Uitnodiging inspiratiemarkt en afscheid Rob Hoogma

Siza organiseert een inspiratiemarkt ter gelegenheid van het afscheid van Rob Hoogma, voorzitter Raad van Bestuur. U bent van harte uitgenodigd!

Maandag 2 maart laten medewerkers en cliënten van Siza aan elkaar en aan u zien waar zij trots op zijn. Want nieuwsgierig zijn, elkaar inspireren en van elkaar leren: dat is Siza. Of het nou gaat over mensen helpen om het leven te leiden dat bij ze past, technologische vernieuwingen, woningen die meedenken of het mogelijk maken van werk voor wie dat niet vanzelfsprekend is.


Afscheid Rob Hoogma
Met deze inspiratiemarkt neemt Siza ook afscheid van Rob Hoogma. Siza heeft veel aan Rob te danken. In zijn bestuursperiode groeide Siza uit tot een innovatieve organisatie met een open geest, waarbinnen zorgprofessionals steeds weer onderzoeken hoe het leven van de mensen voor wie ze werken beter kan. De tijdgeest ver vooruit heeft Rob het denken over de zorg en de verantwoording over kwaliteit in Nederland wezenlijk veranderd. Zo stond hij aan de wieg van het kwaliteitskader voor de gehandicaptenzorg.


Academy Het Dorp
Ook wist hij, ver voordat het gemeengoed werd, technologie in de zorg aan te wenden, zodat mensen met een beperking veel meer mogelijkheden kregen het leven naar eigen inzichten te regelen. Hij richtte Academy Het Dorp op, die zich focust op onderzoek naar en implementatie van technologie in de langdurige zorg. De Academy is een wezenlijke schakel in de innovatie in de zorg. Zo begeleidt ze bijvoorbeeld in opdracht van VWS andere zorgorganisaties bij de implementatie van technologie. Bij de Academy zet Rob vanaf 1 februari zijn loopbaan voort.


Wanneer en waar
U bent van harte welkom om tussen 14.00 en 18.00 uur op de inspiratiemarkt een kijkje te komen nemen! Locatie: KKC, De Dorpsbrink 7, Arnhem. U kunt op elk moment tijdens de middag binnenlopen. Van 16.00 tot 17.00 uur zullen we Rob in het zonnetje zetten. Rob is tijdens de hele inspiratiemarkt aanwezig om u de hand te schudden.


Aanmelden
We stellen het op prijs als u zich aanmeldt via ons aanmeldformulier.

Bart Blanken, voorzitter van de raad van toezicht. Kadotip: Rob waardeert het zeer als u bij wijze van cadeau een product koopt bij het door Siza opgerichte designlabel Design X Ambacht en dit aan een vriend, familielid of collega cadeau doet. Daarmee doet u iemand anders een plezier, brengt u Design X Ambacht onder de aandacht en op die manier ook het mooie werk dat mensen met een beperking bij dit label maken. En speciaal voor deze gelegenheid met 10% korting via actiecode ‘Rob Hoogma’.  

(28-1-2020)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • lees verder

  Droom waargemaakt: Thom rijdt in een échte bedrijfsauto

  Het begon allemaal met een scooter. Cliënt Thom bracht post naar verschillende locaties van Siza in Velp. Na enkele jaren breidden zijn diensten voor Siza uit en daarmee ook zijn vervoersmiddel. Met een 45 km auto reed Thom voor onder andere Speelstoet, een speelgoedwinkel zonder kassa voor gezinnen die weinig te besteden hebben. Voor Thom een droomklus. Toch was er nog die ene wens: zijn rijbewijs halen. Een aantal stichtingen geloofden in Thom en zij maakten het mogelijk, net als de échte bedrijfsauto waarin hij nu rijdt! (7-10-2019)

 • Week van de Afasie

  Eerste week van de afasie: mensen van Siza in het nieuws

  Van 5 tot en met 11 oktober wordt de eerste landelijke week van de Afasie georganiseerd, bedoeld om de onbekendheid over deze taalstoornis weg te nemen. Siza doet ook mee aan deze week en daar springen de media op in. (1-10-2019)

