Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

AVG Praktijk Arnhem

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) is er voor mensen met een verstandelijke beperking. De AVG ondersteunt de huisarts, of andere artsen, bij goede medische zorg en begeleiding aan patiënten. Dat gebeurt door advies, onderwijs en onderzoek, maar ook door consultatie en casusbesprekingen. Op onze AVG Praktijk of op een locatie in de buurt.

Waarom een Arts Verstandelijk Gehandicapten?

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) kent de gezondheidsproblemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken krijgen. De AVG is gewend om met mensen met verstandelijke beperkingen om te gaan. Daarom weet deze arts waar hij/zij op moet letten. Een AVG luistert goed, heeft tijd voor de patiënt, herkent problemen vroegtijdig en geeft zorgvuldig advies. De AVG is geen vervanging van de eigen huisarts, maar heeft een aanvullende en consulterende rol. De patiënt blijft bij de eigen huisartspraktijk ingeschreven staan.

Wie en waar?

Bij de AVG Praktijk Arnhem Siza werken AVG’s van Siza.  De consulten vinden plaats bij de medische dienst op het terrein van ’s Koonings Jaght, Siza. In sommige gevallen kan de AVG-arts ook naar een andere plek toekomen voor een consult.

Wanneer naar de AVG Praktijk?

Een huisarts kan naar de AVG Praktijk verwijzen bij alle vragen en problemen die (vermoedelijk) met de verstandelijke beperking te maken hebben, bijvoorbeeld als er problemen zijn met:

  • eten of drinken
  • epilepsie
  • gedrag
  • (zeldzame) syndromen
  • onbegrepen klachten
  • problemen met communicatie
  • het bereiken van de volwassen leeftijd en het coördineren van de medische zorg

Werkwijze

Voor een bezoek aan de AVG Praktijk Arnhem is een verwijzing van de eigen huisarts nodig. De huisarts kan vanaf 1 januari 2020 verwijzen via Zorgdomein (typ ‘verst. gehandicaptengeneeskunde’ in het zoekveld). Tot 1-1-2020 verzoeken we de verwijzing op te sturen aan het hieronder genoemde postadres. Als wij een verwijzing van de huisarts ontvangen, bellen we de patiënt voor het maken van een afspraak. Voor een nieuwe patiënt reserveren we een uur, voor een controle dertig minuten. Huisartsen kunnen ook bellen voor telefonisch overleg met een AVG over (nieuwe) patiënten.

Financiering

Per 2020 worden de kosten van een bezoek aan de AVG Praktijk bekostigd via de Zorgverzekeringswet. Er geldt hiervoor een eigen risico.  

Afspraak annuleren

Wanneer een afspraak verzet of afgezegd moet worden, vragen wij dit liefst minstens 24 uur van te voren aan ons door te geven.

Adres praktijk

AVG Praktijk Arnhem
Siza Hartenkoning 3
6816 TK Arnhem

Contact

Voor contact met de AVG kun je rechtstreeks contact opnemen met de AVG Praktijk,
via: 088 – 377 94 90 (tijdens kantooruren) of via skczvg@siza.nl.

Rendertime:0.178seconds(Logging enabled)