Geslaagd Siza Festival: ‘ik had het niet willen missen’

Wat een geweldig leuke dag was het 7 juni op het Siza Festival! Het doel was om te laten zien wat voor een prachtige mogelijkheden Siza heeft voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Met zijn allen hebben we dit zeker laten zien!

Confettikanonnen

Arnhemse burgemeester Marouch opende samen met Julianne Meijers, lid Raad van Bestuur, het Siza Festival. Samen hebben zij eerst een rondje gelopen over het festivalterrein en kennisgemaakt met de verschillende werkplekken. De burgemeester was onder de indruk: “dit festival moet volgend jaar weer georganiseerd worden!” Met confettikanonnen werd het Siza Festival feestelijk geopend.

Confetti

‘Ik had het niet willen missen’

De hele middag waren er diverse workshops te volgen. Bijvoorbeeld designtassen naaien, van papierpulp lampenkappen en bloempotten maken, (heerlijke!) koeken versieren en zelfs het hele proces van de mooie porseleinen producten van Design X Ambacht was uit te voeren. Mensen luierden lekker in de strandstoelen op het Brouwersplein of keken toe hoe de kunstenaars van Atelier 23 op het plein kunst maakten. Op het terras bij Waar Smaak Lokaal Arnhem werd genoten van een speciaal festivalmenu en de lekkere snacks van de foodtrucks. De zon scheen volop en DJ FAB zorgde voor muziek die perfect bij de vrolijke sfeer van het festival paste. Met een akoestisch gitaar en een saxofoon sloten de Jamrock Babies de dag af. “Ik had vandaag niet willen missen,” besloot een deelnemer.

Nog even nagenieten

Het Siza Festival is alle deelnemers, de cliënten en vrijwilligers heel dankbaar voor hun geweldige inzet. Ook de sponsors en partners van het Siza Festival willen wij hartelijk danken!

Was je bij het festival aanwezig? Dan zijn wij benieuwd naar jouw mening. Klik hier om te laten weten wat je ervan vond.

Wil je nog even nagenieten? Of kon je er helaas niet bij zijn? Dan hebben we gelukkig de foto’s nog! Enne, Rock en Rolstoel Producties heeft het Siza Festival gefilmd, dus binnenkort laten we natuurlijk ook de film zien!

Aterlier 23

Porselein

Burgemeester

Siza Festival

Rock en Rolstoel Producties

 

Met dank aan

NSGKRegina van GeunsWaar Smaak Lokaal Arnhem

 

en onze andere sponsors.

(8-6-2018)

Nieuwsbericht

Siza Festival
 • Lees verder

  Coronavirus: welke maatregelen neemt Siza? (update 20 mei)

  Bij Siza hebben wij de zorg voor kwetsbare mensen. Daarom vertalen we de (uitgebreide) maatregelen voor Nederland, naar maatregelen voor onze medewerkers en cliënten. Op 19 mei kondigde de Nederlandse regering versoepelingen aan in de maatregelen tegen het coronavirus. Siza gaat mee in die versoepeling. In dit bericht lees je hoe we dat doen op een zo veilig mogelijke manier voor onze cliënten, medewerkers en verwanten. (20-5-2020)

 • Lees verder

  Wet zorg en dwang

  Sinds 1 januari is de nieuwe Wet zorg en dwang ingegaan. Het uitgangspunt van de nieuwe wet is dat ieder mens in vrijheid leeft en eigen keuzes mag maken. Dit heeft betekenis voor mensen met een beperking die zorg en ondersteuning nodig hebben. (30-4-2020)

 • Lees verder

  Ontdek als zij-instromer of herintreder de gehandicaptenzorg bij Siza

  Een baan kan veel meer zijn dan gewoon je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen, al helemaal in de gehandicaptenzorg! Bij Siza zijn talloze mogelijkheden waar je als zij-instromer of herintreder misschien niet zo snel aan denkt. Laat je inspireren tijdens de Ontdek-de-zorg-Week van 16 tot en met 20 maart 2020. Let op: Meet & Greets Zorg en de Ontdekdezorgweek zijn afgelast! (26-2-2020)

 • Lees verder

  Siza opent nieuwe woonlocatie in Apeldoorn voor mensen met NAH

  Op 3 februari ontving Siza de sleutels van het nieuwe pand op het Julianakwartier in Apeldoorn. Het gebouw staat op de plaats van het voormalige Julianaziekenhuis. Deze nieuwe locatie biedt vanaf mei 2020 woonruimte aan 30 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en een Wlz-indicatie. (7-2-2020)

 • Lees verder

  Het Dorp Vernieuwt: dit zijn de plannen voor de herontwikkeling

  Siza heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaars VanWonen en BPD (Bouwfonds Property Development) benoemd tot ontwikkelende partijen voor de herontwikkeling van Het Dorp in Arnhem. De herontwikkeling omvat een totale transformatie van het gebied naar een inclusieve woon- en leefomgeving, waar regulier wonen en zorgaanbod voor bewoners van Het Dorp op innovatieve wijze hand in hand gaan. Vandaag werden de plannen gepresenteerd aan inwoners en omwonenden van Het Dorp. (9-1-2020)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2020

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (23-12-2019)

 • Lees verder

  Siza werkt samen met zorgkantoren en GGZ-aanbieders voor passende zorg NAH

  Er is grote behoefte aan passende plaatsen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in combinatie met een aanvullende complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Op initiatief van Zorgkantoren Zilveren Kruis en Menzis, slaan drie combinaties van GZ en GGZ-aanbieders de handen inéén om, voor deze kwetsbare groep passende woonplekken mogelijk te maken en gezamenlijk expertise te ontwikkelen. Siza werkt samen met Pro Persona. (13-12-2019)

 • Lees verder

  Jan-Dirk Sprokkereef nieuw lid raad van bestuur Siza

  Jan-Dirk Sprokkereef is vanaf 1 februari 2020 het nieuwe lid van de raad van bestuur van Siza. De raad van toezicht is zeer enthousiast over de komst van Jan-Dirk. (4-12-2019)

 • Lees verder

  Het beste voor de kleine: nieuw moeder en kind huis Siza in Renkum

  In november heeft Siza samen met 8 moeders intrek genomen in het nieuwe moeder en kind huis aan de Dorpsstraat in Renkum. Begeleider Patricia verhuisde met hun mee: “dit zijn moeders die met hun kindje in de wagen naar het dorp wandelen en daarvan genieten. Het zijn lieve meiden, ze bedoelen het goed en ze willen het goed doen. Ze willen knokken voor hun kind.” (1-11-2019)

 • Lees verder

  Inloopochtend omgaan met de gevolgen van hersenletsel in Teuge

  Op zaterdag 2 november 2019 is er van 10.00 uur tot 12.00 uur in Teuge een informatieochtend over het omgaan met de gevolgen van NAH in het dagelijks leven. Ook is er aandacht voor de achtergronden van NAH en het behandelingsaanbod van Siza. (25-10-2019)

Rendertime:0.212seconds(Logging enabled)