Paswoningen te bezichtigen

Op het terrein van Het Dorp in Arnhem staan de Paswoningen van Siza. Vraag jij je af wat deze woningen te bieden hebben voor mensen met een beperking? Ontdek het tijdens de openstelling van de Paswoningen: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. De Paswoningen zijn zonder afspraak toegankelijk. Je bent van harte welkom!

Er zijn twee Paswoningen: een appartement van 60 m2 voor één persoon en een appartement van 90 m2 voor twee personen. In de Paswoning kunnen mensen met een beperking kennismaken met moderne toepassingen en uitproberen wat bij hen past. Ervaar hoe het is als een bed zodanig draait, dat opstaan geen probleem meer is en hoe iemand met een beperking makkelijk kan koken in de speciale roterende keuken. De Paswoningen hebben nog veel meer toepassingen te bieden die mensen met een beperking kunnen helpen bij het zo zelfstandig mogelijk inrichten van hun leven. Zo zitten de woningen vol met domotica, zodat de bewoners veel op afstand kan bedienen met een tablet.

Nieuwe ideeën

De woningen zijn enkele jaren geleden ontwikkeld door mensen met een beperking samen met architecten, bouwers, ontwerpers, technici, de gemeente Arnhem en zorgverleners. Inmiddels hebben we ervaren dat bezoekers van de Paswoning ter plekke op nieuwe ideeën worden gebracht. Die nieuwe ideeën brengen wij in kaart en ontwikkelen we indien mogelijk verder met bedrijven. De Paswoning is een broedplaats waar mensen met een beperking, zorgverleners en bedrijven samen komen. Door alle partijen bij elkaar te brengen, nieuwe toepassingen te ontwikkelen en het met elkaar daadwerkelijk uit te proberen, kunnen we innovaties ontwikkelen die eraan bijdragen dat mensen met een beperking zelfstandiger kunnen leven.

Openstelling Paswoningen

Iedere dinsdag (10.00 - 12.00) en donderdag (13.00 - 15.00) zijn de Paswoningen opengesteld. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanbellen. Een medewerker of client van Siza zal je rondleiden en je kunt de toepassingen zelf uitproberen. Heb je ideeën voor nieuwe mogelijkheden? Wij horen het graag!

De Paswoningen staan op het terrein van Het Dorp. Het adres is Wentel 1 en 3 in Arnhem (hoek tussen Tra en Wentel). Parkeren: bij de Tra of schuin tegenover de paswoningen.

(1-6-2015)

Paswoningen te bezichtigen
 • Lees verder

  Zorg in de nacht bij Siza

  In het programma Nieuwsuur werd aandacht besteed aan zorg in de nacht. Hieronder leggen wij uit hoe Siza het opvolgen van zorgoproepen en de zorg in de nacht heeft geregeld. (13-11-2017)

 • Lees verder

  Kunstenaars van Atelier 23 op Ruimtekoersfestival

  Atelier 23 van Siza en Kunstportaal van de RIBW werken al jaren samen om meer bekendheid aan hun kunstenaars te geven. Zo zijn er kunstveilingen en exposities georganiseerd. Dit jaar wordt er een grote tentoonstelling gerealiseerd tijdens het Ruimtekoersfestival in Arnhem Zuid. (8-11-2017)

 • Lees verder

  “Innovatie is een aanvulling op persoonlijke begeleiding”

  Sonja is een innovatieve begeleider, die MijnEigenPlan bij haar dagelijks werk gebruikt. MijnEigenPlan is een online omgeving en app waarmee cliënten en begeleiders worden ondersteund op het gebied van structuur, zelfredzaamheid, emotieregulatie en motivatie. We hebben MijnEigenPlan getest in het Fieldlab Gehandicaptenzorg. (25-10-2017)

 • Lees verder

  Aandacht in de media voor seksueel misbruik in gehandicaptenzorginstellingen

  Vanavond zendt Zembla (21:15 u op NPO 2) een Australische documentaire uit over seksueel misbruik binnen gehandicaptenzorginstellingen. (25-10-2017)

 • Lees verder

  Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

  Beoordeel jouw gemeente voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente! (23-10-2017)

 • Lees verder

  Informatiebijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel

  Op zaterdag 18 november 2017 van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Siza een informatie-inloopochtend over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, mantelzorgers, huisartsen en andere verwijzers. (13-10-2017)

 • Lees verder

  Doelen halen in app Goalie

  In het Fieldlab Gehandicaptenzorg gaan we Goalie testen. (12-10-2017)

 • Lees verder

  Kinderdagcentrum Meander officieel geopend

  Maandag 9 oktober opende deelnemer Egbert, samen met Julianne Meijers, bestuurder Siza, het nieuwe Kinderdagcentrum Meander. Meander is er voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking voor wie naar school gaan niet mogelijk is. (9-10-2017)

 • Lees verder

  Opening kinder- en jongerencentrum Tilburg

  Libra Revalidatie & Audiologie, Mytylschool Tilburg en Siza, drie organisaties met één droom: de oprichting van een kinder- en jongerencentrum waar kinderen, ongeacht hun beperking, terecht kunnen voor ondersteuning en onderwijs. Nu is het een feit, het kinder- en jongerencentrum is geopend. (3-10-2017)

 • Lees verder

  Het is verslavend

  In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest. Kinemoto is een spelinstallatie van Care4More en Axendo met daarop vijftien verschillende spellen voor mensen met een verstandelijke beperking. Kamilla heeft COPD en vertelt over haar ervaring met Kinemoto. (28-9-2017)

Rendertime:0.298seconds(Logging enabled)