Coronavirus: welke maatregelen neemt Siza? (update 1 april)

Bij Siza hebben wij de zorg voor kwetsbare mensen. Daarom vertaalden we de (uitgebreide) maatregelen voor Nederland, naar maatregelen voor onze medewerkers en cliënten. Deze maatregelen gaan over: hoe kan de zorg zo goed mogelijk doorgaan? Hoe voorkomen we besmetting zoveel mogelijk?

Let op: wij passen dit overzicht voortdurend aan op basis van de actuele Nederlandse maatregelen en adviezen. Via deze link lees je over de nieuwe maatregelen in Nederland.

Verlenging van maatregelen tot en met 28 april

Dinsdag 31 maart gaf het kabinet weer een persconferentie. Hierin vertelden de ministers dat de eerder ingevoerde maatregelen worden verlengd met 4 weken; tot en met 28 april 2020. Dit betekent dat ook Siza haar maatregelen verlengt tot en met dinsdag 28 april. De maatregelen die Siza heeft gesteld blijven ongewijzigd. U leest ze verderop in dit nieuwsbericht.

Bedankt voor uw begrip

De maatregelen die we bij Siza nemen zijn vergaand en beperkend. Zowel voor onze cliënten als voor hun families. Wij begrijpen dat het moeilijk is en soms verdrietig om familie of vrienden niet te kunnen zien. Toch lijken het strenge bezoekbeleid en de hygiënemaatregelen van Siza effectief. Tot nu is een aantal cliënten getest op Corona, van wie 1 positief. Alle betrokkenen zijn hiervan uiteraard op de hoogte gesteld en zorg wordt verleend volgens de RIVM richtlijnen. Het aantal vermoedens van besmetting met het coronavirus lijkt zich niet uit te breiden. Wij handhaven daarom onze strenge regels en vragen uw begrip hiervoor. Voor onze cliënten en voor u. Bedankt!

Steunpunt medezeggenschap: een luisterend oor

Wij begrijpen dat de maatregelen pijn, verdriet en frustratie kunne geven. Wil je graag je verhaal kwijt? Je kunt hiervoor het steunpunt medezeggenschap (MZ-steunpunt) inschakelen. Het steunpunt staat paraat voor familie, vertegenwoordigers en cliënten met een luisterend oor en voor vragen. Het steunpunt is bereikbaar op: 088-377 90 95.

Welke maatregelen nemen we bij Siza?

En wat betekent dit voor cliënten en bezoekers?

Woonlocaties 

 • Ben je cliënt op een woonlocatie?
  Het is belangrijk dat je besmetting met het coronavirus voorkomt. Blijf daarom zoveel mogelijk in de buurt van je woning. Ga dus niet naar dagbesteding of werk, (sport)clubs, verenigingen of andere activiteiten.
 • Ben je bezoeker van een woonlocatie? (familie, vrienden, cliëntvertegenwoordigers, vrijwilligers)
  We laten geen bezoek toe, tenzij er sprake is van een noodgeval. We beseffen dat dit ingrijpend is, maar helaas is dit noodzakelijk voor de veiligheid van onze clienten.
 • Ben je leverancier of een extern ingehuurde dienstverlener?
  We overleggen met je hoe je contact zoveel mogelijk kunt vermijden.

Dagbesteding en Werk (voor cliënten)

 • Volg je dagbesteding of ga je naar een (leer)werkplek?
  Alle dagbestedingslocaties en leerwerkplekken waar Siza zelf verantwoordelijk voor is, zijn gesloten. Dit duurt in elk geval tot en met dinsdag 28 april.

 • Woon je op een locatie van Siza? Dan is het ook niet meer mogelijk om naar een dagbesteding of (leer)werklocatie buiten Siza te gaan. Dit is om verspreiding van het Coronavirus op de woonlocaties van Siza te voorkomen. Bespreek dit met de (leer)werkplek via je regiebegeleider.

 • Woon je zelfstandig (buiten Siza) en ga je naar een dagbestedingslocatie of (leer)werkplek buiten Siza, waarbij je ambulant begeleid wordt door een medewerker van Siza? Dan gelden de regels en de afspraken van de werkplek zelf. De Siza-medewerker zal zoveel ondersteunen via de telefoon en als dat nodig is volgens de regels van de (leer)werkplek afspraken met je maken. 

Regionale expertise teams (REC)/afasiecentra

 • Ben je client en krijg je zorg via een REC of afasiecentra?
  De zorg en behandeling in de REC's en afasiecentra stoppen tijdelijk. Dit is in elk geval tot en met dinsdag 28 april. Je behandelaar of begeleider bespreekt met jou wat te doen.

Ambulante begeleiding

 • Ben je cliënt en krijg je ambulante begeleiding?
  Het contact met je begeleider wordt zoveel mogelijk vervangen door telefonisch contact of beeldbellen. Je begeleider bespreekt met jou wat te doen.

Logeren

 • Ben je cliënt van logeren?
  Het logeren bij locaties van Siza stopt tijdelijk. Dit is in elk geval tot en met dinsdag 28 april. Je begeleider of contactpersoon bespreekt met jou wat te doen.

Scholen & BSO's

 • Volg je onderwijs via Siza?
  De scholen in Nederland zijn tijdelijk gesloten tot in elk geval maandag 4 mei. Ook de scholen van/via Siza. Je begeleider of contactpersoon bespreekt met jou wat te doen.

Wat doet Siza wanneer er sprake is van een coronabesmetting?

