Na moeilijke jaren de juiste plek gevonden

Toen de 33-jarige Kelvin in 2015 met een Wajong uitkering bij het UWV terechtkwam had hij niet durven denken dat hij nu een vast contract heeft bij een onderneming waar hij zo goed op zijn plek zit. Het was af en toe een pittige weg, maar mede dankzij de juiste mensen die op zijn pad kwamen, werkt Kelvin inmiddels alweer een jaar met veel plezier bij Niels en Rianne van het ambachtelijke zeepatelier Botma & Van Bennekom aan de Sonsbeeksingel in Arnhem.

Kelvin werd vanuit het UWV begeleid door Riëtte Faassen, adviseur werk intensieve dienstverlening. Riëtte: “Ik heb Kelvin leren kennen als een lieve zachtaardige en bedeesde jongeman, die heel graag wilde werken. Hij heeft afgelopen jaren heel hard aan zichzelf gewerkt, om alle tegenslag te verwerken, en zijn plek in de maatschappij te veroveren.”  

Door boksen weerbaarder

Na moeilijke jaren waarin Kelvin zijn moeder verloor en zijn plek niet kon vinden bracht Riëtte hem in contact met Ans Smeenk van Sizawerk, coaching en reïntegratie. Samen zetten ze een modulair traject in om de maatschappelijke deelname te bevorderen en Kelvin's zelfredzaamheid te ontwikkelen. Door te gaan boksen met en bij Ferrero de la Cruz van KrachtWerk coaching raakte Kelvin weer gemotiveerd en weerbaarder.  

Toen Ans binnen Siza een mooie plek voor Kelvin vond, ging zijn ontwikkeling hard. Bij de Buitenplaats, een dagbestedingslocatie van Siza voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ging Kelvin aan de slag met de verweking van alle bestellingen die via de webwinkel van ziederij Botma & Van Bennekom binnenkwamen. Het duurde niet lang voor zijn werkzaamheden uitgebreid konden worden en in november van 2021 ging Kelvin op locatie van de Ziederij werken.  

Een vast contract

Inmiddels werkt hij 20 uur per week in Arnhem bij Botma & Van Bennekom, hij snijdt daar de zeep, hij verpakt de lippenbalsems en is chief pakketten verzenden. Met veel plezier en trots laat Kelvin zien hoe hij dat doet, elke bestelling wordt zorgvuldig ingepakt: “Heb je bijvoorbeeld lavendelzeep besteld, dan krijg je een ander soort zeepje als sample in je pakket en ik schrijf altijd even een bedankkaartje.” 

Eigenaars Rianne Botma en Niels Gooijer zijn heel erg blij met Kelvin. In het zeepatelier worden alle producten met de hand en met natuurlijke ingrediënten gemaakt. “We stoppen alle liefde en aandacht in de bereiding, maar ook in het uiterlijk van onze zepen. Kelvin zit hier hartstikke goed op zijn plek, het is een win-win situatie voor ons allemaal. We hebben een fijne werkplek gecreëerd en het inmiddels bezegeld met een vast contract. De werkzaamheden gaan Kelvin goed af, dus we kijken alweer naar nieuwe dingen die hij op kan pakken.”  

(11-4-2022)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Samen leven en samen zorgen

  Hoe gaat het met de bewoners van ElderBuren? Het unieke woonconcept bestaat 1 jaar! (22-9-2022)

 • Lees verder

  Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

  Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Regionale Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (31-8-2022)

 • Lees verder

  Siza en Attent Zorg en Behandeling slaan handen ineen

  Siza en Attent Zorg en Behandeling gaan samenwerken door het starten van consulten ouderengeneeskunde op met name complexe situaties van cliënten van Siza onder het mom: 'samen meer kunnen'. Op 23 augustus jongstleden legden beide organisaties de onderlinge afspraken hiervoor vast in een samenwerkingsovereenkomst. Medisch directeur van Siza, Esther Bakker-van Gijssel is blij met de samenwerking: “In tijden van schaarste aan zorgprofessionals gaan we samen op weg om de kwetsbaren in de maatschappij de zorg te leveren die bijdraagt aan een hogere levenskwaliteit.” (25-8-2022)

 • Lees verder

  De aanhouder wint

  Janien Janssen, trajectbegeleider bij SizaWerk, kreeg in de zomer van 2018 een vraag van de toen 18-jarige Mark. Of hij na de praktijkschool Werkenrode in het T-huis in Presikhaaf zou mogen komen werken. (12-7-2022)

 • Lees verder

  Oratie Brigitte Boon, hoofd Wetenschappelijk Onderzoek bij Siza

  In Nederland wonen ongeveer twee miljoen mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Een deel van hen is afhankelijk van zorg en ondersteuning. Prof. dr. Brigitte Boon, hoofd Wetenschappelijk Onderzoek bij Siza, hield vrijdag 1 juli haar oratie. Ze ging in op de vraag hoe technologische oplossingen meer vanzelfsprekend kunnen worden ingezet om zelfredzaamheid en kwaliteit van leven te bevorderen voor mensen in de langdurige gehandicaptenzorg. (8-7-2022)

 • Lees verder

  Voor altijd overprikkeld

  Als het binnenkomen van prikkels een last voor je wordt, noemen we dat ‘overprikkeling’. Iedereen heeft dat weleens, maar als je dagelijks last hebt van constante overprikkeling en je totaal anders moet gaan leven omdat de overprikkeling overheersend wordt dan wordt het een zware opgave. Op de dag van de overprikkeling, 23 juni 2022, doet Monica haar verhaal. (23-6-2022)

 • Lees verder

  Wonen bij Elderburen: 'We kunnen hier onszelf zijn'

  Eten verbindt. Zeker in het geval van Anna en Joris en hun buren Jan en Els. In de rij voor oliebollen, klaar om het nieuwe jaar in te luiden, raakten ze met elkaar aan de praat. Dat koken soms lastig is voor Jan en Els. Een week later stond Anna met een pan soep voor de deur. Sindsdien koken Anna en Joris iedere woensdag voor Jan en Els. (8-6-2022)

 • Lees verder

  Siza neemt De Belevenis over

  Siza heeft per 1 juni 2022 De Belevenis overgenomen. In De Belevenis kunnen ernstig zieke kinderen, mensen met meervoudige beperkingen en diep dementerenden terecht voor attracties, geluid, licht- en video- effecten en andere activiteiten die zijn gericht op zintuigelijke prikkeling en ontspanning. (8-6-2022)

 • Lees verder

  Gunning integrale ambulante jeugdhulp Achterhoek

  De Achterhoekse gemeentes gunnen Siza de integrale ambulante jeugdhulp (IAJ) in de regio Achterhoek. Dit betekent dat Siza mag doorgaan met de ambulante begeleiding en behandeling in de gemeentes: Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Winterswijk. (25-5-2022)

 • Lees verder

  Ronald heeft NAH: "Het leven is goed"

  Ronald’s collega’s dachten 10 jaar geleden dat hij een grapje maakte toen hij ineens niet meer aanspreekbaar was. Zelf wist hij gelijk: dit is niet goed. Op zijn 42e kreeg Ronald meerdere beroertes. Hoewel hij kampt met afasie en de fysieke gevolgen van zijn niet aangeboren hersenletsel, is het leven goed: “ik heb niks te klagen.” (18-5-2022)

Rendertime:0.363seconds(Logging enabled)