Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel kan op veel verschillende manieren ontstaan. Eigenlijk is er maar één kenmerk dat voor iedereen hetzelfde is: het leven na het hersenletsel is compleet anders dan het leven daarvoor. De gevolgen van het hersenletsel verschillen per persoon en komen niet altijd direct tot uiting, vaak ervaren mensen pas na hun revalidatie de verandering, soms ontstaan klachten nog jaren later.

Siza ondersteunt jou en je naasten bij het opnieuw oppakken van je leven. Na de revalidatiefase kun je bij ons terecht voor intensieve en specialistische behandeling en begeleiding.

Je werkt met ons aan de zichtbare en onzichtbare gevolgen van jouw hersenletsel. Dat kan betekenen dat je aan de slag gaat met je fysieke, mentale en emotionele vaardigheden, zoals het leren omgaan met je energiebalans of met geheugenproblemen. Met een woontraining werk je aan je zelfredzaamheid in je woning. Ook kunnen we met jou zoeken naar een passende plek om te leren, werken of waar je vrijwilligerswerk kunt doen. En wanneer er sprake is van afasie gaan we op zoek naar een manier om zo goed mogelijk te communiceren. Het doel is altijd dat je meer grip krijgt op je leven, zodat je weer mee kunt doen in de maatschappij.

Heb je meer ondersteuning nodig? Dan biedt Siza ook mogelijkheden op gebied van wonen en logeren.

Je kunt bij Siza voor behandeling en training terecht bij:

 Regionale Expertisecentra (REC)

Bekijk welke inloopspreekuren en informatiebijeenkomsten de Regionale Expertisecentra organiseren op: https://www.siza.nl/nahbijeenkomsten.

 NAH Trainingshuizen en afasiecentra

Bekijk onze woonlocaties als je op zoek bent naar meer ondersteuning.

Signaleringstool NAH

Vermoeden van hersenletsel?

Heb je het vermoeden dat er sprake is van hersenletsel? De signaleringstool NAH geeft een overzicht van veel voorkomende kenmerken. Neem voor meer informatie, consultatie of advies contact op met Siza.

Vermoeden van hersenletsel?

Lees onze verhalen

Ik ben Ancil

Lees het verhaal van Ancil

Tijdens het revalideren van mijn CVA vroeg ik mij af: is dit het nu? Ik was moe van alle prikkels. Nu weet ik: de eerste periode van het herstel is enorm zwaar, maar er komt weer vreugde.

Lees het verhaal van Ancil

Ik ben Gijs

Lees het verhaal van Gijs

Na mijn hersenbloeding vier jaar geleden heb ik mijn toekomstdroom moeten aanpassen. Ik wil helemaal zelfstandig worden. En ik weet dat ik het kan!

Lees het verhaal van Gijs

Ik ben Patrick

Lees het verhaal van Patrick

Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn beperkingen, maar ook in wat ik wel kan en hoe ik dingen moet aanpakken. Ik heb geleerd dat ik moet accepteren wat ik heb en dat een stapje terug doen soms juist een meerwaarde is.

Lees het verhaal van Patrick

Rendertime:0.245seconds(Logging enabled)