De Kameleon Onderwijszorggroep

De Kameleon is een bijzonder onderwijszorgarrangement van Siza en de Onderwijsspecialisten. De Kameleon is er voor leerlingen van 6 tot 18 jaar die een andere vorm van onderwijs nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een ernstig verstandelijke beperking (EMB/EVB+) én een intensieve zorg- of begeleidingsvraag hebben.

De Kameleon: waar iedereen kan groeien

De Kameleon is een bijzonder onderwijszorgarrangement van Siza en de Onderwijsspecialisten. Je zou het een school voor “speciaal speciaal onderwijs” kunnen noemen. Leerlingen die op Lichtenbeek, het Prisma College of daarbuiten niet tot groeien komen, kunnen zich hier ontwikkelen. De zorgverleners van Siza, leraren en onderwijsondersteuners van De Onderwijsspecialisten werken nauw samen.

Voor wie is De Kameleon?

De Kameleon is er voor leerlingen van 6 tot 18 jaar die een andere vorm van onderwijs nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een ernstig verstandelijke beperking (EMB/EVB+) én een intensieve zorg- of begeleidingsvraag hebben. Voor alle leerlingen geldt: ze hebben een belangrijke ander nodig. Eigenlijk de hele dag door. Iemand die ze ziet, die hun gedrag verstaat en die het dagprogramma aan hun behoeften kan aanpassen. Soms betekent dat, dat een leerling ’s ochtends meteen met leren begint. En soms betekent het dat er eerst gewandeld of gesnoezeld wordt. Zo wordt er steeds naar de juiste balans tussen activering en regulering gezocht.

Kleine groepen en persoonlijke aandacht

Op De Kameleon is extra begeleiding vanuit zorg en onderwijs. Leerlingen kunnen vaak niet zelf hun omgeving overzien en begrijpen. Daarom staat het creëren van een veilige omgeving voorop. Daarbinnen worden leerlingen gestimuleerd en worden er manieren gevonden om weer tot ontwikkeling te komen. De focus ligt daarbij op lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding (LACCS). Want als het op deze domeinen goed voor elkaar is, heb je een goed leven.

Ouders zijn belangrijk

Goed contact met de ouders van leerlingen op de Kameleon staat bij ons voorop. De ouders kennen hun kind het beste en ze zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van hun kind. Daarom worden ze dagelijks op de hoogte gebracht van wat er allemaal is gebeurd op school. Ouders zijn altijd aanwezig bij belangrijke gesprekken over hun kind. Denk hierbij aan een zorg- en LACCSplan bespreking of een multidisciplinair overleg.

Bijna altijd open

De Kameleon heeft zeven groepen met elk maximaal zes leerlingen. Het team bestaat uit zo’n 30 leden, inclusief stagiaires, leraren, assistentes, mentoren en begeleiders. De Kameleon is gevestigd op het park ’s Koonings Jaght van Siza. Daardoor is ook de expertise van veel Siza-professionals binnen handbereik.

Leerlingen kunnen bijna altijd terecht op De Kameleon: de school is alleen gesloten op feestdagen, en hanteert de openingstijden van dagbesteding. De schooldag begint altijd om 8.30 uur en eindigt meestal om 15.30 uur. Alleen op vrijdag eindigt de schooldag om 12.30 uur.

Meer weten over deze locatie?

Bekijk onze folder

Van

- -
:

Bereken route per

Naar

De Kameleon Onderwijszorggroep, Hartenkoning 21 , 6816 TK Arnhem

Rendertime:0.173seconds(Logging enabled)