Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Maatschappelijk werk

Een beperking kan veel invloed hebben op je leven. Soms kom je op een punt dat het niet vanzelf gaat. Op het gebied van werk, relaties, wonen of financiën lijk je vast te lopen. Of je hebt een groot verlies te verwerken. Daarover praten kan je helpen. Een maatschappelijk werker luistert naar je. Samen bespreken jullie hoe je met de situatie om kunt gaan en hoe anderen je daarbij kunnen helpen. Zodat jij weer verder kunt.

Een maatschappelijk werker is er voor jou, je partner of familie. In een gesprek zoek je uit waar jouw vraag over gaat. En wie er uit jouw omgeving bij de situatie zijn betrokken of wie je verder kan helpen. Het doel is altijd dat jij kunt omgaan met de situatie en je leven weer kunt oppakken, samen met de mensen om je heen.

Op maat

Het gevoel van vastlopen kan verschillende oorzaken hebben. Wij gaan altijd uit van jouw persoonlijke situatie. In het intakegesprek bepalen we samen welke stappen we zetten en wie we daar bij betrekken. De gesprekken zijn in principe vertrouwelijk. 
De locatie van de behandeling wordt in overleg bepaald. We kunnen in een gespreksruimte van Siza of bij jou thuis afspreken, of we spreken met elkaar tijdens een wandeling.

Verwijzing en financiering

Voor de behandeling van een maatschappelijk werker is een beschikking van de gemeente of een indicatie van het CIZ nodig. Ook is het mogelijk zelf de kosten te betalen. Lees hier meer informatie over de financiering van eerstelijnszorg. 

> Download de folder
 

 

Rendertime:0.202seconds(Logging enabled)