Ik ben Miranda

"Het geeft me voldoening om iets te doen in de maatschappij"

Miranda Modderkolk deed een administratieve opleiding op het mbo. Toen ze een paar jaar geleden in haar appartement in Het Dorp kwam wonen, ging ze meteen op zoek naar werk. Ze begon met vrijwilligerswerk in het activiteitencentrum in Het Dorp, maar de wens naar werk buiten Het Dorp kreeg de overhand.

"Het Dorp is prima, maar ik wilde graag werken in een gewone omgeving. Dan kom je nog eens andere mensen tegen dan enkel lotgenoten." Inmiddels werkt Miranda bij stichting EVS EcoVrede in Arnhem. De stichting houdt zich bezig met duurzame initiatieven. Zo verzamelen ze bijvoorbeeld spullen voor mensen die het financieel niet breed hebben.

Miranda werkt twee dagdelen per week in de bibliotheek van de stichting. “Ik werk met de computer, dat vind ik het allerleukst. Zo voer ik de boeken in en houd ik de urenlijsten bij van de medewerkers.”

Ook heeft Miranda het erg naar haar zin met haar collega’s. “Mijn collega’s zijn aardig en erg behulpzaam. Verder is er ruimte om te leren en dat wil ik ook graag, bijvoorbeeld op het gebied van fondsenwerving. Zo heb ik er pas voor gezorgd dat een brillenwinkel in Arnhem ons financieel steunt!”

Werken buiten de muren van Siza doet Miranda goed. "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen er tegenaan hikken om te gaan werken buiten Het Dorp omdat ze zich kwetsbaar voelen. Maar ik kan het iedereen aanraden, het geeft me veel voldoening om iets te doen in de maatschappij."

 

 

Lees het verhaal van Miranda

Lees onze verhalen

Rendertime:0.158seconds(Logging enabled)