Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Acceptatie en commitment therapie

Heb je moeite met het accepteren van je beperking(en)? Voel je je vaak onrustig en pieker je veel? Of heb je moeite met het maken van toekomstplannen? Dan kan acceptatie en commitment therapie jou misschien verder helpen.

Als het je maar niet lukt om het geluk te vinden, je in je leven tegen obstakels blijft aanlopen, dan kun je verschillende klachten ontwikkelen. Van somberheid tot angst, maar ook lichamelijke klachten. Acceptatie en commitment therapie ondersteunt je wanneer je bent vastgelopen. De therapie helpt je om je leven vorm te geven en effectiever om te gaan met de onvermijdelijke tegenslagen, zoals iedereen die in zijn of haar leven tegenkomt. Je leert met (thuis)oefeningen nieuwe vaardigheden en je krijgt meer kennis over de klachten die jij ervaart.

Op maat

Je bespreekt in het eerste gesprek met de gedragskundige jouw hulpvraag. Wat zijn je klachten? Waar heb je moeite mee? Wat gaat er juist goed? In een volgend gesprek wordt er samen met jou een vragenlijst ingevuld, om de behandeling goed op jou te kunnen afstemmen. In een persoonlijk behandelplan wordt jouw hulpvraag, het doel van de behandeling en de geschatte tijdsduur vastgelegd en met je besproken.

Gesprekken

De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken, maar samen met jou kan de gedragskundige ook advies geven aan de mensen om je heen. De behandelsessies duren gemiddeld 45 minuten en vinden plaats op voor jou geschikte dagen en tijdstippen. Na afloop van de behandeling ontvang je een volledig verslag.

Verwijzing en financiering

Voor de behandeling van een gedragskundige is een indicatie, beschikking of een verwijzing van een huisarts nodig. Lees hier meer informatie over de financiering van eerstelijnszorg.

> download de folder

Rendertime:0.162seconds(Logging enabled)