Vrijwilligerswerk bij Siza

Heb jij wat vrije uurtjes over die je graag nuttig inzet? Bijvoorbeeld voor iemand met een beperking? Wat goed! Sociale contacten zijn namelijk belangrijk voor iedereen. Ze dragen bij aan zelfredzaamheid, meedoen in de samenleving en kwaliteit van leven. Vrijwilligers maken dan ook hét verschil. Maar het levert jou ook wat op: vrijwilliger zijn geeft voldoening. Jouw wereld wordt groter terwijl jij die van een ander vergroot.

Coronacrisis 

De huidige Coronacrisis vraagt om een andere manier voor het inzetten van vrijwilligers. Op dit moment inventariseren wij hoe we vrijwilligers in kunnen zetten voor het ontzorgen van onze hardwerkende zorgmedewerkers. Zou jij je graag in willen zetten, of heb je een goed idee en wil je dat met ons delen? Neem dan contact met ons op.

  • E-mail: vrijwilligeinzet@siza.nl o.v.v. Corona-inzet
  • Instagram: stuur een privébericht naar @SizaVrijwilligers
  • Whatsapp: 06 – 12 58 53 31 (Filomeen Pfeiffer)

Wil je meer lezen over onze actuele maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan? Kijk dan op deze pagina.

Hoe werkt het?

  • Bij Siza kun je op drie manieren vrijwilligerswerk doen: als maatje, ondersteuning op een vaste locatie, en flexibel of eenmalig helpen bij een activiteit of evenement. Je kiest zelf wat het beste bij je past en hoeveel tijd je daaraan kunt besteden.
  • Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen bij Siza? En ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens bij onze vacatures voor vrijwilligerswerk. Zodra wij jouw reactie op een vacature hebben ontvangen nemen wij contact met je op. Vervolgens stellen we je voor aan de locatie van de vacature.
  • Wil je je graag op een manier die bij jou past inzetten voor een ander? Maar kun je geen passende vacature vinden? Neem dan contact met ons op via vrijwilligeinzet@siza.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen. We bekijken dan samen wat een mooie klus voor jou kan zijn. 
  • Als we een passende klus of vacature voor je hebben gevonden, maak je kennis met Siza en de inhoud van jouw vrijwilligerswerk. Bevalt dit? Dan krijg je van ons een startpakket.
  • In het startpakket vind je onder andere een vrijwilligersovereenkomst die je getekend terugstuurt. Dit is natuurlijk kosteloos, net zoals de VOG die we voor je aanvragen.
  • Is alles rond? Dan kun je aan de slag! Begeleiders ondersteunen je in het contact met bewoners en maken je wegwijs.

Met je collega’s vrijwilligerswerk doen


Ook bedrijven kunnen vrijwilligerswerk doen bij Siza. Dit kunnen activiteiten met bewoners zijn, of praktische klussen. Zo ben je als team écht van betekenis! Dit kan op eenmalige basis, maar bedrijven kunnen zich ook voor langere tijd verbinden aan Siza; dit noemen we ook wel ‘corporate volunteering’. Voor corporate volunteering maken we samen met jouw bedrijf een pakket op maat. Hierin staan afspraken over de klus en de frequentie ervan, en of je het leuk vindt als we aandacht aan de samenwerking besteden via onze social media-kanalen. Interesse? Neem contact met ons op via vrijwilligeinzet@siza.nl en vermeld daarbij ‘corporate volunteering’.

Vragen?

Heb je vragen over vrijwilligerswerk bij Siza? Dan kun je terecht bij de coördinatoren van het team Vrijwillige Inzet. Dit kan via vrijwilligeinzet@siza.nl, of vul het contactformulier in.

Wil jij vrijwilliger worden bij Siza?

Ja, ik wil!

Nieuwsgierig hoe het is om vrijwilliger te zijn?

Hoe is het om vrijwilliger te zijn bij Siza? Dat kunnen alleen de vrijwilligers van Siza zelf vertellen. Vrijwilliger Jan Hop deelt zijn ervaring.

Rendertime:0.243seconds(Logging enabled)