Hoogste punt viering bij nieuwbouw Schoppenkoning 18 op landgoed ’s Koonings Jaght

Op landgoed ’s Koonings Jaght verloopt de bouw van Schoppenkoning 18 voorspoedig en onlangs werd het hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren, waren bewoners van ’s Koonings Jaght, hun verwanten, collega's en de bouwlieden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een feestelijke viering.

Mijlpaal

Op landgoed ’s Koonings Jaght verloopt de bouw van Schoppenkoning 18 voorspoedig en onlangs werd het hoogste punt bereikt. Om deze mijlpaal te vieren, waren bewoners van ’s Koonings Jaght, hun verwanten, collega's en de bouwlieden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een feestelijke viering. Het evenement bood een scala aan activiteiten, waarbij iedereen kon genieten van een smakelijke maaltijd vanuit de frietkraam. Daarnaast was er de mogelijkheid om de bouwmaterialen te bewonderen, konden cliënten deelnemen aan een grabbelton en meedoen aan een prijsvraag.

Begin 2024

Schoppenkoning 18 wordt een nieuw gebouw dat een passende (woon)plek zal bieden aan mensen met een ernstige verstandelijke beperking en 'moeilijk verstaanbaar gedrag' (EVB+). Het bouwproces wordt begeleid door Vb&t Projectmanagement in samenwerking met Bouwbedrijf Peter Peters. Volgens de planning zal het gebouw begin 2024 gereed zijn voor gebruik.

Over Schoppenkoning 18

De nieuwbouw van Schoppenkoning 18 vormt een belangrijk onderdeel van onze ambitie om uit te groeien tot experts in de zorg voor mensen met EVB+. We streven naar een goed leven voor onze cliënten, een prettige werkomgeving voor onze medewerkers en passende zorg die tevens financieel rendabel is. Op Schoppenkoning 18 (SK18) zetten we deze ambitie om in concrete acties:

SK18 omvat zes woningen, elk geschikt voor vier tot zes bewoners. Elke woning biedt de bewoners een eigen veilige plek, bestaande uit een appartement met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een tuintje, waar ze een sfeer kunnen creëren die bij hen past.

In de gemeenschappelijke ruimtes worden diverse activiteiten georganiseerd waar bewoners gezamenlijk aan kunnen deelnemen. Het bevorderen van onderling contact staat centraal, in lijn met de Triple-C-methodiek die we hanteren. We geloven dat mensen anderen nodig hebben om zich volwaardig mens te voelen en te blijven.

We streven naar het vaste koppelen van begeleiders aan bewoners, zodat er vertrouwde gezichten aanwezig zijn. Deze begeleiders ondersteunen de bewoners in hun dagelijks leven en bij het vinden van betekenisvolle daginvulling.

Bij de invulling van de dagactiviteiten staat de individuele bijdrage en mogelijkheden van de cliënten centraal. Actieve deelname aan de maatschappij en het gevoel erbij te horen zijn belangrijke aspecten van een goed leven.

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in het werken in een moderne werkomgeving waar je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan passende zorg voor mensen met EVB+? Neem dan een kijkje bij onze vacature voor 'Begeleider Hbo' op Schoppenkoning 18. Klik hier voor meer informatie.

(13-7-2023)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Niks moet, alles mag

  Mede dankzij NL Doet werd begeleider Lisette geïnspireerd. Wat vrijwilligers doen bij onze siza-locaties tijdens NL Doet, kunnen wij ook. Samen met een klein groepje cliënten met een indicatie voor dagbesteding staken ze de handen uit de mouwen. Ze begonnen met vijf cliënten, maar nu, zo'n 10 jaar later, helpen er elke maandag 6 andere cliënten in het Ouderen Woon/zorgcentrum Oosterwolde van Innoforte in Velp. (24-7-2023)

 • Lees verder

  Maak kennis met het bijzondere duo, Hassan en Marion!

