De juiste plek gevonden - SizaWerk

Maak kennis met Jougo, een 23-jarige jongeman die geboren en getogen is in Dieren. Jougo heeft de afgelopen jaren een mooie reis doorgemaakt, waarin hij niet alleen een nieuwe plek heeft gevonden om te wonen, maar ook persoonlijke en professionele groei heeft ervaren. Met de ondersteuning van SizaWerk, coaching en re-integratie heeft Jougo zijn weg gevonden naar een baan bij de Jumbo. Laten we ontdekken hoe Jougo zijn uitdagingen heeft overwonnen. 

Maak kennis met Jougo, een 23-jarige jongeman die geboren en getogen is in Dieren. Jougo heeft de afgelopen jaren een mooie reis doorgemaakt, waarin hij niet alleen een nieuwe plek heeft gevonden om te wonen, maar ook persoonlijke en professionele groei heeft ervaren. Met de ondersteuning van SizaWerk, coaching en re-integratie heeft Jougo zijn weg gevonden naar een baan bij de Jumbo. Laten we ontdekken hoe Jougo zijn uitdagingen heeft overwonnen. 

Een nieuwe start in Arnhem

Na het opgroeien in Dieren, besloot Jougo te verhuizen naar Arnhem, omdat hij het gevoel had dat hij Dieren goed genoeg kende. Het is nu vier jaar geleden sinds hij naar Arnhem verhuisde, en hij woont nu al een jaar in de wijk Vogelwikke Zelfstandig (VWZ). Jougo is erg tevreden met deze nieuwe plek en geeft aan dat het komt door de wijk en zijn nieuwe zelfstandigheid: "Ik kan beter wennen bij Vogelwikke Zelfstandig dan daarvoor. Het heeft te maken met de wijk en de woonsituatie. Daar woonde ik met drie anderen in één huis, en nu heb ik mijn eigen plek."

Een nieuwe focus op werk

Voordat Jougo bezorger werd bij de Jumbo, werkte hij in een loods waar hij zwaar fysiek werk moest doen. Hij zat niet op zijn plek. Na enige tijd raakte hij arbeidsongeschikt en kwam in de ziektewet terecht. Hij heeft een WIA-uitkering vanwege pijn en klachten aan zijn been en rug. Maar Jougo liet zich niet ontmoedigen en pakte het werken snel weer op. Hij vond de ondersteuning die hij nodig had bij Ans Smeenk van SizaWerk, coaching en re-integratie. Ans heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van een geschikte baan voor Jougo.

Een nieuw begin bij Jumbo

Sinds februari werkt hij als bezorger en onlangs heeft hij een halfjaarcontract gekregen, dat loopt tot september. Met trots en blijdschap vertelt Jougo: "Er is zelfs kans op verlenging!" Op dit moment werkt hij drie dagen per week bij Jumbo. Hij kan het bezorgwerk bij Jumbo goed aan, omdat anderen de bestelbussen voor hem inpakken

Het was binnen de Jumbo dat Jougo een prachtige kans vond, dankzij de inzet van Ans. Echter, Jougo werd geconfronteerd met een grote uitdaging vanwege zijn verstoorde slaapritme. Het werken in de ochtend en middag was met name moeilijk voor hem. In het begin was hij bang dat hij niet zou kunnen wennen aan vroege ochtenden. Toch vond Jougo de motivatie om op tijd op zijn werk te komen en zei: "Ik ga het proberen, er tegenaan gaan en het gewoon doen."

Gemotiveerd

Bas, de begeleider, geeft aan dat Jougo thuis verschillende maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat hij 's ochtends op tijd wakker wordt voor zijn werk. "Zijn computerset staat nu in de woonkamer in plaats van in zijn slaapkamer," legt Bas uit. "Dus de slaapkamer is echt bedoeld om te slapen en niet om te gamen." Daarnaast heeft Jougo zes tot zeven wekkers staan om wakker te worden.

Persoonlijk contact

"Mijn moeder vindt het fijn dat ik werk heb," vertelt Jougo, en ook Bas, zijn begeleider, bevestigd dit. Het feit dat Jougo kan werken is iets waar hij blij mee is. Jougo voegt eraan toe: "Ik wil gewoon werken, ik wil niet thuis zitten. Anders ga ik me vervelen. Ook al is gamen een verslaving, dan nog verveel ik me. "Ik zie zoveel meer op de weg dan wanneer ik niets doe." Jougo geeft aan dat hij meer tijd besteedt aan het praten met klanten dan aan het autorijden. Persoonlijk contact vindt Jougo leuk. "Hierdoor kom ik een beetje onder de mensen," zegt hij, hoewel hij toegeeft niet zo'n sociaal persoon te zijn.

