Paswoningen te bezichtigen

Op het terrein van Het Dorp in Arnhem staan de Paswoningen van Siza. Vraag jij je af wat deze woningen te bieden hebben voor mensen met een beperking? Ontdek het tijdens de openstelling van de Paswoningen: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. De Paswoningen zijn zonder afspraak toegankelijk. Je bent van harte welkom!

Er zijn twee Paswoningen: een appartement van 60 m2 voor één persoon en een appartement van 90 m2 voor twee personen. In de Paswoning kunnen mensen met een beperking kennismaken met moderne toepassingen en uitproberen wat bij hen past. Ervaar hoe het is als een bed zodanig draait, dat opstaan geen probleem meer is en hoe iemand met een beperking makkelijk kan koken in de speciale roterende keuken. De Paswoningen hebben nog veel meer toepassingen te bieden die mensen met een beperking kunnen helpen bij het zo zelfstandig mogelijk inrichten van hun leven. Zo zitten de woningen vol met domotica, zodat de bewoners veel op afstand kan bedienen met een tablet.

Nieuwe ideeën

De woningen zijn enkele jaren geleden ontwikkeld door mensen met een beperking samen met architecten, bouwers, ontwerpers, technici, de gemeente Arnhem en zorgverleners. Inmiddels hebben we ervaren dat bezoekers van de Paswoning ter plekke op nieuwe ideeën worden gebracht. Die nieuwe ideeën brengen wij in kaart en ontwikkelen we indien mogelijk verder met bedrijven. De Paswoning is een broedplaats waar mensen met een beperking, zorgverleners en bedrijven samen komen. Door alle partijen bij elkaar te brengen, nieuwe toepassingen te ontwikkelen en het met elkaar daadwerkelijk uit te proberen, kunnen we innovaties ontwikkelen die eraan bijdragen dat mensen met een beperking zelfstandiger kunnen leven.

Openstelling Paswoningen

Iedere dinsdag (10.00 - 12.00) en donderdag (13.00 - 15.00) zijn de Paswoningen opengesteld. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanbellen. Een medewerker of client van Siza zal je rondleiden en je kunt de toepassingen zelf uitproberen. Heb je ideeën voor nieuwe mogelijkheden? Wij horen het graag!

De Paswoningen staan op het terrein van Het Dorp. Het adres is Wentel 1 en 3 in Arnhem (hoek tussen Tra en Wentel). Parkeren: bij de Tra of schuin tegenover de paswoningen.

(1-6-2015)

Paswoningen te bezichtigen
 • Lees verder

  Gemeenteraad Arnhem stemt in met vergunningsaanvraag Ecovat

  De gemeenteraad van Arnhem is unaniem akkoord met het opstarten van de vergunningsaanvraag voor de bouw van een Ecovat in het Oosterveld bij Het Dorp. Hierdoor wordt het nieuwe Dorp mogelijk de eerste wijk in Nederland die gebruik maakt van deze innovatieve manier van energie opwekken. Er wordt nog nader onderzocht of ook naburige woningen op het vat kunnen worden aangesloten. (20-6-2018)

 • Hersenz Jong

  Siza start Hersenz Jong

  Het Regionaal Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel in Teuge start een Hersenz-programma voor jongvolwassenen. Het behandelprogramma is bedoeld voor mensen met NAH tussen de 18 en 30 jaar en start in september 2018 (18-6-2018)

 • Rob Methorst

  Gouden sleutel voor vrijwilliger Rob Methorst

  Stichting Het Dorp heeft vanuit het verre verleden nog een aantal 'Gouden Sleutels' (hangertjes) in haar bezit. Deze werden vroeger uitgereikt aan mensen met grote verdiensten voor Het Dorp. Stichting Het Dorp heeft deze traditie in 2010 aangepast en reikt ieder jaar een Gouden Sleutel uit aan een vrijwilliger die ergens binnen Siza een grote bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van één of meerdere cliënten. Dit jaar is de Gouden Sleutel uitgereikt aan Rob Methorst! Rob is al ruim 15 jaar vrijwilliger bij de Gerbrandysingel 81. Dit doet hij met veel liefde en enthousiasme. (13-6-2018)

 • Siza Festival

  Geslaagd Siza Festival: ‘ik had het niet willen missen’

  Wat een geweldig leuke dag was het 7 juni op het Siza Festival! Het doel was om te laten zien wat voor een prachtige mogelijkheden Siza heeft voor mensen met een beperking op het gebied van werk. Met zijn allen hebben we dit zeker laten zien! (8-6-2018)

 • kwaliteitsrapport

  Siza investeert 1,5 miljoen extra in verlaging werkdruk

  Zorgorganisatie Siza trekt 1,5 miljoen euro extra uit om werkdruk te verlagen. Dit geld wordt besteed aan plannen die de medewerkers zelf hebben ingediend om hun werk te verlichten. Julianne Meijers van de Raad van Bestuur: ‘In ons kwaliteitsrapport dat vandaag verschijnt, geven onze zorgprofessionals aan de werkdruk hoog te vinden. De knelpunten zijn soms per team of locatie verschillend en kunnen door die extra 1,5 miljoen op maat aangepakt worden.’ (31-5-2018)

 • Gebruiker Priscilla

  Succesvolle samenwerking Philips en Siza krijgt vervolg

  Soms wordt een val van een cliënt in de zorg niet gezien. Iemand kan dan pijn hebben zonder dat anderen dit weten. Hoe mooi zou het zijn om valincidenten te kunnen achterhalen en de tijd om erop te reageren te verkorten? Philips en Siza werken hieraan. Recent hebben wij een project afgerond waarbij we met technologie het valgedrag van cliënten hebben onderzocht. (27-5-2018)

 • Siza Festival

  7 juni vindt het allereerste Siza Festival plaats!

  Siza heeft veel te bieden als het op werk aankomt. Zet donderdag 7 juni in je agenda, dan kun je het zelf zien! Op deze dag vindt namelijk het spiksplinternieuwe Siza Festival plaats. Het festival wordt een gezellig feestje waar iedereen welkom is. We hebben een vol programma met workshops, design, ambachten, lekker eten en muziek van DJ FAB. (4-5-2018)

 • Lees verder

  Zomerfeest 's Koonings Jaght

  Op 2 en 3 juni is het weer zover: het zomerfeest op 's Koonings Jaght. Dit jaar staan de dagen in het teken van films en sterren. (4-5-2018)

 • Lees verder

  Centrum voor mensen met NAH opent deuren in Groenlo

  Siza opent een nieuw expertisecentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in Groenlo. Een al eerder gestart behandelcentrum in Terborg bleek zo succesvol dat we nu een groter deel van de Achterhoek gaan bedienen. Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatie-inloopochtend in De Molenberg op de Ziekenhuisstraat 14 in Groenlo, waar het nieuwe NAH centrum is gevestigd. (24-4-2018)

 • Lees verder

  Siza tekent de Green Deal

  Siza heeft, net als zeven andere zorgorganisaties, Milieuplatform Zorgsector, de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem op 19 april een handtekening gezet onder de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen Arnhem en omgeving. Bij verpleeg- en verzorgingstehuizen is tot 25 procent energiebesparing mogelijk, blijkt uit landelijk onderzoek. (20-4-2018)

Rendertime:0.272seconds(Logging enabled)