Na moeilijke jaren de juiste plek gevonden

Toen de 33-jarige Kelvin in 2015 met een Wajong uitkering bij het UWV terechtkwam had hij niet durven denken dat hij nu een vast contract heeft bij een onderneming waar hij zo goed op zijn plek zit. Het was af en toe een pittige weg, maar mede dankzij de juiste mensen die op zijn pad kwamen, werkt Kelvin inmiddels alweer een jaar met veel plezier bij Niels en Rianne van het ambachtelijke zeepatelier Botma & Van Bennekom aan de Sonsbeeksingel in Arnhem.

Kelvin werd vanuit het UWV begeleid door Riëtte Faassen, adviseur werk intensieve dienstverlening. Riëtte: “Ik heb Kelvin leren kennen als een lieve zachtaardige en bedeesde jongeman, die heel graag wilde werken. Hij heeft afgelopen jaren heel hard aan zichzelf gewerkt, om alle tegenslag te verwerken, en zijn plek in de maatschappij te veroveren.”  

Door boksen weerbaarder

Na moeilijke jaren waarin Kelvin zijn moeder verloor en zijn plek niet kon vinden bracht Riëtte hem in contact met Ans Smeenk van Sizawerk, coaching en reïntegratie. Samen zetten ze een modulair traject in om de maatschappelijke deelname te bevorderen en Kelvin's zelfredzaamheid te ontwikkelen. Door te gaan boksen met en bij Ferrero de la Cruz van KrachtWerk coaching raakte Kelvin weer gemotiveerd en weerbaarder.  

Toen Ans binnen Siza een mooie plek voor Kelvin vond, ging zijn ontwikkeling hard. Bij de Buitenplaats, een dagbestedingslocatie van Siza voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ging Kelvin aan de slag met de verweking van alle bestellingen die via de webwinkel van ziederij Botma & Van Bennekom binnenkwamen. Het duurde niet lang voor zijn werkzaamheden uitgebreid konden worden en in november van 2021 ging Kelvin op locatie van de Ziederij werken.  

Een vast contract

Inmiddels werkt hij 20 uur per week in Arnhem bij Botma & Van Bennekom, hij snijdt daar de zeep, hij verpakt de lippenbalsems en is chief pakketten verzenden. Met veel plezier en trots laat Kelvin zien hoe hij dat doet, elke bestelling wordt zorgvuldig ingepakt: “Heb je bijvoorbeeld lavendelzeep besteld, dan krijg je een ander soort zeepje als sample in je pakket en ik schrijf altijd even een bedankkaartje.” 

Eigenaars Rianne Botma en Niels Gooijer zijn heel erg blij met Kelvin. In het zeepatelier worden alle producten met de hand en met natuurlijke ingrediënten gemaakt. “We stoppen alle liefde en aandacht in de bereiding, maar ook in het uiterlijk van onze zepen. Kelvin zit hier hartstikke goed op zijn plek, het is een win-win situatie voor ons allemaal. We hebben een fijne werkplek gecreëerd en het inmiddels bezegeld met een vast contract. De werkzaamheden gaan Kelvin goed af, dus we kijken alweer naar nieuwe dingen die hij op kan pakken.”  

(11-4-2022)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Gunning integrale ambulante jeugdhulp Achterhoek

  De Achterhoekse gemeentes gunnen Siza de integrale ambulante jeugdhulp (IAJ) in de regio Achterhoek. Dit betekent dat Siza mag doorgaan met de ambulante begeleiding en behandeling in de gemeentes: Aalten, Bronckhorst, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre en Winterswijk. (25-5-2022)

 • Lees verder

  Ronald heeft NAH: "Het leven is goed"

  Ronald’s collega’s dachten 10 jaar geleden dat hij een grapje maakte toen hij ineens niet meer aanspreekbaar was. Zelf wist hij gelijk: dit is niet goed. Op zijn 42e kreeg Ronald meerdere beroertes. Hoewel hij kampt met afasie en de fysieke gevolgen van zijn niet aangeboren hersenletsel, is het leven goed: “ik heb niks te klagen.” (18-5-2022)

 • Lees verder

  Europese Dag van de Beroerte: 'Het went, maar af en toe ook niet.'

  Een leuke fulltime baan, een druk sociaal leven, het bezoeken van festivals en uitgaan. Toen was er het herseninfarct dat dat allemaal in één klap veranderde.  Zestien jaar geleden overkwam het de 50-jarige Claudia Reuvers uit Arnhem. ,,Ik moest het voor mezelf verwerken. Het is levend verlies en rouw.” (10-5-2022)

 • Lees verder

  Vandaag opent de Technotheek de deuren

  Wist je dat er tegenwoordig allerlei technologische hulpmiddelen beschikbaar in de zorg? Technologie speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons leven, dus ook in de zorg. Om medewerkers, cliënten en verwanten op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met technologische hulpmiddelen, hebben we bij Siza een uitleenservice ontwikkeld via onze Technotheek. Kom vandaag een kijkje nemen! (12-4-2022)

 • Lees verder

  Voorlopige gunning integrale ambulante jeugdhulp Achterhoek

  Siza heeft bericht ontvangen van de Achterhoekse gemeenten dat de voorlopige gunningsbeslissing is dat Siza de werkzaamheden jeugdhulp continueert. Dit betekent dat Siza in principe kan uitzien naar een nieuw meerjarig contract per juli aanstaande. (22-3-2022)

 • Lees verder

  "Ik heb innerlijke rust gevonden"

  Christianne (53 jaar) kreeg op 48-jarige leeftijd een hersenbloeding. De eerste periode van haar herstel had ze niet door dat ze te kampen had met de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Aan Hersenz vertelt Christianne hoe zij dankzij Siza en Hersenz opnieuw zelfvertrouwen en innerlijk rust heeft gevonden. (18-3-2022)

 • Lees verder

  Lisa is ‘gewoon Lisa’ dankzij eigen appartement

  De 28-jarige Lisa heeft droge humor, is een doorzetter en naar eigen zeggen een beetje gek. Sinds een jaar woont ze op zichzelf bij Siza in de Schorpioenstraat in Apeldoorn. Een mooie prestatie, want Lisa heeft de ziekte van Gaucher. Zelfstandig wonen is voor haar niet zo vanzelfsprekend als voor veel van haar leeftijdsgenoten. Met hulp van de begeleiding van Siza en haar robotarm, lukt het haar om zo zelfstandig mogelijk te leven. (16-3-2022)

 • Lees verder

  NAH met 29 jaar: 'Alles heeft een reden'

  Sato Okoro is pas 29 jaar, maar over zijn tumultueuze leven valt een roman te schrijven. Met als dieptepunt een sprong van het balkon, waar hij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) aan overhield. Nu probeert Sato zich terug te vechten, met hulp van hersenletselspecialisten van zorgorganisatie Siza. (15-3-2022)

 • Lees verder

  Trainen om weer thuis te wonen

  “Je moet het trainingshuis zien als een verlengde van de revalidatie, een aanvullend zorgconcept op de revalidatiebehandeling. In Tilburg bestaat het trainingshuis al zeker 10 jaar en hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan het professionaliseren van het concept. Voorheen was het bijvoorbeeld leidend vanuit de cliënt: wat wil de cliënt? Nu kijken we, in overleg met de cliënt, met diverse behandelaren vanuit professioneel oogpunt naar de mogelijkheden.” (14-3-2022)

 • Lees verder

  Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

  Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Regionale Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (1-3-2022)

Rendertime:0.21seconds(Logging enabled)