Geslaagd Siza Festival: ‘ik had het niet willen missen’

Wat een geweldig leuke dag was het 7 juni op het Siza Festival! Het doel was om te laten zien wat voor een prachtige mogelijkheden Siza heeft voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Met zijn allen hebben we dit zeker laten zien!

Confettikanonnen

Arnhemse burgemeester Marouch opende samen met Julianne Meijers, lid Raad van Bestuur, het Siza Festival. Samen hebben zij eerst een rondje gelopen over het festivalterrein en kennisgemaakt met de verschillende werkplekken. De burgemeester was onder de indruk: “dit festival moet volgend jaar weer georganiseerd worden!” Met confettikanonnen werd het Siza Festival feestelijk geopend.

Confetti

‘Ik had het niet willen missen’

De hele middag waren er diverse workshops te volgen. Bijvoorbeeld designtassen naaien, van papierpulp lampenkappen en bloempotten maken, (heerlijke!) koeken versieren en zelfs het hele proces van de mooie porseleinen producten van Design X Ambacht was uit te voeren. Mensen luierden lekker in de strandstoelen op het Brouwersplein of keken toe hoe de kunstenaars van Atelier 23 op het plein kunst maakten. Op het terras bij Waar Smaak Lokaal Arnhem werd genoten van een speciaal festivalmenu en de lekkere snacks van de foodtrucks. De zon scheen volop en DJ FAB zorgde voor muziek die perfect bij de vrolijke sfeer van het festival paste. Met een akoestisch gitaar en een saxofoon sloten de Jamrock Babies de dag af. “Ik had vandaag niet willen missen,” besloot een deelnemer.

Nog even nagenieten

Het Siza Festival is alle deelnemers, de cliënten en vrijwilligers heel dankbaar voor hun geweldige inzet. Ook de sponsors en partners van het Siza Festival willen wij hartelijk danken!

Was je bij het festival aanwezig? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te laten weten wat je ervan vond.

Wil je nog even nagenieten? Of kon je er helaas niet bij zijn? Dan hebben we gelukkig de foto’s nog! Enne, Rock en Rolstoel Producties heeft het Siza Festival gefilmd, dus binnenkort laten we natuurlijk ook de film zien!

Aterlier 23

Porselein

Burgemeester

Siza Festival

Rock en Rolstoel Producties

 

Met dank aan

NSGKRegina van GeunsWaar Smaak Lokaal Arnhem

 

en onze andere sponsors.

(8-6-2018)

Siza Festival
 • Lees verder

  Gemeenteraad Arnhem stemt in met vergunningsaanvraag Ecovat

  De gemeenteraad van Arnhem is unaniem akkoord met het opstarten van de vergunningsaanvraag voor de bouw van een Ecovat in het Oosterveld bij Het Dorp. Hierdoor wordt het nieuwe Dorp mogelijk de eerste wijk in Nederland die gebruik maakt van deze innovatieve manier van energie opwekken. Er wordt nog nader onderzocht of ook naburige woningen op het vat kunnen worden aangesloten. (20-6-2018)

 • Hersenz Jong

  Siza start Hersenz Jong

  Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge start een Hersenz-programma voor jongvolwassenen. Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar en start in september 2018 (18-6-2018)

 • Rob Methorst

  Gouden sleutel voor vrijwilliger Rob Methorst

  Stichting Het Dorp heeft vanuit het verre verleden nog een aantal 'Gouden Sleutels' (hangertjes) in haar bezit. Deze werden vroeger uitgereikt aan mensen met grote verdiensten voor Het Dorp. Stichting Het Dorp heeft deze traditie in 2010 aangepast en reikt ieder jaar een Gouden Sleutel uit aan een vrijwilliger die ergens binnen Siza een grote bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van één of meerdere cliënten. Dit jaar is de Gouden Sleutel uitgereikt aan Rob Methorst! Rob is al ruim 15 jaar vrijwilliger bij de Gerbrandysingel 81. Dit doet hij met veel liefde en enthousiasme. (13-6-2018)

 • kwaliteitsrapport

  Siza investeert 1,5 miljoen extra in verlaging werkdruk

  Zorgorganisatie Siza trekt 1,5 miljoen euro extra uit om werkdruk te verlagen. Dit geld wordt besteed aan plannen die de medewerkers zelf hebben ingediend om hun werk te verlichten. Julianne Meijers van de Raad van Bestuur: ‘In ons kwaliteitsrapport dat vandaag verschijnt, geven onze zorgprofessionals aan de werkdruk hoog te vinden. De knelpunten zijn soms per team of locatie verschillend en kunnen door die extra 1,5 miljoen op maat aangepakt worden.’ (31-5-2018)

 • Gebruiker Priscilla

  Succesvolle samenwerking Philips en Siza krijgt vervolg

  Soms wordt een val van een cliënt in de zorg niet gezien. Iemand kan dan pijn hebben zonder dat anderen dit weten. Hoe mooi zou het zijn om valincidenten te kunnen achterhalen en de tijd om erop te reageren te verkorten? Philips en Siza werken hieraan. Recent hebben wij een project afgerond waarbij we met technologie het valgedrag van cliënten hebben onderzocht. (27-5-2018)

 • Siza Festival

  7 juni vindt het allereerste Siza Festival plaats!

  Siza heeft veel te bieden als het op werk aankomt. Zet donderdag 7 juni in je agenda, dan kun je het zelf zien! Op deze dag vindt namelijk het spiksplinternieuwe Siza Festival plaats. Het festival wordt een gezellig feestje waar iedereen welkom is. We hebben een vol programma met workshops, design, ambachten, lekker eten en muziek van DJ FAB. (4-5-2018)

 • Lees verder

  Zomerfeest 's Koonings Jaght

  Op 2 en 3 juni is het weer zover: het zomerfeest op 's Koonings Jaght. Dit jaar staan de dagen in het teken van films en sterren. (4-5-2018)

 • Lees verder

  Centrum voor mensen met NAH opent deuren in Groenlo

  Siza opent een nieuw expertisecentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in Groenlo. Een al eerder gestart behandelcentrum in Terborg bleek zo succesvol dat we nu een groter deel van de Achterhoek gaan bedienen. Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatie-inloopochtend in De Molenberg op de Ziekenhuisstraat 14 in Groenlo, waar het nieuwe NAH centrum is gevestigd. (24-4-2018)

 • Lees verder

  Siza tekent de Green Deal

  Siza heeft, net als zeven andere zorgorganisaties, Milieuplatform Zorgsector, de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem op 19 april een handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving. Bij verpleeg- en verzorgingstehuizen is tot 25 procent energiebesparing mogelijk, blijkt uit landelijk onderzoek. (20-4-2018)

 • Lees verder

  Eerste VG Hackathon groot succes

  Partijen bijelkaar brengen om innovatieve oplossingen te bedenken die echt passen voor mensen in de VG-zorg, dat was de missie van de eerste landelijke VG Hackathon. Die missie is geslaagd: zorgaanbieders én het bedrijfsleven gooiden organisatiegrenzen en concurrentieverhoudingen overboord en presenteerden vrijdag met trots 30 innovatieve oplossingen in de zorg. (18-4-2018)

Rendertime:0.222seconds(Logging enabled)