Autisme

Er zijn grote verschillen tussen mensen met autisme. Zo kan iemand grote moeite hebben met veranderingen, of het lastig vinden om met anderen om te gaan. Iemand is heel goed met details, maar mist het overzicht. Iedereen is anders.

Samen met jou en je omgeving helpen we je bij het organiseren van je leven. Door je eigen keuzes te maken en onze ondersteuning op de momenten wanneer jij dat nodig hebt. We dagen je uit en helpen je om, waar mogelijk, je grenzen te verleggen.

We werken met andere organisaties samen voor een zo goed mogelijk aanbod. Zo kunnen we je goed begeleiden en ondersteunen met de dagelijkse dingen. Samen bekijken we waaraan jij wilt werken. Doelen jij graag wilt bereiken omdat je leven er beter door wordt. Daarop maken we samen een behandel- en begeleidingstraject op maat.

Siza biedt ondersteuning thuis, dagbesteding en/of begeleiding naar werk. Ook voor wonen, woontraining, logeren of kortdurend verblijf en behandeling kun je bij Siza terecht.


 

Vragen? Aanmelden voor zorg?

Kom in contact!
Woontraining

Wil jij zelfstandig wonen?

Zie jij jezelf al wonen in je eigen huis? Met woontraining werk je stap voor stap toe naar zelfstandig wonen. Samen gaan we op zoek naar een locatie waar jij je thuis voelt en maken we een begeleidingsplan op maat.

Lees hier meer over woontraining

Leren en werken

Wist je dat we ook een baan voor je hebben?

Door te werken doe je mee in de samenleving. Ook jij kunt met jouw talenten een bijdrage leveren. Samen met jou zoeken we naar een passende plek waar jij kunt leren, werken of kunt meedoen in jouw wijk.

Lees meer over leren en werken

Autiplan

Autiplan in actie bij Siza

AutiPlan is een digitaal hulpmiddel waarin duidelijke dag- en weekplanningen kunnen worden gemaakt. Door het gebruik van pictogrammen biedt AutiPlan meer structuur en overzicht. De planning is te maken op PC, maar ook te gebruiken als app op tablet of smartphone. AutiPlan is er voor mensen met Asperger, ADHD of PDD-NOS, maar kan ook worden ingezet bij dementie, hersenbeschadiging of een ander (licht) verstandelijke handicap. In de film vertellen Daniel en Kijmen van Siza locatie de Vijverlaan vertellen hoe de app hen helpt met het plannen van de dag of week.

Bekijk hier de film van Autiplan!

START!

Leren autorijden tijdens je vakopleiding?

De impact van het behalen van een rijbewijs voor jongeren met autisme is groot. In Renkum is het project START! 'Leren autorijden met autisme tijdens de vakopleiding' van start gegaan.

Lees meer over project START!

Rendertime:0.199seconds(Logging enabled)