Na moeilijke jaren de juiste plek gevonden

Toen de 33-jarige Kelvin in 2015 met een Wajong uitkering bij het UWV terechtkwam had hij niet durven denken dat hij nu een vast contract heeft bij een onderneming waar hij zo goed op zijn plek zit. Het was af en toe een pittige weg, maar mede dankzij de juiste mensen die op zijn pad kwamen, werkt Kelvin inmiddels alweer een jaar met veel plezier bij Niels en Rianne van het ambachtelijke zeepatelier Botma & Van Bennekom aan de Sonsbeeksingel in Arnhem.

Kelvin werd vanuit het UWV begeleid door Riëtte Faassen, adviseur werk intensieve dienstverlening. Riëtte: “Ik heb Kelvin leren kennen als een lieve zachtaardige en bedeesde jongeman, die heel graag wilde werken. Hij heeft afgelopen jaren heel hard aan zichzelf gewerkt, om alle tegenslag te verwerken, en zijn plek in de maatschappij te veroveren.”  

Door boksen weerbaarder

Na moeilijke jaren waarin Kelvin zijn moeder verloor en zijn plek niet kon vinden bracht Riëtte hem in contact met Ans Smeenk van Sizawerk, coaching en reïntegratie. Samen zetten ze een modulair traject in om de maatschappelijke deelname te bevorderen en Kelvin's zelfredzaamheid te ontwikkelen. Door te gaan boksen met en bij Ferrero de la Cruz van KrachtWerk coaching raakte Kelvin weer gemotiveerd en weerbaarder.  

Toen Ans binnen Siza een mooie plek voor Kelvin vond, ging zijn ontwikkeling hard. Bij de Buitenplaats, een dagbestedingslocatie van Siza voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ging Kelvin aan de slag met de verweking van alle bestellingen die via de webwinkel van ziederij Botma & Van Bennekom binnenkwamen. Het duurde niet lang voor zijn werkzaamheden uitgebreid konden worden en in november van 2021 ging Kelvin op locatie van de Ziederij werken.  

Een vast contract

Inmiddels werkt hij 20 uur per week in Arnhem bij Botma & Van Bennekom, hij snijdt daar de zeep, hij verpakt de lippenbalsems en is chief pakketten verzenden. Met veel plezier en trots laat Kelvin zien hoe hij dat doet, elke bestelling wordt zorgvuldig ingepakt: “Heb je bijvoorbeeld lavendelzeep besteld, dan krijg je een ander soort zeepje als sample in je pakket en ik schrijf altijd even een bedankkaartje.” 

Eigenaars Rianne Botma en Niels Gooijer zijn heel erg blij met Kelvin. In het zeepatelier worden alle producten met de hand en met natuurlijke ingrediënten gemaakt. “We stoppen alle liefde en aandacht in de bereiding, maar ook in het uiterlijk van onze zepen. Kelvin zit hier hartstikke goed op zijn plek, het is een win-win situatie voor ons allemaal. We hebben een fijne werkplek gecreëerd en het inmiddels bezegeld met een vast contract. De werkzaamheden gaan Kelvin goed af, dus we kijken alweer naar nieuwe dingen die hij op kan pakken.”  

(11-4-2022)

Nieuwsbericht

Lees verder
  • Lees verder

    Je leven aanpassen na niet-aangeboren hersenletsel

    Wil Venneman staat op zijn 52e volop in het leven als hij tijdens het fluiten van een handbalwedstrijd een herseninfarct krijgt. Daarna wordt hij gediagnosticeerd met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat veranderde niet alleen zijn leven, maar ook dat van zijn vrouw Wilma. En hoe pak je het leven weer op na zoiets? Wat lukt niet meer en vooral: wat lukt nog wel? We praten met Wil en Wilma over hun leven voor het herseninfarct, de behandeling en hoe het nu gaat. (16-3-2023)

  • Lees verder

    Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

    Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (8-2-2023)

  • Lees verder

    Nieuw gebouw voor mensen met EVB+ op landgoed ’s Koonings Jaght

    Op het landgoed ’s Koonings Jaght zijn we gestart met de bouwvoorbereidingen van ‘Schoppenkoning 18’. In dit gebouw kunnen we mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ een passende (woon)plek bieden. Vb&t Projectmanagement begeleidt Bouwbedrijf Peter Peters in de realisatie van de nieuwbouw. Volgens planning is het gebouw begin 2024 klaar voor gebruik. (24-1-2023)

  • Lees verder

    Afasiecentrum Tilburg bestaat 12.5 jaar

    Afgelopen zomer bestond afasiecentrum Tilburg maar liefst 12.5 jaar, een mooi moment om eens terug te blikken. En dat doe je altijd het beste met iemand die er vanaf het begin bij was. Rosemarie Mensing startte 25 jaar geleden als vrijwilliger bij activiteitencentrum Karmijnstraat en werkt vanaf dag 1 bij het afasiecentrum als cognitief trainer. (19-12-2022)

  • Lees verder

    Regeling kosten dienstverlening 2023

    Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (7-12-2022)

  • Lees verder

    Open Het Dorp 60 jaar geleden

    Wat een evenement was het: de uitzending van Open Het Dorp! Het is 60 jaar geleden dat Mies Bouwman maar liefst 24 uur lang te horen en te zien was. Op 26 en 27 november 1962 werd ruim 12 miljoen gulden ingezameld. In de dagen daarna liep dat uiteindelijk op tot ongeveer 22 miljoen gulden. Met dat geld is Het Dorp gebouwd, de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking. (26-11-2022)

  • Lees verder

    26 november open dag bij Het Barentszhuis in Velp

    Maak kennis met Het Barentszhuis! Zaterdag 26 november is er bij deze woonlocatie van Siza een open dag. Ben of ken jij iemand met een lichamelijke beperking en/ of niet-aangeboren hersenletsel, die veel waarde hecht aan nabijheid en huiselijkheid? Kom dan een kijkje nemen bij onze woningen! (16-11-2022)

  • Lees verder

    Doen, voelen en ervaren: dat is psychomotorische therapie

    Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie. Dit betekent dat het doel is dat wat je lastig of spannend vindt om te doen, dat je dat gaat voelen of ervaren in plaats van erover te praten. (14-11-2022)

  • Lees verder

    Siza niet getroffen door hack Carenzorgt

    Vandaag was in het nieuws dat er een man is opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt Carenzorgt.nl te hebben gehackt. De hack treft Siza niet. (25-10-2022)

  • Lees verder

    Trots: Speelstoet wint Global Goal Award 2022

    Speelstoet Velp heeft de Global Goal Award 2022 gewonnen! De collega's van de Speelstoet kregen een beker uitgereikt van Rhedense wethouder Gea Hofstede. Die beker staat voor de erkenning dat Speelstoet in de geest handelt van de 17 wereldwijde vastgestelde duurzaamheidsdoelen om de wereld vanaf 2030 beter te maken. (25-10-2022)

Rendertime:0.365seconds(Logging enabled)