 • Siza heeft een protocol opgesteld dat gevolgd wordt als er sprake is van een coronabesmetting. 

Besmetting voorkomen en handen wassen

 • HIER vind je pictogrammen die op een simpele manier uitleggen hoe je besmetting kunt voorkomen.
 • HIER vind je pictogrammen die op een simpele manier uitleggen hoe je je handen wast.

Meer handige informatie voor cliënten 

Op deze pagina van de VGN vind je een overzicht met allerlei communicatiemiddelen voor cliënten. Met informatie over het coronavirus en bijvoorbeeld de verspreiding en de getroffen maatregelen.

Siza op Omroep Gelderland

Mike Bruggeman, Regiomanager Zuid, vertelde woensdag 25 maart bij Omroep Gelderland hoe Siza omgaat met de huidige situatie. Hoe leg je aan een bewoner uit wat er nu gebeurt? Hoe gaan onze medewerkers om met de maatregelen? Bekijk het item:

(1-4-2020)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Ontdek als zij-instromer of herintreder de gehandicaptenzorg bij Siza

  Een baan kan veel meer zijn dan gewoon je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen, al helemaal in de gehandicaptenzorg! Bij Siza zijn talloze mogelijkheden waar je als zij-instromer of herintreder misschien niet zo snel aan denkt. Laat je inspireren tijdens de Ontdek-de-zorg-Week van 16 tot en met 20 maart 2020. Let op: Meet & Greets Zorg en de Ontdekdezorgweek zijn afgelast! (26-2-2020)

 • Lees verder

  Siza opent nieuwe woonlocatie in Apeldoorn voor mensen met NAH

  Op 3 februari ontving Siza de sleutels van het nieuwe pand op het Julianakwartier in Apeldoorn. Het gebouw staat op de plaats van het voormalige Julianaziekenhuis. Deze nieuwe locatie biedt vanaf mei 2020 woonruimte aan 30 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en een Wlz-indicatie. (7-2-2020)

 • Lees verder

  Het Dorp Vernieuwt: dit zijn de plannen voor de herontwikkeling

  Siza heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaars VanWonen en BPD (Bouwfonds Property Development) benoemd tot ontwikkelende partijen voor de herontwikkeling van Het Dorp in Arnhem. De herontwikkeling omvat een totale transformatie van het gebied naar een inclusieve woon- en leefomgeving, waar regulier wonen en zorgaanbod voor bewoners van Het Dorp op innovatieve wijze hand in hand gaan. Vandaag werden de plannen gepresenteerd aan inwoners en omwonenden van Het Dorp. (9-1-2020)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2020

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (23-12-2019)

 • Lees verder

  Siza werkt samen met zorgkantoren en GGZ-aanbieders voor passende zorg NAH

  Er is grote behoefte aan passende plaatsen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in combinatie met een aanvullende complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Op initiatief van Zorgkantoren Zilveren Kruis en Menzis, slaan drie combinaties van GZ en GGZ-aanbieders de handen inéén om, voor deze kwetsbare groep passende woonplekken mogelijk te maken en gezamenlijk expertise te ontwikkelen. Siza werkt samen met Pro Persona. (13-12-2019)

 • Lees verder

  Jan-Dirk Sprokkereef nieuw lid raad van bestuur Siza

  Jan-Dirk Sprokkereef is vanaf 1 februari 2020 het nieuwe lid van de raad van bestuur van Siza. De raad van toezicht is zeer enthousiast over de komst van Jan-Dirk. (4-12-2019)

 • Lees verder

  Het beste voor de kleine: nieuw moeder en kind huis Siza in Renkum

  In november heeft Siza samen met 8 moeders intrek genomen in het nieuwe moeder en kind huis aan de Dorpsstraat in Renkum. Begeleider Patricia verhuisde met hun mee: “dit zijn moeders die met hun kindje in de wagen naar het dorp wandelen en daarvan genieten. Het zijn lieve meiden, ze bedoelen het goed en ze willen het goed doen. Ze willen knokken voor hun kind.” (1-11-2019)

 • Lees verder

  Inloopochtend omgaan met de gevolgen van hersenletsel in Teuge

  Op zaterdag 2 november 2019 is er van 10.00 uur tot 12.00 uur in Teuge een informatieochtend over het omgaan met de gevolgen van NAH in het dagelijks leven. Ook is er aandacht voor de achtergronden van NAH en het behandelingsaanbod van Siza. (25-10-2019)

 • Lees verder

  Congres ‘Samen werken aan waardig leven’ is start van nieuwe beweging in de gehandicaptenzorg

  Om het gesprek over het waardigheidsparadigma in de sector op gang te brengen, organiseert Handicap Experience het congres ‘Samen werken aan een waardig leven’. (8-10-2019)

 • Lees verder

  Zorgprofessionals van een bepaald type: meld je hier!

  Afgelopen voorjaar ‘stapte ik over’; ik verruilde de verpleeghuiszorg voor de gehandicaptenzorg. Op de Sizalocaties Verdiplein en Mahlerstraat in Tilburg ging ik een nieuwe uitdaging aan. En wat voor een: na een periode van onzekerheid, veel nieuwe gezichten en teamwisselingen zijn de 9 bewoners van het Verdiplein toe aan ‘stevige’ zorgprofessionals die blijven! En die begeleiders, verzorgenden en verpleegkundigen, die vind je niet zo 123. Daarom pakken we de werving van nieuwe collega’s voor deze locatie ook eens ‘anders dan anders’ aan. (8-10-2019)

Rendertime:0.199seconds(Logging enabled)