Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Behandeling door psycholoog of orthopedagoog

Voel je je somber, angstig of verdrietig? Merk je dat je de laatste tijd vaker dingen vergeet of is je concentratie minder? Heb je moeite met het accepteren van je beperking(en)? Met deze of andere klachten kun je terecht bij een psycholoog of orthopedagoog, ook wel een gedragskundige genoemd.

De gedragskundige gaat met je op zoek naar de oorzaak van de klachten en helpt je om deze te verminderen. Je leert door (thuis)oefeningen uit te voeren nieuwe vaardigheden en je krijgt meer kennis over jouw de klachten die je ervaart.

Op maat

Je bespreekt in het eerste gesprek met de gedragskundige jouw hulpvraag. Wat zijn je klachten? Waar heb je moeite mee? Wat gaat er juist goed? Om een goed beeld te krijgen van je klachten, kan de gedragskundige je een vragenlijst geven om in te vullen. In een persoonlijk behandelplan wordt jouw hulpvraag, het doel van de behandeling en de geschatte tijdsduur vastgelegd en met je besproken.

Gesprekken

De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken, maar je kunt ook in een groep aan je klachten werken. Samen met jou kan de gedragskundige ook advies geven aan de mensen om je heen. De behandelsessies duren gemiddeld 45 minuten en vinden plaats op voor jou geschikte dagen en tijdstippen. Na afloop van de behandeling ontvang je een volledig verslag.

Verwijzing en financiering

Voor de behandeling van een gedragskundige is een indicatie, beschikking of een verwijzing van een huisarts nodig. Lees hier meer informatie over de financiering van eerstelijnszorg.

> Download de folder

Acceptatie en commitment therapie

Acceptatie en commitment therapie

Heb je moeite met het accepteren van je beperking(en)? Voel je je vaak onrustig en pieker je veel? Of heb je moeite met het maken van toekomstplannen? Dan kan de gedragskundige je misschien verder helpen met acceptatie en commitment therapie.

Lees meer over acceptatie en commitment therapie

Mindfulness

Mindfulness

Heb je geen idee waar jouw pauze-knop zit? Ben je vaak druk met allerlei activiteiten en gebeurtenissen? Voel je je soms onzeker, snel afgeleid of onrustig? Misschien is mindfulness iets voor jou.

Lees meer over de training Mindfulness

Rendertime:0.199seconds(Logging enabled)