Ik ben Esmée

Lees mijn verhaal

Ik ben Esmée

Ik doe mee!

Ik loop stage op activiteitencentrum Rijkerswoerd van Siza. De deelnemers werken voor Mantel, een grote fietsenwinkel in Arnhem. Dat is vooral handwerk, bijvoorbeeld stickers plakken. Omdat ik niet met mijn handen kan werken, kan ik daar niet bij helpen. Vaak zat ik erbij en keek ik of alles goed ging, maar daar haalde ik weinig voldoening uit. Samen met mijn begeleider Mirjam heb ik iets bedacht wat beter bij me past. Ik heb nu écht het gevoel dat ik een bijdrage lever!

Elke week kijk ik samen met de begeleiders hoeveel werk er nog is, wat er klaar is en of we nog materialen nodig hebben. Met behulp van mijn spraakcomputer laat ik dit per e-mail aan Mantel weten. Ik heb mijn spraakcomputer nodig, want ik kan niet praten en heb geen handfunctie. Met mijn ogen typ ik op mijn computer een e-mailbericht aan de fietsenwinkel.

Als ik de mail verstuurd heb, krijg ik vaak al heel snel bericht een bericht terug van mijn contactpersoon wanneer ze spullen komen brengen of ophalen. Dat geef ik dan door aan de begeleiders. Ze zijn daar erg blij mee. Zo hoeven de begeleiders zelf geen mail te sturen en zo is Mantel op de hoogte van wat we doen en wat nog nodig is. En die mensen van Mantel zijn zo aardig. Vooral Aron. Binnenkort ga ik samen met Mirjam naar de fietsenwinkel. Ik wil graag eens zien hoe die winkel eruitziet en wie daar allemaal werken.

“De spraakcomputer stuur ik met mijn ogen aan”

De spraakcomputer heb ik al vanaf mijn tiende. Eerst was het best ingewikkeld om ermee te werken. Samen met mijn ouders en met school heb ik veel geoefend. De spraakcomputer stuur ik met mijn ogen aan. Via pictogrammen die ik met mijn ogen activeer, kan ik bijvoorbeeld een e-mail maken en versturen. Ook kan ik met mijn ogen woorden typen en ze laten uitspreken door mijn computer. Zo kan ik praten met andere mensen.

Mijn spraakcomputer heeft mijn leven veranderd. Nu kan ik veel gemakkelijker aan andere mensen vertellen wat ik wil. Dat is heel handig op het activiteitencentrum, op school en thuis. Ik heb nu zelf de regie en dat vind ik zo fijn! Ik kan bijvoorbeeld zelf uitkiezen of ik naar muziek wil luisteren via YouTube. Heel graag luister ik naar de muziek van B-Brave, dat is een boy-band waarvan ik al heel lang fan ben. Met mijn moeder ben ik pas geleden naar een concert van hen geweest. Dat was echt heel gaaf. Binnenkort gaan we weer naar een concert. Daar heb ik echt heel veel zin in.

“Ik ben trots op het werk dat ik op het activiteitencentrum doe”

Sinds kort heb ik er op het activiteitencentrum nog een taak bij. Ik ga de groepen langs om te vragen wie meedoet aan sporten op dinsdag. De namen geef ik dan in een e-mail door aan de sportstagiairs. Dan weten zij op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen. Ze zijn daar heel blij mee. En ik vind het leuk om te doen. Heel fijn vind ik het dat Mirjam en de andere begeleiders van Siza kijken naar wat ik wil en wat ik nodig heb. Zo kan ik op het activiteitencentrum werk doen waar ik goed in ben. Ik doe mee en daar ben ik zo trots op!

Lees onze verhalen

Ik ben Thom

Lees het verhaal van Thom

Mijn naam is Thom, ik ben 47 jaar en werk als chauffeur. Door mijn handicap en ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven ben ik behoorlijk depressief geweest. Gelukkig besefte ik dat het anders moest.

Lees het verhaal van Thom

Ik ben Chantal

Lees het verhaal van Chantal

"Als je me 9 jaar geleden had gezegd dat ik nu hier zou werken, had ik je vierkant uitgelachen! Soms moet je in het diepe springen om ergens te komen."

Lees het verhaal van Chantal

Rendertime:0.214seconds(Logging enabled)