Bep woont al 50 jaar tevreden in Het Barentszhuis

Bep is een vrouw van 69 jaar met een goed gevoel voor humor, ze zit vol verhalen en is ondernemend. Ze woont al meer dan 50 jaar met plezier op Het Barentszhuis. Bep heeft spasmen en is daardoor afhankelijk van een rolstoel, maar met de hulp van de begeleiding van Siza slaagt ze erin om zo onafhankelijk mogelijk te wonen.

Het appartement van Bep straalt warmte uit en is gezellig ingericht. Er hangen foto's van familie aan de muur en er staan ansichtkaarten uitgestald op de kastjes. Op de deur hangen tekeningen die Bep van buurtkinderen heeft gekregen. Bep komt oorspronkelijk uit Noord-Holland maar op een gegeven moment werd het tijd voor Bep om uit huis te gaan. Samen met haar familie ging ze op zoek naar een geschikte woonplek en die vonden ze uiteindelijk bij Het Barentszhuis. Op Het Barentszhuis heeft Bep haar eigen appartement met woon-slaap gedeelte, een keuken, een badkamer en niet te vergeten haar eigen balkon waar Bep in de zomer geniet van de zon. Bep voelt zich helemaal thuis in Velp.

Contact met de buurt

Het Barentszhuis ligt aan de rand van Velp, dichtbij Landgoed Biljoen, een mooi stukje natuur waar Bep graag komt. Ook het centrum van Velp met winkels en restaurantjes is vlakbij. Het Barentszhuis is verbonden met de wijk en bewoners. Zo kwam er eens een juf met haar hele klas om de kinderen kennis te laten maken met de bewoners van Het Barentszhuis. Na deze eerste keer komt de klas ieder seizoen: met Pasen om eieren te zoeken en met kerst om kerststukjes te maken. Daarnaast doen ze op het Barentszhuis mee met burendag en NL Doet.

Actief en betrokken
Ook Bep is actief en bezoekt graag muziekvoorstellingen, doet haar eigen boodschappen en gaat op pad met vrienden uit Velp. Verder heeft Bep in Het Barentszhuis veel contacten. Ze bezoekt verjaardagsfeestjes van andere bewoners en de maandelijkse 'gezellige avondjes' zijn voor haar vaste prik. De bewoners zijn op de hoogte van elkaars leven, ze eten immers iedere avond samen. Tijdens de zomerse editie van deze gezellige avond wordt er muziek gedraaid en gedanst. Met Pasen wordt er gebruncht met alle bewoners en met Kerstmis wordt er samen met bewoners kerstinkopen gedaan in winkelcentrum Kronenburg. Ook wordt er tijdens de feestdagen extra lekker gekookt en staat de deur altijd open voor bezoek.

Van samen wandelen tot activering en gezelligheid

Het is duidelijk dat er veel activiteiten plaatsvinden in Het Barentszhuis, maar er is meer. Tijdens NL Doet wordt er bijvoorbeeld een speurtocht georganiseerd en bewoners gaan regelmatig samen wandelen, boodschappen doen of zwemmen. Daarnaast is er activering mogelijk op Het Barentszhuis bij Was en Wijk en is Activiteitencentrum De Wambeek om de hoek. Ook is er altijd wel iets leuks te doen in 1 van de 4 woonkamers, er is altijd wel iemand in voor een praatje.

Bep woont al 50 jaar tevreden in Het Barentszhuis en is nog niet van plan daar verandering in te brengen.

Wil je meer informatie over Het Barentszhuis? Kijk op Siza.nl/Barentszhuis of neem contact op met Siza Entree voor advies of aanmelden. Bel naar 088 377 91 99 of mail naar sizaentree@siza.nl.

(13-4-2023)

Verhaal

Lees verder
 • Lees verder

  Trots: koffiemok van Atelier23 en Douwe Egberts bij het Nederlands Openlucht Museum

  Eind vorig jaar startte Atelier 23 met de ontwerpwedstrijd voor het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met Douwe Egberts. Vandaag werd vandaag de eerste koffiemok met kunst uitgereikt in het museum. (12-5-2023)

 • Lees verder

  Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

  Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (26-4-2023)

 • Lees verder

  Beleven in Muziek (BiM)

  BiM is een afkorting voor Beleven in Muziek. Het gaat niet alleen over muziek, maar ook over andere dingen zoals contact maken, aanraking, geur en ritme. Mensen met Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) kunnen hier veel plezier aan beleven, maar ook mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) vinden het fijn. (17-4-2023)

 • Lees verder

  Benoeming lid raad van toezicht Siza

  Met ingang van 1 maart 2023 is Barend van Lieshout benoemd als lid van de raad van toezicht. Barend is een ervaren adviseur met grote vastgoedkennis die de zorg in nationaal en internationaal perspectief goed kent. (21-3-2023)

 • Lees verder

  Je leven aanpassen na niet-aangeboren hersenletsel

  Wil Venneman staat op zijn 52e volop in het leven als hij tijdens het fluiten van een handbalwedstrijd een herseninfarct krijgt. Daarna wordt hij gediagnosticeerd met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat veranderde niet alleen zijn leven, maar ook dat van zijn vrouw Wilma. En hoe pak je het leven weer op na zoiets? Wat lukt niet meer en vooral: wat lukt nog wel? We praten met Wil en Wilma over hun leven voor het herseninfarct, de behandeling en hoe het nu gaat. (16-3-2023)

 • Lees verder

  Nieuw gebouw voor mensen met EVB+ op landgoed ’s Koonings Jaght

  Op het landgoed ’s Koonings Jaght zijn we gestart met de bouwvoorbereidingen van ‘Schoppenkoning 18’. In dit gebouw kunnen we mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ een passende (woon)plek bieden. Vb&t Projectmanagement begeleidt Bouwbedrijf Peter Peters in de realisatie van de nieuwbouw. Volgens planning is het gebouw begin 2024 klaar voor gebruik. (24-1-2023)

 • Lees verder

  Afasiecentrum Tilburg bestaat 12.5 jaar

  Afgelopen zomer bestond afasiecentrum Tilburg maar liefst 12.5 jaar, een mooi moment om eens terug te blikken. En dat doe je altijd het beste met iemand die er vanaf het begin bij was. Rosemarie Mensing startte 25 jaar geleden als vrijwilliger bij activiteitencentrum Karmijnstraat en werkt vanaf dag 1 bij het afasiecentrum als cognitief trainer. (19-12-2022)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2023

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (7-12-2022)

 • Lees verder

  Open Het Dorp 60 jaar geleden

  Wat een evenement was het: de uitzending van Open Het Dorp! Het is 60 jaar geleden dat Mies Bouwman maar liefst 24 uur lang te horen en te zien was. Op 26 en 27 november 1962 werd ruim 12 miljoen gulden ingezameld. In de dagen daarna liep dat uiteindelijk op tot ongeveer 22 miljoen gulden. Met dat geld is Het Dorp gebouwd, de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. (26-11-2022)

 • Lees verder

  26 november open dag bij Het Barentszhuis in Velp

  Maak kennis met Het Barentszhuis! Zaterdag 26 november is er bij deze woonlocatie van Siza een open dag. Ben of ken jij iemand met een lichamelijke beperking en/ of niet-aangeboren hersenletsel, die veel waarde hecht aan nabijheid en huiselijkheid? Kom dan een kijkje nemen bij onze woningen! (16-11-2022)

Rendertime:0.223seconds(Logging enabled)