Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

AVG Praktijk Arnhem

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) is er natuurlijk in de eerste plaats voor patiënten: mensen met een verstandelijke beperking. De AVG ondersteunt de huisarts bij goede medische zorg en begeleiding aan patiënten. Dat gebeurt door advies, onderwijs en onderzoek, maar ook door consultatie en casusbesprekingen. Op onze poli of op een locatie bij jou in de buurt.

Waarom een Arts Verstandelijk Gehandicapten?

De Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) kent de gezondheidsproblemen waar mensen met een verstandelijke beperking mee te maken krijgen. De AVG is gewend om met mensen met verstandelijke beperkingen om te gaan. Daarom weet deze arts waar hij/zij op moet letten. Een AVG luistert goed, heeft tijd voor de patiënt, herkent problemen eerder en geeft zorgvuldig advies. De AVG is geen vervanging van de eigen huisarts, maar heeft een aanvullende en consulterende rol. De patiënt blijft bij de eigen huisarts.

Waar?

De AVG Praktijk Arnhem is een samenwerkingsverband tussen verschillende zorginstellingen in de regio Arnhem (Siza, Elver, De Driestroom, Pluryn). Waar de patiënt met een verstandelijke beperking gezien wordt hangt af van zijn woonplek. De AVG houdt spreekuren op verschillende locaties.

Wanneer naar de AVG praktijk?

Een huisarts kan naar de AVG praktijk verwijzen, bijvoorbeeld als er problemen zijn met:

  • eten of drinken
  • epilepsie
  • gedragsproblemen
  • zeldzame syndromen
  • onbegrepen klachten
  • problemen met communicatie
  • het bereiken van de volwassen leeftijd 

Werkwijze

Voor een bezoek aan de AVG Praktijk Arnhem is een verwijzing van de eigen huisarts nodig. Als wij een verwijzing van de huisarts ontvangen, bellen we de patiënt voor het maken van een afspraak.

Financiering

Op dit moment wordt het bezoek aan de poli van de patiënt met een verstandelijke beperking bekostigd uit een subsidiepot. Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoek aan de poli. Pas als er intensieve zorg nodig is met veelvuldige contacten dan zal aanvullende financiering geregeld moeten worden. Voor een nieuwe patiënt reserveren we een uur, voor een controle dertig minuten.

Afspraak annuleren

Wanneer je een afspraak wilt verzetten of afzeggen, vragen wij dit minstens 24 uur van te voren aan ons door te geven. We vragen je je ook af te melden als je door ziekte niet kunt komen.

Adres praktijk

AVG Praktijk Arnhem Siza
Hartenkoning 3
6816 TK Arnhem

Contact

Voor contact met de AVG kun je rechtstreeks contact opnemen met de AVG Praktijk, via: skczvg@siza.nl 
of 088 – 377 94 90 (tijdens kantooruren).

 

Rendertime:0.165seconds(Logging enabled)