 • Lees verder

  Innovaties in de zorg op Innovate Experience Arnhem

  Benieuwd naar de zorg van de toekomst? Kom op zaterdag 5 oktober naar de Innovate Experience tijdens het Innovate Festival Arnhem! Innovate Health, een initiatief van Rijnstate, Academy Het Dorp en Siza, is ook van de partij. Inmiddels hebben ook Klimmendaal en Driegasthuizengroep zich bij de samenwerking aangesloten. Met Innovate Health laten we gezamenlijk zien wat in Arnhem gebeurt op het gebied van technologische innovaties in de zorg. (27-9-2019)

 • Lees verder

  Informatieochtend niet-aangeboren hersenletsel in Arnhem

  Jaarlijks lopen naar schatting 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met dit niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. (23-9-2019)

 • Lees verder

  Vrijwilliger Astra krijgt net zoveel terug als ze geeft

  Om in conditie te blijven wandelt Astra graag van haar woonplaats Velp naar Arnhem. Maar in je uppie lopen vindt ze maar saai, dus zocht ze een wandelmaatje. Door een advertentie van Siza kwam Astra in contact met Levinia, die het syndroom van Down heeft. Ruim drie jaar later hebben Astra en Levinia dankzij hun wandelingen zo’n bijzondere band dat Astra er zelfs een vrijwilligersprijs mee won. (22-7-2019)

 • Lees verder

  Ecovat niet haalbaar op Het Dorp

  In het nieuwe Dorp komt een ander systeem om duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Siza wilde samen met Ecovat ervoor zorgen dat er een nieuw collectief duurzaam energiesysteem zou komen in het nieuwe Dorp. Siza kiest nu voor een andere variant van duurzame energievoorziening. (11-7-2019)

 • Rob Hoogma en Julianne Meijers

  Julianne Meijers nieuwe voorzitter raad van bestuur Siza, Rob Hoogma volledig naar Academy Het Dorp

  Per 1 januari 2020 gaat Rob Hoogma volledig werken voor Academy Het Dorp. De raad van toezicht van Siza benoemt per die datum Julianne Meijers als voorzitter van de raad van bestuur. (2-7-2019)

 • Astra is de winnares van de Gouden Sleutel 2019

  Gouden Sleutel 2019 uitgereikt aan Astra en haar wandelmaatje Levinia

  Op de 3e verdieping van het Gelredome in Arnhem werd woensdagavond 12 juni een bijzondere én makkelijke thuiswedstrijd gespeeld, we speelden namelijk allemaal voor hetzelfde team: Team Siza. De wedstrijd draaide om de Gouden Sleutel, die werd uitgereikt aan Astra. Zij kreeg deze blijk van waardering voor haar uitzonderlijke inzet als vrijwilliger bij Siza. De Gouden Sleutel is ontworpen door Marco de Leeuw van DesignXAmbacht en gemaakt door cliënten van Siza. (19-6-2019)

 • Geraline Leusink

  Zorg voor mensen met VB moet beter, vindt 'onze' Geraline Leusink

  De medisch directeur van Siza, Geraline Leusink, is sinds kort ook de enige hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Zij schreef afgelopen zaterdag een opiniestuk in het Brabants Dagblad, waarin ze betoogt dat de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen cruciaal is. (18-6-2019)

 • Lees verder

  5 jaar afasiecentrum Arnhem: Jolanda heeft er baat bij

  Het Afasiecentrum van Siza in Arnhem bestaat donderdag 6 juni precies 5 jaar. Reden om stil te staan bij het grote belang van goede opvang van mensen met deze taalstoornis waardoor spreken, lezen, schrijven en taalbegrip aangetast kunnen worden. Afasie is bijna altijd het gevolg van niet aangeboren hersenletsel. Door ziektes of ongelukken lopen per jaar maar liefst zo’n 140.000 Nederlanders deze hersenschade op. Zo’n 20 procent van deze mensen heeft ook afasie. Hoe ingrijpend dat is blijkt wel uit het relaas van Jolanda van Brink-Polman. (5-6-2019)

Rendertime:0.273seconds(Logging enabled)