Paswoningen te bezichtigen

Op het terrein van Het Dorp in Arnhem staan de Paswoningen van Siza. Vraag jij je af wat deze woningen te bieden hebben voor mensen met een beperking? Ontdek het tijdens de openstelling van de Paswoningen: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. De Paswoningen zijn zonder afspraak toegankelijk. Je bent van harte welkom!

Er zijn twee Paswoningen: een appartement van 60 m2 voor één persoon en een appartement van 90 m2 voor twee personen. In de Paswoning kunnen mensen met een beperking kennismaken met moderne toepassingen en uitproberen wat bij hen past. Ervaar hoe het is als een bed zodanig draait, dat opstaan geen probleem meer is en hoe iemand met een beperking makkelijk kan koken in de speciale roterende keuken. De Paswoningen hebben nog veel meer toepassingen te bieden die mensen met een beperking kunnen helpen bij het zo zelfstandig mogelijk inrichten van hun leven. Zo zitten de woningen vol met domotica, zodat de bewoners veel op afstand kan bedienen met een tablet.

Nieuwe ideeën

De woningen zijn enkele jaren geleden ontwikkeld door mensen met een beperking samen met architecten, bouwers, ontwerpers, technici, de gemeente Arnhem en zorgverleners. Inmiddels hebben we ervaren dat bezoekers van de Paswoning ter plekke op nieuwe ideeën worden gebracht. Die nieuwe ideeën brengen wij in kaart en ontwikkelen we indien mogelijk verder met bedrijven. De Paswoning is een broedplaats waar mensen met een beperking, zorgverleners en bedrijven samen komen. Door alle partijen bij elkaar te brengen, nieuwe toepassingen te ontwikkelen en het met elkaar daadwerkelijk uit te proberen, kunnen we innovaties ontwikkelen die eraan bijdragen dat mensen met een beperking zelfstandiger kunnen leven.

Openstelling Paswoningen

Iedere dinsdag (10.00 - 12.00) en donderdag (13.00 - 15.00) zijn de Paswoningen opengesteld. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanbellen. Een medewerker of client van Siza zal je rondleiden en je kunt de toepassingen zelf uitproberen. Heb je ideeën voor nieuwe mogelijkheden? Wij horen het graag!

De Paswoningen staan op het terrein van Het Dorp. Het adres is Wentel 1 en 3 in Arnhem (hoek tussen Tra en Wentel). Parkeren: bij de Tra of schuin tegenover de paswoningen.

(1-6-2015)

Paswoningen te bezichtigen
 • Lees verder

  Kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel exposeren in CODA

  Negentien kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein exposeren van 3 september tot en met 12 november 2017 hun schilderijen en verhalen op de Verdieping in CODA in Apeldoorn. (5-9-2017)

 • Lees verder

  Leren en werken bij WAAR Arnhem

  Woensdag 23 augustus tekende Joost de Vries - sinds kort franchiser van duurzame cadeauwinkelketen WAAR - een samenwerkingsovereenkomst met zorgorganisatie Siza. Daarmee verlengt Siza de samenwerking met WAAR Smaak Lokaal Arnhem, waarbij cliënten een leerwerktraject volgen in de winkel. Om dat te vieren ‘heropende’ cliëntmedewerker Jurgen van Coppenhagen de winkel tijdens een feestelijk moment. (23-8-2017)

 • Lees verder

  Verandering contractering Achterhoek 2018

  Siza is sinds 2016 in gesprek met de gemeenten Doetinchem en Winterwijk over de begeleiding in groepen die Siza momenteel aanbiedt in die gemeenten. (21-7-2017)

 • Lees verder

  Bouwvoorbereiding eerste nieuwbouw Het Dorp in volle gang

  Sloop oude gebouwen levert 6.500 ton herbruikbaar materiaal op (5-7-2017)

 • KunstWerk

  Kom kennismaken met KunstWerk!

  Op woensdag 12 juli om 14.00 uur organiseert Kunstwerk een kennismakingsmoment. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd. (28-6-2017)

 • Lees verder

  Prokkelstage van Jochem

  Ik heb vandaag meegedaan aan een prokkelstage. Hierin werd mij verteld wat er allemaal word gedaan qua werkzaamheden op het Centraal Bureau van Siza. (15-6-2017)

 • Lees verder

  Gezond leven, daar word je blij van!

  Drie dagen volop leuke sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat was de aftrap van het onderzoeksproject waarbij het ondersteunen van een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking centraal staat. Onderzoekers Annelies Overwijk en Kristel Vlot-van Anrooij reden van Nijmegen tot Groningen om deelnemende zorgorganisaties te bezoeken en te verbinden. (15-6-2017)

 • Lees verder

  Keramieklijn Design X Ambacht te koop bij Rijksmuseum

  Sinds juni 2017 is een bijzondere keramieklijn van Design x Ambacht te koop bij het Rijksmuseum. De bekers zijn vervaardigd door mensen met een beperking bij zorgorganisatie Siza, is door designer Sander Luske speciaal ontworpen voor het Rijksmuseum. (13-6-2017)

 • Lees verder

  Gouden Sleutel voor vrijwilliger Anke

  De Gouden Sleutel is weer uitgereikt; de jaarlijkse prijs voor een vrijwilliger van Siza, mogelijk gemaakt door Stichting Het Dorp. Met dertien aanmeldingen was het moeilijk kiezen voor het bestuur. Toch stak deze vrijwilliger er bovenuit: Anke Jongens. (8-6-2017)

 • Lees verder

  Twee keer winst voor Siza bij Dutch Hacking Health!

  Dit weekend heeft Siza meegedaan aan Dutch Hacking Health in Nijmegen. En we hebben super mooie resultaten bereikt! (24-5-2017)

Rendertime:0.131seconds(Logging enabled)