Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Rouwverwerking

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Hierbij kun je denken aan het verliezen van een dierbare, maar ook aan een scheiding, een traumatische gebeurtenis, ziekte, verlies van vaardigheden of het verliezen van je baan.

Afscheid nemen is onderdeel van het leven, vaak sta je er niet lang bij stil. Maar soms raakt een verlies je dieper, dan ben je in rouw. Iedereen gaat anders om met het verwerken van een verlies en met rouw.

Raakt een verlies jou zo dat je merkt dat je niet verder kunt? Overheerst het verlies jouw hele leven? Dan kun je bij Siza terecht voor ondersteuning bij het verwerkingsproces.

Begeleiding en behandeling

Voor het leren omgaan met verlies of rouw zijn verschillende vormen van begeleiding en behandeling mogelijk. Je kunt gesprekken voeren met bijvoorbeeld een geestelijk verzorger, rouwbegeleider, orthopedagoog, maatschappelijk werker of beeldende- of muziektherapeut. Zij kunnen jou in je verwerkingsproces ondersteunen.

Op maat

In een eerste gesprek onderzoek je met ons welke ondersteuning het beste op jouw vraag aansluit en hoeveel bijeenkomsten er nodig zijn. Je kunt kiezen of je jouw proces wilt aangaan met een groep of dat je individueel wilt werken. Ook bespreken we of je het prettig vindt dat jouw naasten betrokken worden bij de begeleiding of behandeling.

Verwijzing en financiering

Ondersteuning bij rouwverwerking is onderdeel van het behandeltraject van Siza en is daarmee kosteloos voor cliënten met een behandelindicatie. De regiebegeleider, regiebehandelaar of de arts kan naar het behandelteam verwijzen.

> Download de folder

Rendertime:0.175seconds(Logging enabled)