Uitnodiging inspiratiemarkt en afscheid Rob Hoogma

Siza organiseert een inspiratiemarkt ter gelegenheid van het afscheid van Rob Hoogma, voorzitter Raad van Bestuur. U bent van harte uitgenodigd!

Maandag 2 maart laten medewerkers en cliënten van Siza aan elkaar en aan u zien waar zij trots op zijn. Want nieuwsgierig zijn, elkaar inspireren en van elkaar leren: dat is Siza. Of het nou gaat over mensen helpen om het leven te leiden dat bij ze past, technologische vernieuwingen, woningen die meedenken of het mogelijk maken van werk voor wie dat niet vanzelfsprekend is.


Afscheid Rob Hoogma
Met deze inspiratiemarkt neemt Siza ook afscheid van Rob Hoogma. Siza heeft veel aan Rob te danken. In zijn bestuursperiode groeide Siza uit tot een innovatieve organisatie met een open geest, waarbinnen zorgprofessionals steeds weer onderzoeken hoe het leven van de mensen voor wie ze werken beter kan. De tijdgeest ver vooruit heeft Rob het denken over de zorg en de verantwoording over kwaliteit in Nederland wezenlijk veranderd. Zo stond hij aan de wieg van het kwaliteitskader voor de gehandicaptenzorg.


Academy Het Dorp
Ook wist hij, ver voordat het gemeengoed werd, technologie in de zorg aan te wenden, zodat mensen met een beperking veel meer mogelijkheden kregen het leven naar eigen inzichten te regelen. Hij richtte Academy Het Dorp op, die zich focust op onderzoek naar en implementatie van technologie in de langdurige zorg. De Academy is een wezenlijke schakel in de innovatie in de zorg. Zo begeleidt ze bijvoorbeeld in opdracht van VWS andere zorgorganisaties bij de implementatie van technologie. Bij de Academy zet Rob vanaf 1 februari zijn loopbaan voort.


Wanneer en waar
U bent van harte welkom om tussen 14.00 en 18.00 uur op de inspiratiemarkt een kijkje te komen nemen! Locatie: KKC, De Dorpsbrink 7, Arnhem. U kunt op elk moment tijdens de middag binnenlopen. Van 16.00 tot 17.00 uur zullen we Rob in het zonnetje zetten. Rob is tijdens de hele inspiratiemarkt aanwezig om u de hand te schudden.


Aanmelden
We stellen het op prijs als u zich aanmeldt via ons aanmeldformulier.

Bart Blanken, voorzitter van de raad van toezicht. Kadotip: Rob waardeert het zeer als u bij wijze van cadeau een product koopt bij het door Siza opgerichte designlabel Design X Ambacht en dit aan een vriend, familielid of collega cadeau doet. Daarmee doet u iemand anders een plezier, brengt u Design X Ambacht onder de aandacht en op die manier ook het mooie werk dat mensen met een beperking bij dit label maken. En speciaal voor deze gelegenheid met 10% korting via actiecode ‘Rob Hoogma’.  

(28-1-2020)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Denk mee over de begeleiding van mensen met EVB+

  Voor focusgroepen van het onderzoek “EVB+ in beeld!” zoeken wij professionals en verwanten van mensen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). (3-4-2019)

 • Lees verder

  Artikel over Nova Me in De Gelderlander

  Vandaag is er een artikel in de Gelderlander over Nova Me verschenen. We leggen de feiten en de context graag in eigen woorden uit. (25-3-2019)

 • Lees verder

  13 april: NAH-informatieochtend bij Regionaal Expertisecentrum Arnhem

  Jaarlijks lopen naar schatting 120.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met dit niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers. Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH van Siza op zaterdag 13 april van 10.00 tot 12.00 uur een informatieochtend in Arnhem. (22-3-2019)

 • Lees verder

  Social Return bij ’s Koonings Jaght: win-win

  Siza Dienstverlening 's Koonings Jaght (SKJ) is een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Sinds enkele maanden zijn zij een leuke samenwerking aangegaan met een aantal bedrijven; de cliëntmedewerkers van Siza Dienstverlening SKJ helpen bij klussen. Het blijkt een bijzondere leerschool waarmee ze niet alleen ervaring maar ook zelfvertrouwen opdoen. En de organisaties hebben extra handjes! (19-3-2019)

 • Lees verder

  Eerste studenten Smart Health Opleiding ontvangen certificaat

  Technologie speelt een steeds prominentere rol in de zorg. Het is dus belangrijk dat zorgmedewerkers die techniek als een vanzelfsprekend onderdeel in hun werk toepassen, maar de praktijk wijst nog vaak anders uit. Daarom startten Siza en de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) vanuit Academy Het Dorp de Smart Health Opleiding. Gisteren kreeg de eerste lichting van 18 studenten hun Smart Health certificaat. (22-2-2019)

 • Lees verder

  Succesvolle pilot over energie voor mensen met NAH

  “Indrukwekkend en inspirerend,” noemt Tia de Groot de motivatie van de deelnemers aan een pilot voor grip op energie. Twaalf weken lang gingen zes deelnemers met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vanuit dagbesteding aan de slag met een programma om hun energie beter te verdelen. Het bleek een succes: “er zijn prachtige resultaten geboekt en veel doelen behaald.” (1-2-2019)

 • Lees verder

  Gezocht: leden voor klankbordgroep EVB+ in beeld!

  Onderzoekers van het onderzoek EVB+ in beeld! zijn op zoek naar 12 leden voor de klankbordgroep. (29-1-2019)

 • Lees verder

  Bijzonder promotieonderzoek: samenwerken met onderzoekers met verstandelijke beperking

  Hoe kunnen wetenschappers in onderzoek écht samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking? Op dit onderwerp promoveerde Tessa Frankena, onder andere coördinator Medische Dienst Het Dorp bij Siza, op maandag 14 januari aan Radboud Universiteit in Nijmegen. (24-1-2019)

 • Lees verder

  Gezondheid van mensen met verstandelijke beperking moet en kan verbeteren

  Siza arts Esther Bakker is gepromoveerd op een voor Nederland (en ver daarbuiten) uniek onderwerp, waardoor de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking in heel Nederland (en ver daarbuiten!) kan verbeteren. (24-12-2018)

 • Lees verder

  Kernteam rondom cliënt Remco wint eerste Parel van Siza

  Deze trotse Siza collega’s zijn tijdens een feestelijke avond verkozen tot De Parel van Siza. Het kernteam rondom bewoner Remco op ’s Koonings Jaght werd door de aanwezige collega’s tot Parel gekozen voor hun zelfreflectie, geduld en vermogen om écht te kijken en te luisteren naar Remco. (29-11-2018)

Rendertime:0.177seconds(Logging enabled)