Gezocht: leden voor klankbordgroep EVB+ in beeld!

Onderzoekers van het onderzoek EVB+ in beeld! zijn op zoek naar 12 leden voor de klankbordgroep.

Het onderzoek

Cliënten met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+) kunnen hun wensen minder goed uiten. Soms worden hun wensen niet goed begrepen en weten cliënten met hun gedrag zelfs ervaren zorgverleners te verrassen. Daarom is onderzoek nodig om dit gedrag beter te leren lezen en incidenten te voorkomen. Want een goede relatie tussen cliënt en zorgprofessional bepaalt mede de kwaliteit van leven.
Het Kennisplatform EVB+ voert samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en ROC Nijmegen dit onderzoek uit.

De klankbordgroep

De onderzoekers die het onderzoek EVB+ in beeld! opzetten en uitvoeren, willen dit zo goed mogelijk doen. Daarom gaan zij graag twee keer per jaar in gesprek met een klankbordgroep over het onderzoek. De deelnemers geven hun mening en advies. Ook wordt de algemene voortgang van het onderzoek besproken. De klankbordgroep houdt de onderzoekers (ook wel kernteam genoemd) als het ware een spiegel voor.

Hoe vaak is er een bijeenkomst met de klankbordgroep?

Het onderzoek duurt 4 jaar. Ieder jaar heeft de klankbordgroep 2 keer een bijeenkomst om over het onderzoek te praten. In totaal heeft de klankbordgroep dus 8 bijeenkomsten. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 4 uur. Er is nog geen locatie vastgesteld. Omdat het een landelijk onderzoek is, zullen de ontmoetingen waarschijnlijk ergens in het midden van het land plaatsvinden. Reiskosten worden vergoed.

Uit wie bestaat de klankbordgroep?

De klankbordgroep zal bestaan uit 12 personen. We zijn op zoek naar de volgende deelnemers:
4 verwanten van mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Verwanten zijn familieleden (bijv. ouders, broers of zussen) die dicht bij de cliënt staan en contact hebben met de zorgprofessionals. Een tweede keuze kan zijn om een bewindvoerder of voogd te betrekken. Een voorwaarde is, aangezien dit geen familiare band betreft, hij of zij nauw betrokken is bij de cliënt en de belangen van de cliënt behartigd.
2 ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundigen zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat de ervaringsdeskundige het leuk vindt om betrokken te zijn bij onderzoek en enigszins weet wat onderzoek doen betekent. Ook kan hij of zij zich verplaatsen in anderen en begrijpt de relatie tussen de zorgverlener en de cliënt. We vinden het belangrijk dat ervaringsdeskundigen hun mening kunnen geven en nieuwsgierig zijn.
2 begeleiders van mensen met een EVB+.
1 gedragsdeskundige die kennis heeft van en ervaring heeft met mensen met EVB+.
1 manager die verantwoordelijk is voor de zorg voor mensen met EVB+ cliënten.
1 HBO docent en 1 MBO docent zijn al geworven voor deelname aan de klankbord groep.

Wat wordt verwacht van deelnemers aan de klankbordgroep?

We vinden het belangrijk dat deelnemers:
• Interesse hebben in het onderzoeken en erover mee willen denken.
• Nieuwsgierig zijn.
• Kritische vragen durven te stellen.
• Een onderbouwde mening kunnen geven over het onderzoek.
• Bereid zijn 2 keer per jaar naar de bijeenkomsten te komen en deze voor te bereiden (bijv. teksten lezen over het onderzoek).

Is er een vergoeding voor deelname?

Alle deelnemers krijgen de reiskosten vergoed. Tijdens de bijeenkomsten wordt er voor koffie en thee gezorgd.

Vragen of aanmelden

Heb je vragen over de klankbordgroep? Of wil je je aanmelden voor deelname? Neem voor donderdag 7 februari 2019 contact op met Debby Vermeulen, teamleider regio West bij Siza.
E-mailadres: debby.vermeulen@siza.nl
Telefoonnummer: 06 – 12 18 21 54

(29-1-2019)

Nieuwsbericht

Lees verder
  • Lees verder

    Voor altijd overprikkeld

    Als het binnenkomen van prikkels een last voor je wordt, noemen we dat ‘overprikkeling’. Iedereen heeft dat weleens, maar als je dagelijks last hebt van constante overprikkeling en je totaal anders moet gaan leven omdat de overprikkeling overheersend wordt dan wordt het een zware opgave. Op de dag van de overprikkeling, 23 juni 2022, doet Monica haar verhaal. (23-6-2022)