SizaWerk

Ans is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar omdat ze in de buurt is. De communicatielijnen zijn kort en het regelen gaat snel. Ans is 10 uur per week verbonden aan de VWZ vanuit SizaWerk, waar ze beschikbaar is voor alle bewoners van de VWZ die actief willen worden in werk, activiteiten en meer. Ans benadrukt het volgende: "Ons doel is niet alleen betaald werk, maar het kan ook vrijwilligerswerk zijn of een leuke activiteit. Zolang er maar een ritme is en een doel om de deur uit te gaan. Het initiatief moet natuurlijk ook van de cliënt zelf komen. Zelfstandig wonen is ook een belangrijk onderdeel, evenals het hebben van activiteiten naast het werk, zoals koken en het stellen van doelen in huis."

Ans gaat regelmatig naar de werkplek toe en biedt ondersteuning aan degenen die het nodig hebben. Ze heeft ook maandelijks een gesprek met Jougo om te bespreken hoe alles gaat.

Wil jij, net als Jougo, aan het werk en ben je op zoek naar een betaalde of onbetaalde baan? SizaWerk biedt ondersteuning aan mensen met een arbeidsbeperking die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Neem de eerste stap en neem contact op. Ontdek hoe SizaWerk jou verder kan helpen.

(26-6-2023)

Nieuwsbericht

Lees verder
  • Lees verder

    Niks moet, alles mag

    Mede dankzij NL Doet werd begeleider Lisette geïnspireerd. Wat vrijwilligers doen bij onze siza-locaties tijdens NL Doet, kunnen wij ook. Samen met een klein groepje cliënten met een indicatie voor dagbesteding staken ze de handen uit de mouwen. Ze begonnen met vijf cliënten, maar nu, zo'n 10 jaar later, helpen er elke maandag 6 andere cliënten in het Ouderen Woon/zorgcentrum Oosterwolde van Innoforte in Velp. (24-7-2023)

  • Lees verder

    Maak kennis met het bijzondere duo, Hassan en Marion!

    Sinds het begin van dit jaar woont Marion op Het Oosterveld. Ze heeft altijd al een passie gehad voor vrijwilligerswerk. "Nu ik niet meer werk, wil ik ook hier graag mijn tijd besteden aan vrijwilligerswerk. Hassan, afkomstig uit Syrië, woont nu bijna twee jaar in Nederland. (17-7-2023)

  • Lees verder

    Hoogste punt viering bij nieuwbouw Schoppenkoning 18 op landgoed ’s Koonings Jaght

    Op landgoed ’s Koonings Jaght verloopt de bouw van Schoppenkoning 18 voorspoedig en onlangs werd het hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren, waren bewoners van ’s Koonings Jaght, hun verwanten, collega's en de bouwlieden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een feestelijke viering. (13-7-2023)

  • Lees verder

    Dag van de Overprikkeling: het verhaal van Nanette

    Wanneer de hoeveelheid prikkels die je binnenkrijgt een last wordt, spreken we van 'overprikkeling'. Dit overkomt ons allemaal weleens, maar als je dagelijks te maken hebt met constante overprikkeling en je je hele leven moet aanpassen omdat het overweldigend wordt, wordt het een enorme uitdaging. Op de Dag van Overprikkeling, op 23 juni 2023, die is opgericht door de Hersenstichting om meer bewustzijn en kennis te verspreiden over overprikkeling als gevolg van hersenletsel, deelt Nanette haar verhaal. (22-6-2023)

  • Lees verder

    Samenwerking met Eromes

    We zijn trots dat we samenwerken met Eromesmarko. Zij ontwerpen, maken en leveren meubels en inrichtingsideeën, vooral voor scholen.  (5-6-2023)

  • Lees verder

    Trots: koffiemok van Atelier23 en Douwe Egberts bij het Nederlands Openlucht Museum

    Eind vorig jaar startte Atelier 23 met de ontwerpwedstrijd voor het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met Douwe Egberts. Vandaag werd vandaag de eerste koffiemok met kunst uitgereikt in het museum. (12-5-2023)

  • Lees verder

    Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

    Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (26-4-2023)

  • Lees verder

    Beleven in Muziek (BiM)

    BiM is een afkorting voor Beleven in Muziek. Het gaat niet alleen over muziek, maar ook over andere dingen zoals contact maken, aanraking, geur en ritme. Mensen met Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) kunnen hier veel plezier aan beleven, maar ook mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) vinden het fijn. (17-4-2023)

  • Lees verder

    Bep woont al 50 jaar tevreden in Het Barentszhuis

    Bep is een vrouw van 69 jaar met een goed gevoel voor humor, ze zit vol verhalen en is ondernemend. Ze woont al meer dan 50 jaar met plezier op Het Barentszhuis. Bep heeft spasmen en is daardoor afhankelijk van een rolstoel, maar met de hulp van de begeleiding van Siza slaagt ze erin om zo onafhankelijk mogelijk te wonen. (13-4-2023)

  • Lees verder

    Benoeming lid raad van toezicht Siza

    Met ingang van 1 maart 2023 is Barend van Lieshout benoemd als lid van de raad van toezicht. Barend is een ervaren adviseur met grote vastgoedkennis die de zorg in nationaal en internationaal perspectief goed kent. (21-3-2023)

Rendertime:0.218seconds(Logging enabled)