  Sinds het begin van dit jaar woont Marion op Het Oosterveld. Ze heeft altijd al een passie gehad voor vrijwilligerswerk. "Nu ik niet meer werk, wil ik ook hier graag mijn tijd besteden aan vrijwilligerswerk. Hassan, afkomstig uit Syrië, woont nu bijna twee jaar in Nederland. (17-7-2023)

 • Lees verder

  De juiste plek gevonden - SizaWerk

  Maak kennis met Jougo, een 23-jarige jongeman die geboren en getogen is in Dieren. Jougo heeft de afgelopen jaren een mooie reis doorgemaakt, waarin hij niet alleen een nieuwe plek heeft gevonden om te wonen, maar ook persoonlijke en professionele groei heeft ervaren. Met de ondersteuning van SizaWerk, coaching en re-integratie heeft Jougo zijn weg gevonden naar een baan bij de Jumbo. Laten we ontdekken hoe Jougo zijn uitdagingen heeft overwonnen.  (26-6-2023)

 • Lees verder

  Dag van de Overprikkeling: het verhaal van Nanette

  Wanneer de hoeveelheid prikkels die je binnenkrijgt een last wordt, spreken we van 'overprikkeling'. Dit overkomt ons allemaal weleens, maar als je dagelijks te maken hebt met constante overprikkeling en je je hele leven moet aanpassen omdat het overweldigend wordt, wordt het een enorme uitdaging. Op de Dag van Overprikkeling, op 23 juni 2023, die is opgericht door de Hersenstichting om meer bewustzijn en kennis te verspreiden over overprikkeling als gevolg van hersenletsel, deelt Nanette haar verhaal. (22-6-2023)

 • Lees verder

  Samenwerking met Eromes

  We zijn trots dat we samenwerken met Eromesmarko. Zij ontwerpen, maken en leveren meubels en inrichtingsideeën, vooral voor scholen.  (5-6-2023)

 • Lees verder

  Trots: koffiemok van Atelier23 en Douwe Egberts bij het Nederlands Openlucht Museum

  Eind vorig jaar startte Atelier 23 met de ontwerpwedstrijd voor het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met Douwe Egberts. Vandaag werd vandaag de eerste koffiemok met kunst uitgereikt in het museum. (12-5-2023)

 • Lees verder

  Informatiebijeenkomsten bij NAH expertisecentra Siza: verder met NAH

  Hoewel hersenletsel vaak ingrijpend is, duurt het soms jaren voordat het als zodanig wordt herkend. Soms zoeken mensen jaren naar hulp en dat is jammer, want er zijn goede behandelingen om te leren omgaan met hersenletsel. Hersenletsel kan ook leiden tot afasie, een taalstoornis. Leren omgaan met afasie stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) met of zonder afasie? Kom naar één van de inloopspreekuren van de Expertise- en afasiecentra NAH van Siza in Gelderland en Brabant. (26-4-2023)

 • Lees verder

  Beleven in Muziek (BiM)

  BiM is een afkorting voor Beleven in Muziek. Het gaat niet alleen over muziek, maar ook over andere dingen zoals contact maken, aanraking, geur en ritme. Mensen met Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) kunnen hier veel plezier aan beleven, maar ook mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) vinden het fijn. (17-4-2023)

 • Lees verder

  Bep woont al 50 jaar tevreden in Het Barentszhuis

  Bep is een vrouw van 69 jaar met een goed gevoel voor humor, ze zit vol verhalen en is ondernemend. Ze woont al meer dan 50 jaar met plezier op Het Barentszhuis. Bep heeft spasmen en is daardoor afhankelijk van een rolstoel, maar met de hulp van de begeleiding van Siza slaagt ze erin om zo onafhankelijk mogelijk te wonen. (13-4-2023)

 • Lees verder

  Benoeming lid raad van toezicht Siza

  Met ingang van 1 maart 2023 is Barend van Lieshout benoemd als lid van de raad van toezicht. Barend is een ervaren adviseur met grote vastgoedkennis die de zorg in nationaal en internationaal perspectief goed kent. (21-3-2023)

Rendertime:0.231seconds(Logging enabled)