Niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel kan op veel verschillende manieren ontstaan. Eigenlijk is er maar één kenmerk dat voor iedereen hetzelfde is: het leven na het hersenletsel is compleet anders dan het leven daarvoor. De gevolgen van het hersenletsel verschillen per persoon en komen niet altijd direct tot uiting, vaak ervaren mensen pas na hun revalidatie de verandering, soms ontstaan klachten nog jaren later.

Siza ondersteunt jou en je naasten bij het opnieuw oppakken van je leven. Na de revalidatiefase kun je bij ons terecht voor intensieve en specialistische behandeling en begeleiding.

Je werkt met ons aan de zichtbare en onzichtbare gevolgen van jouw hersenletsel. Dat kan betekenen dat je aan de slag gaat met je fysieke, mentale en emotionele vaardigheden, zoals het leren omgaan met je energiebalans of met geheugenproblemen. Met een woontraining werk je aan je zelfredzaamheid in je woning. Ook kunnen we met jou zoeken naar een passende plek om te leren, werken of waar je vrijwilligerswerk kunt doen. En wanneer er sprake is van afasie gaan we op zoek naar een manier om zo goed mogelijk te communiceren. Het doel is altijd dat je meer grip krijgt op je leven, zodat je weer mee kunt doen in de maatschappij.

Bekijk de mogelijkheden die Siza biedt:

Regionale expertisecentra NAH en afasiecentra van Siza

Bij het regionaal expertisecentrum NAH leren jij en je naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in jullie leven. Dit doen we door te werken met verschillende behandel- en begeleidingsmodules, waaronder de behandelmodules van Hersenz. We combineren fysieke en cognitieve behandeling in groep en behandelen ook thuis. 

Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Regionale Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. Bekijk hier de data van de bijeenkomsten.

 Regionale Expertisecentra (REC) NAH

NAH Trainingshuizen

Samen met de professionals van het trainingshuis train je jouw zelfredzaamheid. Tijdens je training ontdekken we wat jij daarvoor nodig hebt. Je verblijft maximaal twee jaar in het NAH Trainingshuis in Arnhem of Tilburg. Je hebt een zelfstandig appartement tot je beschikking. Ook mantelzorgers kunnen mee trainen bij het trainingshuis. 

NAH Trainingshuizen van Siza

Wonen en logeren

Siza heeft verschillende woonlocaties voor mensen met niet aangeboren hersenletsel in Gelderland en Noord-Brabant. Bekijk hier onze woonlocaties. Neem contact op met Siza Entree voor vragen, advies of aanmelden.

Signaleringstool NAH

Vermoeden van hersenletsel?

Heb je het vermoeden dat er sprake is van hersenletsel? De signaleringstool NAH geeft een overzicht van veel voorkomende kenmerken. Neem voor meer informatie, consultatie of advies contact op met Siza.

Vermoeden van hersenletsel?

Lees onze verhalen

Ik ben Ancil

Lees het verhaal van Ancil

Tijdens het revalideren van mijn CVA vroeg ik mij af: is dit het nu? Ik was moe van alle prikkels. Nu weet ik: de eerste periode van het herstel is enorm zwaar, maar er komt weer vreugde.

Lees het verhaal van Ancil

Ik ben Patrick

Lees het verhaal van Patrick

Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn beperkingen, maar ook in wat ik wel kan en hoe ik dingen moet aanpakken. Ik heb geleerd dat ik moet accepteren wat ik heb en dat een stapje terug doen soms juist een meerwaarde is.

Lees het verhaal van Patrick

Rendertime:0.205seconds(Logging enabled)