Duurzaamheid

Als onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid streven we ernaar om onze operationele processen en infrastructuur te verduurzamen. Daarom werkt Siza actief aan de implementatie van Green Deal Zorg 3.0. waarmee we ons committeren aan concrete doelstellingen en actieplannen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaamheid te integreren in de dagelijkse praktijk. We hanteren daarbij de volgende vijf thema’s: energie, water, afval, voeding, mobiliteit en gebouwbeheer, waarbij elk thema een eigen set aan doelstellingen kent. Meer informatie over de concrete doelstellingen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 is te vinden op de website van Greendeals.

Voor de gehele organisatie is inmiddels een portefeuilleroutekaart CO2-reductie opgesteld met de planning voor de uitvoering van alle erkende en niet erkende, maar zinvolle, energiemaatregelen.

Siza investeert al enkele jaren in energiebesparende maatregelen en CO2-reductie.

Enkele concrete initiatieven:

  • In 2022 zijn we gestart om de traditionele verlichting op alle locaties, inclusief de huurlocaties, te vervangen door LED-verlichting.
  • De nieuwbouw projecten voldoen aan de laatste wet- en regelgeving en zijn daarmee gasloos.
  • Streven is om de bestaande locaties (deels) gasloos te maken. Inmiddels is op meerdere locaties van de bestaande bouw de traditionele gasaansluiting afgesloten en is de locatie voorzien van alternatieve en duurzame methoden om in de energiebehoefte te voorzien. Hierbij worden bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst op locaties die in eigendom zijn en op huurlocaties.

Daarnaast staat Siza open voor duurzaamheidsinnovaties, zoals SolarEis. SolarEis combineert voor verwarming en koeling op de meest economische manier de vijf natuurlijke energiebronnen: zon, lucht, aarde, water en ijs. Bijkomend voordeel is dat koeling voor het gebouw geheel gratis wordt verkregen. Het klimaat in het gebouw zal daardoor het hele jaar optimaal zijn.

Rendertime:0.149seconds(Logging enabled)