Een gemengde wijk

Met het vernieuwde Dorp richten we onze blik letterlijk naar buiten. Het is een wijk waar iedereen wel wil wonen. Groen en midden in de bossen en natuurgebieden van het Gelders Landschap, maar ook op korte afstand van het centrum van Arnhem.

Levendig

In het vernieuwde Dorp komen woningen voor mensen met en mensen zonder beperking. De eerste fase van de vernieuwing bestaat uit de bouw van 36 appartementen aan het Oosterveld, langs de Amsterdamseweg. Nadat deze eerste fase klaar is komen er op een centraal plein voorzieningen zoals een restaurant, een gezondheidscentrum en een parkeergarage. Zo ontstaat een aantrekkelijke omgeving om koopwoningen te bouwen. Met partners bouwen we aan een gemengde wijk met voorzieningen voor iedereen.

Verbindingen

De wandel- en fietspaden in Het Dorp verbinden we met de omliggende wijken. Om een wijk van Arnhem te worden, is ontmoeting nodig. De gebouwen in het vernieuwde Dorp gebruiken we als broedplaats voor bedrijven die kunnen bijdragen aan de zelfstandigheid van bewoners en cliënten. Ook initiatieven zonder winstoogmerk kunnen hier een plek krijgen.


Het Dorp wordt de komende jaren stap voor stap gesloopt en opnieuw opgebouwd. Bedrijven en initiatieven gericht op technologische innovatie kunnen meeverhuizen naar het vernieuwde Dorpscentrum. Dit past in ons streven om ruimte te bieden aan innovatie en de ontwikkeling van technologie.

Samenwerken

Voorbeelden van geslaagde samenwerking met bedrijven en partners zijn er al. Zo zijn in Het Dorp al een huisartsenpost, apotheek en paramedici gevestigd en huurt het NOC*NSF ruimtes voor het huisvesten van sporters.

 

Rendertime:0.234seconds(Logging enabled)