Vrijwilligerswerk bij Siza

Heb jij wat vrije uurtjes over die je graag nuttig inzet? En denk jij er weleens over na om iets te doen voor een ander? Bijvoorbeeld voor iemand met een beperking? Wat goed! Sociale contacten spelen namelijk een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking. Ze dragen bij aan zelfredzaamheid, meedoen in de samenleving en kwaliteit van leven. Vrijwilligers maken dan ook hét verschil voor mensen met een beperking. Maar het levert jóu ook wat op: vrijwilliger zijn geeft voldoening. Je gaat om met mensen, die blij zijn met jouw komst.

Hoe werkt het?

Vrijwilligerswerk bij Siza doe je op de manier die bij jóu past: met jouw talent of hobby maak je een ander blij. Voor 1 keer of op vaste basis. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we jouw wensen kunnen omzetten in een leuke vrijwilligersklus of –activiteit.

  • Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen bij Siza? En ben je benieuwd naar wat wij daarin voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op via vrijwilligeinzet@siza.nl. Of bel ons: (088 - 377 9179). Je kunt ook het belangstellingsformulier invullen.
  • Een van onze vrijwilligerscoördinatoren gaat (telefonisch) met jou in gesprek. Wie ben je, wat vind je leuk om te doen? En wat zijn je wensen op het gebied van vrijwilligerswerk? Wil je graag maatje worden van iemand met een beperking? Wekelijks koffiedrinken of samen koken met bewoners? Of juist voor een keer helpen bij een activiteit of evenement?
  • Vervolgens gaat de vrijwilligerscoördinator binnen onze locaties op zoek naar een match. Als we denken dat we een passende klus hebben gevonden, bespreken we deze met jou. Ben je enthousiast? Dan sturen we je een startpakket toe en brengen we je in contact met de locatie. Toch niet helemaal jouw ding? Dan zoeken we verder!
  • In het startpakket vind je onder andere een vrijwilligersovereenkomst die je getekend kosteloos terugstuurt. We vragen je ook om (kosteloos) je VOG aan te vragen.
  • Is alles rond? Dan kun je aan de slag! Begeleiders ondersteunen je in het contact met cliënten en maken je wegwijs.

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Bij Siza kun je op drie manieren vrijwilligerswerk doen: als maatje, ondersteuning op regelmatige basis en voor een keer helpen bij een activiteit of evenement. Je kiest zelf wat het beste bij je past en hoeveel tijd je daaraan kunt besteden.

Bijvoorbeeld:

  • Maatje: een band opbouwen met iemand met een beperking. Samen winkelen, sporten, de hond uitlaten of creatief bezig zijn; net wat jullie samen leuk vinden om te doen. Lees het verhaal van Astra en Levinia maar eens.
  • Ondersteuning op regelmatige basis: samen koken met bewoners, wekelijks wandelen, gezellig koffiedrinken, klusjes doen in huis en tuin.
  • Helpen bij een activiteit of evenement: de kerstboom optuigen, naar de bios of het café, een dagje naar de dierentuin, gezellige Sinterklaasmiddag, Paaseieren zoeken.

Met je collega’s vrijwilligerswerk doen

Ook voor bedrijven is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen bij Siza. Dit kunnen cliëntgerichte activiteiten zijn of het uitvoeren van praktische klussen. Zo kun je als team kennismaken met Siza en écht van betekenis zijn! Voor groepen groter dan 15 personen adviseren wij om samen te werken met organisaties die hierin gespecialiseerd zijn, zoals Zinnige Zaken of Stichting Present. 

Vragen?

Heb je vragen over vrijwilligerswerk of informele zorg? Dan kun je terecht bij de coördinatoren van het team Vrijwillige Inzet. Dit kan via vrijwilligeinzet@siza.nl of telefonisch (088 - 377 9179). Meer informatie vind je ook in onze Vrijwilligersfolder.

Wil jij vrijwilliger worden bij Siza?

Ja, ik wil!

Nieuwsgierig hoe het is om vrijwilliger te zijn?

Hoe is het om vrijwilliger te zijn bij Siza? Dat kunnen alleen de vrijwilligers van Siza zelf vertellen. Vrijwilliger Jan Hop deelt zijn ervaring.

Rendertime:0.175seconds(Logging enabled)