beperking.

Vrijwilliger zijn geeft voldoening. Je gaat om met mensen, die blij zijn met jouw komst. Natuurlijk kan het contact met cliënten soms even wennen zijn. Maar begeleiders ondersteunen je daarbij en maken je wegwijs. In een gemoedelijke sfeer doe je veel ervaring op en heb je persoonlijk contact met veel verschillende mensen. Ervaring is welkom, maar zeker niet nodig. We kijken ook vooral naar jouw talent en hoe je voor ons van betekenis kunt zijn. We verwachten vooral betrokkenheid, inzet en enthousiasme.

Wat kun je als vrijwilliger doen?

De activiteiten van de vrijwilligers variëren enorm, net als de tijdsinvestering die het vraagt. Je kiest zelf wat het best bij je past en hoeveel tijd je daar aan kunt besteden. Zelfs met een uur per week of per maand lever je al een waardevolle bijdrage. Bijvoorbeeld door één keer per week met een cliënt een wandeling te maken, samen te koken of te helpen bij een wekelijkse activiteit. Ook kan je ook op ondersteunend en/of managementniveau van betekenis zijn als vrijwilliger. Naast vrijwilligerswerk op regelmatige basis zijn ook vrijwilligers nodig voor jaarlijkse evenementen.

Vrijwilliger worden

Vind je het een uitdaging om mensen met een beperking optimaal te ondersteunen? Siza heeft locaties door heel Gelderland en Midden-Brabant; er is dus vast een locatie bij jou in de buurt waar je van betekenis kan zijn. Je kunt binnen de vacatures zoeken (op plaatsnaam) of belangstelling tonen via dit formulier.

Bedrijven

Ook voor bedrijven is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen bij Siza (denk aan maatschappelijk betrokken ondernemen). Deze activiteiten bieden de mogelijkheid om kennis te maken met Siza en als team echt van betekenis te zijn. Dit kunnen cliëntgerichte activiteiten zijn of het uitvoeren van praktische klussen. Voor groepen groter dan 15 personen adviseren wij om samen te werken met organisaties die hierin gespecialiseerd zijn zoals Zinnige Zaken of Stichting Present. 

Ondersteuning voor mantelzorgers

Daarnaast bieden wij ook ondersteuning voor mantelzorgers. Wanneer er algemene vragen zijn of er is behoefte aan scholing, dan kunnen mantelzorgers bij ons terecht.

Contact

Voor vragen over vrijwilligerswerk en informele zorg kun je terecht bij Vrijwillige inzet. Dit kan via vrijwilligeinzet@siza.nl of telefonisch (088 - 377 9179).

Wil jij vrijwilliger worden bij Siza?

Ja, ik wil!

Heb je nog vragen over vrijwilligerswerk bij Siza?

Bekijk onze veelgestelde vragen

Vrijwilliger worden bij Siza?

Zo werkt het!

Nieuwsgierig hoe het is om vrijwilliger te zijn?

Hoe is het om vrijwilliger te zijn bij Siza? Dat kunnen alleen de vrijwilligers van Siza zelf vertellen. Vrijwilliger Jan Hop deelt zijn ervaring.

Rendertime:0.211seconds(Logging enabled)