Geslaagd Siza Festival: ‘ik had het niet willen missen’

Wat een geweldig leuke dag was het 7 juni op het Siza Festival! Het doel was om te laten zien wat voor een prachtige mogelijkheden Siza heeft voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Met zijn allen hebben we dit zeker laten zien!

Confettikanonnen

Arnhemse burgemeester Marouch opende samen met Julianne Meijers, lid Raad van Bestuur, het Siza Festival. Samen hebben zij eerst een rondje gelopen over het festivalterrein en kennisgemaakt met de verschillende werkplekken. De burgemeester was onder de indruk: “dit festival moet volgend jaar weer georganiseerd worden!” Met confettikanonnen werd het Siza Festival feestelijk geopend.

Confetti

‘Ik had het niet willen missen’

De hele middag waren er diverse workshops te volgen. Bijvoorbeeld designtassen naaien, van papierpulp lampenkappen en bloempotten maken, (heerlijke!) koeken versieren en zelfs het hele proces van de mooie porseleinen producten van Design X Ambacht was uit te voeren. Mensen luierden lekker in de strandstoelen op het Brouwersplein of keken toe hoe de kunstenaars van Atelier 23 op het plein kunst maakten. Op het terras bij Waar Smaak Lokaal Arnhem werd genoten van een speciaal festivalmenu en de lekkere snacks van de foodtrucks. De zon scheen volop en DJ FAB zorgde voor muziek die perfect bij de vrolijke sfeer van het festival paste. Met een akoestisch gitaar en een saxofoon sloten de Jamrock Babies de dag af. “Ik had vandaag niet willen missen,” besloot een deelnemer.

Nog even nagenieten

Het Siza Festival is alle deelnemers, de cliënten en vrijwilligers heel dankbaar voor hun geweldige inzet. Ook de sponsors en partners van het Siza Festival willen wij hartelijk danken!

Was je bij het festival aanwezig? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te laten weten wat je ervan vond.

Wil je nog even nagenieten? Of kon je er helaas niet bij zijn? Dan hebben we gelukkig de foto’s nog! Enne, Rock en Rolstoel Producties heeft het Siza Festival gefilmd, dus binnenkort laten we natuurlijk ook de film zien!

Aterlier 23

Porselein

Burgemeester

Siza Festival

Rock en Rolstoel Producties

 

Met dank aan

NSGKRegina van GeunsWaar Smaak Lokaal Arnhem

 

en onze andere sponsors.

(8-6-2018)

Siza Festival
 • Lees verder

  13 april: NAH-informatieochtend bij Regionaal Expertisecentrum Arnhem

  Jaarlijks lopen naar schatting 120.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met dit niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH van Siza op zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur een informatieochtend in Arnhem. (22-3-2019)

 • Lees verder

  Social Return bij ’s Koonings Jaght: win-win

  Siza Dienstverlening 's Koonings Jaght (SKJ) is een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Sinds enkele maanden zijn zij een leuke samenwerking aangegaan met een aantal bedrijven; de cliëntmedewerkers van Siza Dienstverlening SKJ helpen bij klussen. Het blijkt een bijzondere leerschool waarmee ze niet alleen ervaring maar ook zelfvertrouwen opdoen. En de organisaties hebben extra handjes! (19-3-2019)

 • Lees verder

  Eerste studenten Smart Health Opleiding ontvangen certificaat

  Technologie speelt een steeds prominentere rol in de zorg. Het is dus belangrijk dat zorgmedewerkers die techniek als een vanzelfsprekend onderdeel in hun werk toepassen, maar de praktijk wijst nog vaak anders uit. Daarom startten Siza en de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) vanuit Academy Het Dorp de Smart Health Opleiding. Gisteren kreeg de eerste lichting van 18 studenten hun Smart Health certificaat. (22-2-2019)

 • Lees verder

  Succesvolle pilot over energie voor mensen met NAH

  “Indrukwekkend en inspirerend,” noemt Tia de Groot de motivatie van de deelnemers aan een pilot voor grip op energie. Twaalf weken lang gingen zes deelnemers met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vanuit dagbesteding aan de slag met een programma om hun energie beter te verdelen. Het bleek een succes: “er zijn prachtige resultaten geboekt en veel doelen behaald.” (1-2-2019)

 • Lees verder

  Gezocht: leden voor klankbordgroep EVB+ in beeld!

  Onderzoekers van het onderzoek EVB+ in beeld! zijn op zoek naar 12 leden voor de klankbordgroep. (29-1-2019)

 • Lees verder

  Bijzonder promotieonderzoek: samenwerken met onderzoekers met verstandelijke beperking

  Hoe kunnen wetenschappers in onderzoek écht samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking? Op dit onderwerp promoveerde Tessa Frankena, onder andere coördinator Medische Dienst Het Dorp bij Siza, op maandag 14 januari aan Radboud Universiteit in Nijmegen. (24-1-2019)

 • Lees verder

  Gezondheid van mensen met verstandelijke beperking moet en kan verbeteren

  Siza arts Esther Bakker is gepromoveerd op een voor Nederland (en ver daarbuiten) uniek onderwerp, waardoor de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking in heel Nederland (en ver daarbuiten!) kan verbeteren. (24-12-2018)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2019

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (11-12-2018)

 • Lees verder

  Kernteam rondom cliënt Remco wint eerste Parel van Siza

  Deze trotse Siza collega’s zijn tijdens een feestelijke avond verkozen tot De Parel van Siza. Het kernteam rondom bewoner Remco op ’s Koonings Jaght werd door de aanwezige collega’s tot Parel gekozen voor hun zelfreflectie, geduld en vermogen om écht te kijken en te luisteren naar Remco. (29-11-2018)

 • Lees verder

  Saskia van Atelier 23 wint kunstprijs

  Saskia Offerman van Atelier 23 op De Buitenplaats, is één van de winnaars van het Kunstcongres in museum MORE in Gorssel. (19-10-2018)

Rendertime:0.152seconds(Logging enabled)