Het Tuinhuis Bergland

In het Tuinhuis zijn 11 woon- en 2 logeerplekken voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een ernstig verstandelijke of ernstig meervoudige beperking.

De kamers in Het Tuinhuis hebben gedeelde (aangepaste) badkamers en er is een grote woonkamer en keuken. Bergland is gelegen aan de rand van Tilburg in een parkachtige tuin. In de tuin zal een belevingstuin ingericht worden. Hier kunnen kinderen en jongeren spelen en beleven. Vlakbij op het Pater van der Elzenplein en bij de AaBe Fabriek kun je een boodschap doen. Een frisse neus haal je in het nabij gelegen Leijpark.

Logeren

We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zo lang mogelijk thuis kunnen wonen bij hun ouders. Logeren draagt hieraan bij omdat ouders tijdelijk ontlast worden. Logeren kan ook een stap zijn richting wonen. Zo kun je logeren uitbreiden en langzaam wennen aan wonen.

Als je komt logeren zul je zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien, omdat we werken met een 4 wekelijks rooster. Dit vergroot de kwaliteit van zorg en vergroot het gevoel van veiligheid.

Begeleiding

De medewerkers van het Tuinhuis zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. De begeleiding is gericht op ontwikkeling, stabilisatie of het voorkomen van achteruitgang, afhankelijk van de behoefte. We werken volgens de LACCS-methode. Hierbij spreken we van een goed leven als lichamelijk welzijn, alertheid, contact en communicatie goed zijn en er sprake is van een stimulerende tijdsbesteding. 

Elke medewerker heeft een aandachtsgebied waarin hij of zij zorgt voor waarborging van kwaliteit. Iedere bewoner heeft een zorgplan, regiebegeleider en regiebehandelaar. Verpleegkundige handelingen zijn mogelijk op locatie. In dit nieuwe woonproject worden ouders intensief betrokken en vragen wij hen mee te denken en te doen in medezeggenschap.

Bergland

Aan de Berglandweg liggen in een parkachtige tuin twee locaties: Villa Bergland en de nieuwe laagbouw achter de villa: het Tuinhuis.

Advies, vragen of aanmelden?

Siza Entree bespreekt graag welke mogelijkheden er zijn. Vul één van onze contactformulieren in, of bel naar 088 377 91 99 of mail naar sizaentree@siza.nl.

Meer weten over deze locatie?

Bekijk onze folder

Van

- -
:

Bereken route per

Naar

Het Tuinhuis Bergland, Berglandweg 32 , 5022JB Tilburg

Rendertime:0.203seconds(Logging enabled)