Ik ben Adrie

"Ik wil ook graag iets buiten Het Dorp doen"

Adrie van Bergen was 21 jaar toen hij in Het Dorp kwam wonen, nu 34 jaar geleden. Spreken is voor hem niet zo gemakkelijk vanwege een lichamelijke beperking.

Toch is Adrie een open, communicatieve man. Zijn gezicht spreekt boekdelen en hij is ontzettend handig met computers. Dat is voor hem een uitkomst: het internet en de sociale media zijn helemaal zijn ding. In Het Dorp was Adrie vier dagen per week te vinden in het Activiteitencentrum op Het Dorp. "Dat was goed, maar ik wilde zo graag ook eens iets buiten Het Dorp gaan doen,"vertelt hij.

Samen met de participatiecoach van Het Dorp zocht hij een werkplek die aansluit bij zijn belangstelling en vaardigheden. Hij vond die plek bij het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten. Daar houdt Adrie de Facebookpagina bij en vertelt hij ook zelf over zijn ervaringen. Dat kan over allerlei zaken zijn. Adrie: "Bijvoorbeeld over dat ik hier nu met jullie zit en dat jullie mij vragen stellen over mijn werk". 

Op dinsdagmorgen en woensdagmiddag reist hij met de bus naar het Platform. Op het Platform heeft hij een laptop waar speciaal voor hem een programma op is geïnstalleerd waarmee hij werkt. Binnenkort zit hij er een jaar, hij hoopt dat er nog vele jaren volgen. "Ik vind het heel erg leuk werk," zegt hij met een brede lach.

Lees het verhaal van Adrie

Lees onze verhalen

Rendertime:0.151seconds(Logging enabled)