Geslaagd Siza Festival: ‘ik had het niet willen missen’

Wat een geweldig leuke dag was het 7 juni op het Siza Festival! Het doel was om te laten zien wat voor een prachtige mogelijkheden Siza heeft voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Met zijn allen hebben we dit zeker laten zien!

Confettikanonnen

Arnhemse burgemeester Marouch opende samen met Julianne Meijers, lid Raad van Bestuur, het Siza Festival. Samen hebben zij eerst een rondje gelopen over het festivalterrein en kennisgemaakt met de verschillende werkplekken. De burgemeester was onder de indruk: “dit festival moet volgend jaar weer georganiseerd worden!” Met confettikanonnen werd het Siza Festival feestelijk geopend.

Confetti

‘Ik had het niet willen missen’

De hele middag waren er diverse workshops te volgen. Bijvoorbeeld designtassen naaien, van papierpulp lampenkappen en bloempotten maken, (heerlijke!) koeken versieren en zelfs het hele proces van de mooie porseleinen producten van Design X Ambacht was uit te voeren. Mensen luierden lekker in de strandstoelen op het Brouwersplein of keken toe hoe de kunstenaars van Atelier 23 op het plein kunst maakten. Op het terras bij Waar Smaak Lokaal Arnhem werd genoten van een speciaal festivalmenu en de lekkere snacks van de foodtrucks. De zon scheen volop en DJ FAB zorgde voor muziek die perfect bij de vrolijke sfeer van het festival paste. Met een akoestisch gitaar en een saxofoon sloten de Jamrock Babies de dag af. “Ik had vandaag niet willen missen,” besloot een deelnemer.

Nog even nagenieten

Het Siza Festival is alle deelnemers, de cliënten en vrijwilligers heel dankbaar voor hun geweldige inzet. Ook de sponsors en partners van het Siza Festival willen wij hartelijk danken!

Was je bij het festival aanwezig? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te laten weten wat je ervan vond.

Wil je nog even nagenieten? Of kon je er helaas niet bij zijn? Dan hebben we gelukkig de foto’s nog! Enne, Rock en Rolstoel Producties heeft het Siza Festival gefilmd, dus binnenkort laten we natuurlijk ook de film zien!

Aterlier 23

Porselein

Burgemeester

Siza Festival

Rock en Rolstoel Producties

 

Met dank aan

NSGKRegina van GeunsWaar Smaak Lokaal Arnhem

 

en onze andere sponsors.

(8-6-2018)

Siza Festival
 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2019

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (11-12-2018)

 • Lees verder

  Kernteam rondom cliënt Remco wint eerste Parel van Siza

  Deze trotse Siza collega’s zijn tijdens een feestelijke avond verkozen tot De Parel van Siza. Het kernteam rondom bewoner Remco op ’s Koonings Jaght werd door de aanwezige collega’s tot Parel gekozen voor hun zelfreflectie, geduld en vermogen om écht te kijken en te luisteren naar Remco. (29-11-2018)

 • Lees verder

  Saskia van Atelier 23 wint kunstprijs

  Saskia Offerman van Atelier 23 op De Buitenplaats, is één van de winnaars van het Kunstcongres in museum MORE in Gorssel. (19-10-2018)

 • Lees verder

  Extra budget om werkdruk te verlichten

  In Klik, een vakblad voor medewerkers in de gehandicaptenzorg, vertellen Siza medewerkers over hun eigen plannen om de werkdruk te verlagen. Begin dit jaar stelde Siza namelijk 1,5 miljoen euro beschikbaar waarop bijna alle locaties (zo'n 150) reageerde. Lees de positieve verhalen van medewerkers Joost, Paulien, Melanie, Ariska en Mike. (2-10-2018)

 • Lees verder

  Sollicitant is de baas bij Siza

  Werken in de zorg wordt complexer, ook bij Siza. Het vinden van gekwalificeerde medewerkers in de gehandicaptenzorg is een urgent probleem. Dat stelt andere eisen aan werving en selectie en dus pakt Siza de zaken nu grondig aan: voortaan doet een speciaal ingericht recruitmentteam de werving en eerste kennismaking met nieuwe medewerkers, ondersteund door een slimme website. Uitgangspunt: de sollicitant is de baas. (26-9-2018)

 • Lees verder

  Kom naar de inloopochtenden NAH

  Jaarlijks lopen naar schatting 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door een herseninfarct, ongeluk, tumor of ziektes als MS en Alzheimer. De gevolgen van dit niet aangeboren hersenletsel (NAH) zijn enorm voor de getroffen persoon en zijn omgeving. Er zijn goede programma’s om mensen met NAH te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH van Siza 3 inloopochtenden. (12-9-2018)

 • Lees verder

  Handgemaakte producten van Siza te koop bij Mrs. Wizzle

  Vanaf 1 September zijn de leuke, handgemaakte producten die de cliënten van het houtwerkcentrum en de Glas in lood activiteit in Tilburg hebben gemaakt, te koop bij Mrs. Wizzle in Diessen. (10-9-2018)

 • Lees verder

  Brandveiligheid van groot belang

  In het kader van het veiligheidsproject 'Geen nood bij brand! Veiligheid in de zorg' bracht de Brandweer van regio Gelderland-Midden op 29 augustus een bezoek aan onze locatie 's Koonings Jaght. Cliënten en medewerkers konden meedoen aan allerlei activiteiten, maar wel met een serieus doel: brandveilig gedrag stimuleren en leren hoe hierin samen te werken. Het was een geslaagde dag! (30-8-2018)

 • Lees verder

  Acceptatie is het moeilijkst

  De Barneveldse Courant ging in gesprek met twee cliënten Els en Martin van het net geopende NAH centrum in Voorthuizen. Lees hun openhartige verhaal over de impact van een Niet aangeboren hersenletsel. En hoe je er mee leert omgaan. (30-8-2018)

 • Lees verder

  Tweede Kamerlid Sophie Hermans op bezoek

  Tweede Kamerlid Sophie Hermans en twee leden van de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (VGN) waren afgelopen maandag op bezoek bij Bakkerij Eigen Deeg op het Dorp. Zij spraken met de (leerling)bakkers over hun werk, ambities en uitdagingen. (30-8-2018)

Rendertime:0.254seconds(Logging enabled)