  • Lees verder

    Wonen bij Elderburen: 'We kunnen hier onszelf zijn'

    Eten verbindt. Zeker in het geval van Anna en Joris en hun buren Jan en Els. In de rij voor oliebollen, klaar om het nieuwe jaar in te luiden, raakten ze met elkaar aan de praat. Dat koken soms lastig is voor Jan en Els. Een week later stond Anna met een pan soep voor de deur. Sindsdien koken Anna en Joris iedere woensdag voor Jan en Els. (8-6-2022)

  • Lees verder

    Siza neemt De Belevenis over

    Siza heeft per 1 juni 2022 De Belevenis overgenomen. In De Belevenis kunnen ernstig zieke kinderen, mensen met meervoudige beperkingen en diep dementerenden terecht voor attracties, geluid, licht- en video- effecten en andere activiteiten die zijn gericht op zintuigelijke prikkeling en ontspanning. (8-6-2022)

  • Lees verder

    Gunning integrale ambulante jeugdhulp Achterhoek

    De Achterhoekse gemeentes gunnen Siza de integrale ambulante jeugdhulp (IAJ) in de regio Achterhoek. Dit betekent dat Siza mag doorgaan met de ambulante begeleiding en behandeling in de gemeentes: Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Winterswijk. (25-5-2022)

  • Lees verder

    Ronald heeft NAH: "Het leven is goed"

    Ronald’s collega’s dachten 10 jaar geleden dat hij een grapje maakte toen hij ineens niet meer aanspreekbaar was. Zelf wist hij gelijk: dit is niet goed. Op zijn 42e kreeg Ronald meerdere beroertes. Hoewel hij kampt met afasie en de fysieke gevolgen van zijn niet aangeboren hersenletsel, is het leven goed: “ik heb niks te klagen.” (18-5-2022)

  • Lees verder

    Europese Dag van de Beroerte: 'Het went, maar af en toe ook niet.'

    Een leuke fulltime baan, een druk sociaal leven, het bezoeken van festivals en uitgaan. Toen was er het herseninfarct dat dat allemaal in één klap veranderde.  Zestien jaar geleden overkwam het de 50-jarige Claudia Reuvers uit Arnhem. ,,Ik moest het voor mezelf verwerken. Het is levend verlies en rouw.” (10-5-2022)

  • Lees verder

    Vandaag opent de Technotheek de deuren

    Wist je dat er tegenwoordig allerlei technologische hulpmiddelen beschikbaar in de zorg? Technologie speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons leven, dus ook in de zorg. Om medewerkers, cliënten en verwanten op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met technologische hulpmiddelen, hebben we bij Siza een uitleenservice ontwikkeld via onze Technotheek. Kom vandaag een kijkje nemen! (12-4-2022)

  • Lees verder

    Na moeilijke jaren de juiste plek gevonden

    Toen de 33-jarige Kelvin in 2015 met een Wajong uitkering bij het UWV terechtkwam had hij niet durven denken dat hij nu een vast contract heeft bij een onderneming waar hij zo goed op zijn plek zit. Het was af en toe een pittige weg, maar mede dankzij de juiste mensen die op zijn pad kwamen, werkt Kelvin inmiddels alweer een jaar met veel plezier bij Niels en Rianne van het ambachtelijke zeepatelier Botma & Van Bennekom aan de Sonsbeeksingel in Arnhem. (11-4-2022)

  • Lees verder

    Voorlopige gunning integrale ambulante jeugdhulp Achterhoek

    Siza heeft bericht ontvangen van de Achterhoekse gemeenten dat de voorlopige gunningsbeslissing is dat Siza de werkzaamheden jeugdhulp continueert. Dit betekent dat Siza in principe kan uitzien naar een nieuw meerjarig contract per juli aanstaande. (22-3-2022)

  • Lees verder

    "Ik heb innerlijke rust gevonden"

    Christianne (53 jaar) kreeg op 48-jarige leeftijd een hersenbloeding. De eerste periode van haar herstel had ze niet door dat ze te kampen had met de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Aan Hersenz vertelt Christianne hoe zij dankzij Siza en Hersenz opnieuw zelfvertrouwen en innerlijk rust heeft gevonden. (18-3-2022)

Rendertime:0.229seconds(Logging enabled)