E-healthweek 2018

Wij geloven dat technologie jouw leven kan verbeteren. Jij ook?

Bij Siza denken we in mogelijkheden en draait alles om ontwikkeling. Daarom maken we graag gebruik van slimme oplossingen die het leven makkelijker maken. Neem de ov-app waardoor Jan zelfstandig zijn eigen weg kan vinden, de iPad waarmee de 85 jarige mevrouw Kuypers muziek uit haar jeugd terug tovert, of de digitale agenda waardoor zorgteams beter kunnen werken. Om de mogelijkheden van techniek onder de aandacht te brengen, is er van 20 tot 26 januari een landelijke e-healthweek. Ook binnen Siza belichten we deze week hoe slimme technologie het leven van cliënten en medewerkers beter maakt. Benieuwd? Geniet van de mooie verhalen en filmpjes hieronder.

Filmpjes

GoTalk app: Dankzij de app GoTalk kan Jonathan eindelijk communiceren en duidelijk maken wat hij wil: een wereld van verschil voor hem!

Mijn leven mijn ritme: Cliënten met ernstig meervoudige beperkingen zijn enorm gebaat bij elektronische hulpmiddelen. Cliënten zijn alerter, zitten beter in hun vel en ook de medewerker wordt er gelukkiger van.

E-health met VR-bril: Bij de Technotheek kunnen locaties innovatieve apparatuur lenen, zoals het fietslabyrint, de Wii, de Tovertafel, maar ook een virtual realitybril. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met technologische hulpmiddelen.

ProWise zorgt voor interactie: Spelletjes met meerdere cliënten spelen, educatieve onderwerpen zoeken, muziek maken, apps downloaden: met de interactieve Prowise kan het allemaal.

GPS Binnenveld: De ouder wordende John wil graag blijven fietsen, maar raakt wel eens de weg kwijt. Een slim gps-apparaatje biedt uitkomst.

Online E-health alarm: Een online alarmsysteem dat de-escalerend werkt: zowel begeleiders als cliënten voelen zich daardoor veel veiliger.

Robot Tinybot: Opstaan, kleding aantrekken, tandenpoetsen, de was doen: een kleine robot helpt om precies de structuur aan te brengen die iemand nodig heeft.

Digitale agenda: Wist jij dat je met de digitale agenda heel eenvoudig tablet, laptop en mobiele telefoon aan elkaar kunt koppelen? Hierdoor heb je altijd inzicht en overzicht in wie wat doet, zowel voor je team als voor de cliënt!

Doof en bellen met Skype: Dinie is doof. Bellen met haar dochter was frustrerend omdat ze elkaar vaak niet begrepen, maar nu ze Facetimen op de iPad en Dinie kan liplezen is de communicatie sterk verbeterd.

Fietslabyrint Lebretweg: Zelf fietsend je weg bepalen door een stad of landschap waar ook ter wereld. Die sensatie geeft het fietslayrint en het mooie is dat cliënten hierdoor fluitend bewegen!

Robotstofzuiger: Je eigen appartement stofzuigen en meer tijd overhouden voor andere klussen: dat is het gemak van de robot stofzuiger.

Beeld en geluid op een woning: Beeld en geluid bepalen sfeer en daar zijn cliënten gevoelig voor. Door middel van sfeerbepalende maatregelen creëren we rust voor de cliënten op een woning.

IPad Betsy: Betsy is 85 en maakt heel veel gebruik van haar IPad. Ze zoekt recepten en zoekt filmpjes op van vroeger. Het geeft aan afleiding.

Zorgregiecentrale: Bij de Zorgregiecentrale wordt de veiligheid van cliënten op afstand bewaakt.

Hoe helpt technologie jou?

Wil je weten hoe technologie jouw leven makkelijker kan maken? Neem dan contact op met de Zorgregiecentrale, via 06-53 40 58 91 of zorgregiecentrale@siza.nl. Zij weten antwoord op jouw vragen en kunnen met je meedenken over hoe jij slimme, technologische oplossingen kunt inzetten.

Rendertime:0.156seconds(Logging enabled)