Bij Siza hebben wij de zorg voor kwetsbare mensen. Daarom vertalen we de (uitgebreide) maatregelen voor Nederland, naar maatregelen voor onze medewerkers en cliënten. In dit bericht lees je hoe we dat doen op een zo veilig mogelijke manier voor onze cliënten, medewerkers en verwanten.
Let op: wij passen dit overzicht voortdurend aan op basis van de actuele Nederlandse maatregelen en adviezen. Via deze link lees je over de actuele maatregelen in Nederland.
Sinds dinsdag 15 december is Nederland in lockdown. Ons streven is om zorg, dagbesteding, behandeling, bezoek & huisbezoeken en werkplekken waar SizaWerk actief is, zoveel mogelijk te laten doorgaan. Door de strenge lockdown moeten we daarin soms wel wat aanpassingen doen. Lees hier wat dit betekent voor Siza:
De plannen en mogelijkheden verschillen per (groep) cliënt. Er worden constant verschillende factoren afgewogen: wat is het gezondheidsrisico van de cliënt? In hoeverre kan de cliënt zich aan de 1,5 meter afstand regel houden? Dit betekent maatwerk; we willen willekeur voorkomen. Ook wanneer cliënten en medewerkers gevaccineerd zijn, moeten zij zich aan de maatregelen houden. In de basis gelden de volgende richtlijnen:
De komende dagen gaan werk en dagbesteding door zoals gepland. Siza wacht de nadere invulling van het landelijke beleid af. Wanneer hierover meer bekend is, lees je erover op siza.nl/corona. Voor nu geldt:
We vinden het belangrijk dat de aspecten die het leven kwaliteit geven ruimte krijgen. Tegelijkertijd houden we rekening met de medische kwetsbaarheid van cliënten. Daarom hebben we bij Siza deze spelregels:
1. Leeftijd en woonsituatie
2. 1,5 meter en hygiëne
3. Voorkomen van besmetting
Klik hier om meer te lezen over hoe Siza omgaat met het coronavaccin.
(24-2-2021)
De gemeenteraad van Arnhem is unaniem akkoord met het opstarten van de vergunningsaanvraag voor de bouw van een Ecovat in het Oosterveld bij Het Dorp. Hierdoor wordt het nieuwe Dorp mogelijk de eerste wijk in Nederland die gebruik maakt van deze innovatieve manier van energie opwekken. Er wordt nog nader onderzocht of ook naburige woningen op het vat kunnen worden aangesloten. (20-6-2018)
Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge start een Hersenz-programma voor jongvolwassenen. Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar en start in september 2018 (18-6-2018)
Stichting Het Dorp heeft vanuit het verre verleden nog een aantal 'Gouden Sleutels' (hangertjes) in haar bezit. Deze werden vroeger uitgereikt aan mensen met grote verdiensten voor Het Dorp. Stichting Het Dorp heeft deze traditie in 2010 aangepast en reikt ieder jaar een Gouden Sleutel uit aan een vrijwilliger die ergens binnen Siza een grote bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van één of meerdere cliënten. Dit jaar is de Gouden Sleutel uitgereikt aan Rob Methorst! Rob is al ruim 15 jaar vrijwilliger bij de Gerbrandysingel 81. Dit doet hij met veel liefde en enthousiasme. (13-6-2018)
Zorgorganisatie Siza trekt 1,5 miljoen euro extra uit om werkdruk te verlagen. Dit geld wordt besteed aan plannen die de medewerkers zelf hebben ingediend om hun werk te verlichten. Julianne Meijers van de Raad van Bestuur: ‘In ons kwaliteitsrapport dat vandaag verschijnt, geven onze zorgprofessionals aan de werkdruk hoog te vinden. De knelpunten zijn soms per team of locatie verschillend en kunnen door die extra 1,5 miljoen op maat aangepakt worden.’ (31-5-2018)
Soms wordt een val van een cliënt in de zorg niet gezien. Iemand kan dan pijn hebben zonder dat anderen dit weten. Hoe mooi zou het zijn om valincidenten te kunnen achterhalen en de tijd om erop te reageren te verkorten? Philips en Siza werken hieraan. Recent hebben wij een project afgerond waarbij we met technologie het valgedrag van cliënten hebben onderzocht. (27-5-2018)
Op 2 en 3 juni is het weer zover: het zomerfeest op 's Koonings Jaght. Dit jaar staan de dagen in het teken van films en sterren. (4-5-2018)
Siza opent een nieuw expertisecentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in Groenlo. Een al eerder gestart behandelcentrum in Terborg bleek zo succesvol dat we nu een groter deel van de Achterhoek gaan bedienen. Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatie-inloopochtend in De Molenberg op de Ziekenhuisstraat 14 in Groenlo, waar het nieuwe NAH centrum is gevestigd. (24-4-2018)
Siza heeft, net als zeven andere zorgorganisaties, Milieuplatform Zorgsector, de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem op 19 april een handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving. Bij verpleeg- en verzorgingstehuizen is tot 25 procent energiebesparing mogelijk, blijkt uit landelijk onderzoek. (20-4-2018)
Partijen bijelkaar brengen om innovatieve oplossingen te bedenken die echt passen voor mensen in de VG-zorg, dat was de missie van de eerste landelijke VG Hackathon. Die missie is geslaagd: zorgaanbieders én het bedrijfsleven gooiden organisatiegrenzen en concurrentieverhoudingen overboord en presenteerden vrijdag met trots 30 innovatieve oplossingen in de zorg. (18-4-2018)
Naar school gaan klinkt heel vanzelfsprekend. Toch vinden kinderen met een ernstige meervoudige beperking of matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking niet altijd een passende plek binnen het huidige schoolsysteem. Vanuit de gedachte dat ieder kind recht heeft op onderwijs, slaan Siza, Driestroom en De Onderwijsspecialisten de handen ineen om een passend aanbod te creëren voor deze kinderen. Vandaag ondertekenden de bestuurders van de drie organisaties daartoe een intentieverklaring. (16-4-2018)