Uitnodiging inspiratiemarkt en afscheid Rob Hoogma

Siza organiseert een inspiratiemarkt ter gelegenheid van het afscheid van Rob Hoogma, voorzitter Raad van Bestuur. U bent van harte uitgenodigd!

Maandag 2 maart laten medewerkers en cliënten van Siza aan elkaar en aan u zien waar zij trots op zijn. Want nieuwsgierig zijn, elkaar inspireren en van elkaar leren: dat is Siza. Of het nou gaat over mensen helpen om het leven te leiden dat bij ze past, technologische vernieuwingen, woningen die meedenken of het mogelijk maken van werk voor wie dat niet vanzelfsprekend is.


Afscheid Rob Hoogma
Met deze inspiratiemarkt neemt Siza ook afscheid van Rob Hoogma. Siza heeft veel aan Rob te danken. In zijn bestuursperiode groeide Siza uit tot een innovatieve organisatie met een open geest, waarbinnen zorgprofessionals steeds weer onderzoeken hoe het leven van de mensen voor wie ze werken beter kan. De tijdgeest ver vooruit heeft Rob het denken over de zorg en de verantwoording over kwaliteit in Nederland wezenlijk veranderd. Zo stond hij aan de wieg van het kwaliteitskader voor de gehandicaptenzorg.


Academy Het Dorp
Ook wist hij, ver voordat het gemeengoed werd, technologie in de zorg aan te wenden, zodat mensen met een beperking veel meer mogelijkheden kregen het leven naar eigen inzichten te regelen. Hij richtte Academy Het Dorp op, die zich focust op onderzoek naar en implementatie van technologie in de langdurige zorg. De Academy is een wezenlijke schakel in de innovatie in de zorg. Zo begeleidt ze bijvoorbeeld in opdracht van VWS andere zorgorganisaties bij de implementatie van technologie. Bij de Academy zet Rob vanaf 1 februari zijn loopbaan voort.


Wanneer en waar
U bent van harte welkom om tussen 14.00 en 18.00 uur op de inspiratiemarkt een kijkje te komen nemen! Locatie: KKC, De Dorpsbrink 7, Arnhem. U kunt op elk moment tijdens de middag binnenlopen. Van 16.00 tot 17.00 uur zullen we Rob in het zonnetje zetten. Rob is tijdens de hele inspiratiemarkt aanwezig om u de hand te schudden.


Aanmelden
We stellen het op prijs als u zich aanmeldt via ons aanmeldformulier.

Bart Blanken, voorzitter van de raad van toezicht. Kadotip: Rob waardeert het zeer als u bij wijze van cadeau een product koopt bij het door Siza opgerichte designlabel Design X Ambacht en dit aan een vriend, familielid of collega cadeau doet. Daarmee doet u iemand anders een plezier, brengt u Design X Ambacht onder de aandacht en op die manier ook het mooie werk dat mensen met een beperking bij dit label maken. En speciaal voor deze gelegenheid met 10% korting via actiecode ‘Rob Hoogma’.  

(28-1-2020)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Siza opent nieuwe woonlocatie in Apeldoorn voor mensen met NAH

  Op 3 februari ontving Siza de sleutels van het nieuwe pand op het Julianakwartier in Apeldoorn. Het gebouw staat op de plaats van het voormalige Julianaziekenhuis. Deze nieuwe locatie biedt vanaf mei 2020 woonruimte aan 30 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en een Wlz-indicatie. (7-2-2020)

 • Lees verder

  Het Dorp Vernieuwt: dit zijn de plannen voor de herontwikkeling

  Siza heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaars VanWonen en BPD (Bouwfonds Property Development) benoemd tot ontwikkelende partijen voor de herontwikkeling van Het Dorp in Arnhem. De herontwikkeling omvat een totale transformatie van het gebied naar een inclusieve woon- en leefomgeving, waar regulier wonen en zorgaanbod voor bewoners van Het Dorp op innovatieve wijze hand in hand gaan. Vandaag werden de plannen gepresenteerd aan inwoners en omwonenden van Het Dorp. (9-1-2020)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2020

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (23-12-2019)

 • Lees verder

  Siza werkt samen met zorgkantoren en GGZ-aanbieders voor passende zorg NAH

  Er is grote behoefte aan passende plaatsen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in combinatie met een aanvullende complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Op initiatief van Zorgkantoren Zilveren Kruis en Menzis, slaan drie combinaties van GZ en GGZ-aanbieders de handen inéén om, voor deze kwetsbare groep passende woonplekken mogelijk te maken en gezamenlijk expertise te ontwikkelen. Siza werkt samen met Pro Persona. (13-12-2019)

 • Lees verder

  Jan-Dirk Sprokkereef nieuw lid raad van bestuur Siza

  Jan-Dirk Sprokkereef is vanaf 1 februari 2020 het nieuwe lid van de raad van bestuur van Siza. De raad van toezicht is zeer enthousiast over de komst van Jan-Dirk. (4-12-2019)

 • Lees verder

  Het beste voor de kleine: nieuw moeder en kind huis Siza in Renkum

  In november heeft Siza samen met 8 moeders intrek genomen in het nieuwe moeder en kind huis aan de Dorpsstraat in Renkum. Begeleider Patricia verhuisde met hun mee: “dit zijn moeders die met hun kindje in de wagen naar het dorp wandelen en daarvan genieten. Het zijn lieve meiden, ze bedoelen het goed en ze willen het goed doen. Ze willen knokken voor hun kind.” (1-11-2019)

 • Lees verder

  Inloopochtend omgaan met de gevolgen van hersenletsel in Teuge

  Op zaterdag 2 november 2019 is er van 10.00 uur tot 12.00 uur in Teuge een informatieochtend over het omgaan met de gevolgen van NAH in het dagelijks leven. Ook is er aandacht voor de achtergronden van NAH en het behandelingsaanbod van Siza. (25-10-2019)

 • Lees verder

  Congres ‘Samen werken aan waardig leven’ is start van nieuwe beweging in de gehandicaptenzorg

  Om het gesprek over het waardigheidsparadigma in de sector op gang te brengen, organiseert Handicap Experience het congres ‘Samen werken aan een waardig leven’. (8-10-2019)

 • Lees verder

  Zorgprofessionals van een bepaald type: meld je hier!

  Afgelopen voorjaar ‘stapte ik over’; ik verruilde de verpleeghuiszorg voor de gehandicaptenzorg. Op de Sizalocaties Verdiplein en Mahlerstraat in Tilburg ging ik een nieuwe uitdaging aan. En wat voor een: na een periode van onzekerheid, veel nieuwe gezichten en teamwisselingen zijn de 9 bewoners van het Verdiplein toe aan ‘stevige’ zorgprofessionals die blijven! En die begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen, die vind je niet zo 123. Daarom pakken we de werving van nieuwe collega’s voor deze locatie ook eens ‘anders dan anders’ aan. (8-10-2019)

 • Lees verder

  ‘Onze’ Geraline Leusink in het nieuws door oratie, mensen met VB overlijden onnodig

  Mensen met een verstandelijke beperking krijgen niet de juiste zorg en soms een verkeerde medische behandeling. Daardoor overlijden mensen met een verstandelijke beperking in Nederland gemiddeld 16 jaar eerder dan mensen zonder die beperking. Dat zegt Geraline Leusink, medisch directeur van Siza in RTL Nieuws. (7-10-2019)

Rendertime:0.257seconds(Logging enabled)