Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Logopedie

Praten, luisteren, eten en drinken; het klinkt heel eenvoudig, toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een beperking of chronische ziekte kan invloed hebben op je spraak, stem, taal, gehoor, slikken, concentratie of ademhaling. Logopedie kan helpen bij het verbeteren van jouw mogelijkheden of het vinden van passende hulpmiddelen.

Verstaan of begrijpen mensen jou niet altijd goed? Maak je met moeite duidelijk wat je wilt vertellen? Of ervaar je problemen bij het eten of drinken? Dan kun je voor behandeling bij een logopedist terecht. Siza biedt gespecialiseerde logopedie aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Kinderen, jongeren en volwassenen. Mensen met niet-aangeboden hersenletsel kunnen zowel bij ons terecht voor individuele behandeling, als voor groepsbehandelingen in het Afasiecentrum.

Op maat

Oorzaken van de problemen op het gebied van communicatie of slikken kunnen heel verschillend zijn. Daarom biedt Siza een behandeling op maat. Ook de locatie van de behandeling wordt in overleg bepaald. Deze kan zowel bij Siza als bij jou thuis, op je werk of dagbestedingsplek plaatsvinden.
We bespreken met je met welke methoden we aan jouw hulpvraag kunnen werken. De behandeling bestaat uit oefeningen die je helpen verder te komen. Ook zoeken we met je naar hulpmiddelen die bij jou passen.

Multidisciplinair

De behandelaren van Siza werken nauw met elkaar samen. De logopedist kan tijdens de behandeling ondersteuning vragen van bijvoorbeeld een diëtist of ergotherapeut.

Verwijzing en financiering

Voor de behandeling van een logopedist is geen verwijzing nodig. Lees hier meer informatie over de financiering van eerstelijnszorg.

> Download de folder

Rendertime:0.227seconds(Logging enabled)