Hersenz - behandeling bij hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kun je je niet goed meer concentreren? Met de behandeling van Hersenz leren jij en je naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in jouw leven. Je leert je energie goed te verdelen en handig om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Ook werken we aan je fysieke conditie, zodat je weer vertrouwd raakt met je lichaam.

Hoe werken wij?

Tijdens een intake wordt met jou besproken waar je behoefte aan hebt en aan welke persoonlijke doelen je wilt werken. De behandeling, bestaande uit diverse modules, wordt aangepast aan jouw wensen en mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen en er is een bewegingsprogramma. En omdat ook voor je partner en/of kinderen veel is veranderd, komt er ook een behandelaar bij je thuis. Het traject kan enkele maanden tot maximaal twee jaar duren. 

Voor wie is de behandeling geschikt?

  • Je bent 18 jaar of ouder. 
  • Je hebt niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld door een beroerte, een ongeval, een hersentumor, een neurologische aandoening (bijvoorbeeld MS) of zuurstofgebrek na een hartaanval. 
  • Je wilt leren omgaan met de gevolgen van dit hersenletsel. 
  • Je wilt jouw zelfstandigheid en welzijn vergroten. 
  • Je wilt jouw leven zo goed mogelijk vormgeven, op jouw eigen manier. 
  • Je komt niet (meer) in aanmerking voor revalidatiebehandeling.

Het team

Het team bestaat uit een vaste kern van deskundige hulpverleners. We werken samen met verschillende organisaties en door kennis met elkaar te delen zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De aanpak is interdisciplinair, hulpverleners vanuit verschillende disciplines zijn betrokken, zoals: begeleiders, GZ-psychologen, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten.

Regionale expertisecentra NAH

De groepsbehandelingen worden gegeven in de Regionale Expertisecentra NAH van Siza in:  

 
   
Rendertime:0.279seconds(Logging enabled)