Paswoningen te bezichtigen

Op het terrein van Het Dorp in Arnhem staan de Paswoningen van Siza. Vraag jij je af wat deze woningen te bieden hebben voor mensen met een beperking? Ontdek het tijdens de openstelling van de Paswoningen: iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. De Paswoningen zijn zonder afspraak toegankelijk. Je bent van harte welkom!

Er zijn twee Paswoningen: een appartement van 60 m2 voor één persoon en een appartement van 90 m2 voor twee personen. In de Paswoning kunnen mensen met een beperking kennismaken met moderne toepassingen en uitproberen wat bij hen past. Ervaar hoe het is als een bed zodanig draait, dat opstaan geen probleem meer is en hoe iemand met een beperking makkelijk kan koken in de speciale roterende keuken. De Paswoningen hebben nog veel meer toepassingen te bieden die mensen met een beperking kunnen helpen bij het zo zelfstandig mogelijk inrichten van hun leven. Zo zitten de woningen vol met domotica, zodat de bewoners veel op afstand kan bedienen met een tablet.

Nieuwe ideeën

De woningen zijn enkele jaren geleden ontwikkeld door mensen met een beperking samen met architecten, bouwers, ontwerpers, technici, de gemeente Arnhem en zorgverleners. Inmiddels hebben we ervaren dat bezoekers van de Paswoning ter plekke op nieuwe ideeën worden gebracht. Die nieuwe ideeën brengen wij in kaart en ontwikkelen we indien mogelijk verder met bedrijven. De Paswoning is een broedplaats waar mensen met een beperking, zorgverleners en bedrijven samen komen. Door alle partijen bij elkaar te brengen, nieuwe toepassingen te ontwikkelen en het met elkaar daadwerkelijk uit te proberen, kunnen we innovaties ontwikkelen die eraan bijdragen dat mensen met een beperking zelfstandiger kunnen leven.

Openstelling Paswoningen

Iedere dinsdag (10.00 - 12.00) en donderdag (13.00 - 15.00) zijn de Paswoningen opengesteld. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanbellen. Een medewerker of client van Siza zal je rondleiden en je kunt de toepassingen zelf uitproberen. Heb je ideeën voor nieuwe mogelijkheden? Wij horen het graag!

De Paswoningen staan op het terrein van Het Dorp. Het adres is Wentel 1 en 3 in Arnhem (hoek tussen Tra en Wentel). Parkeren: bij de Tra of schuin tegenover de paswoningen.

(1-6-2015)

Paswoningen te bezichtigen
 • Lees verder

  Informatiebijeenkomst niet-aangeboren hersenletsel Doetinchem

  Op zaterdag 10 maart 2018 van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Siza een informatie-inloopochtend over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, mantelzorgers, huisartsen en andere verwijzers. (17-2-2018)

 • Lees meer

  Siza breidt dienstverlening uit met medisch specialistische revalidatie

  Zorgorganisatie Siza is altijd op zoek naar aanvullende behandelvormen, die de zorg voor mensen met een beperking kunnen versterken. Zo is er winst te behalen in de behandeling van mensen met ernstige beperkingen door een betere verbinding tussen de medisch specialistische revalidatiezorg en de langdurige zorg. (15-2-2018)

 • GoOV

  GoOV, een app om zelfstandig je reisbestemming te bereiken

  Als je moeite hebt met zelfstandig reizen, ondersteunt GoOV je om je reisbestemming betrouwbaar en veilig te bereiken. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar werkt het ook? Dat hebben we getest in het Fieldlab Gehandicaptenzorg*. Leontine en haar begeleider Corianne vertellen over de eerste ervaringen. Lars Nieuwenhoff, bedenker van de app, gaat in op zijn ervaringen met het Fieldlab. (13-2-2018)

 • Lees meer...

  Siza krijgt forse subsidie voor testen zorgrobots

  Siza krijgt een subsidie van bijna drie ton om samen met andere partijen robotica in de langdurige zorg te testen. Het bedrag van € 294.720 is toegekend door het subsidieprogramma OP Oost, dat bedrijven en kennisinstituten wil stimuleren meer omzet te halen uit nieuwe producten. (6-2-2018)

 • Lees meer...

  Zondag 4 februari tweede editie van KUNSTMETMEKAAR

  Bewoners van Het Dorp hebben samen met wijkbewoners van Arnhem West weer prachtig programma voor KUNSTMETMEKAAR samengesteld. KUNSTMETMEKAAR is een kunstproject waarbij mensen met en zonder zorgachtergrond samen kunst maken. Zondagmiddag 4 februari 2018 vindt de tweede editie plaats. (31-1-2018)

 • Lees meer...

  Feestelijke opening nieuwe locatie Speelstoet

  Speelstoet en Siza hebben vanochtend feestelijk de nieuwe locatie van Speelstoet geopend. (26-1-2018)

 • Lees meer...

  Regeling kosten dienstverlening 2018

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (1-1-2018)

 • Lees meer

  Tijdelijke bouwstop eerste gebouw Het Dorp

  Om er zeker van te zijn dat de constructie van de vloeren veilig is, heeft Siza een korte tijd de bouw van het eerste gebouw stilgelegd. De landelijke eis om de veiligheid van de vloeren opnieuw te controleren neemt extra tijd in beslag. De verwachting is dat de bouw in de tweede helft van januari weer verder gaat. Het nieuwe gebouw wordt in plaats van de zomer in het najaar opgeleverd. (21-12-2017)

 • Lees meer

  Siza en Academy Het Dorp krijgen Europese bijdrage van half miljoen

  Siza en Academy Het Dorp krijgen de komende jaren 500.000 euro uit het Europees fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO). Dit geld is ter ondersteuning van het innovatieprogramma van Academy Het Dorp voor vernieuwing van de langdurige zorg. In het programma creëren bedrijven en andere organisaties samen met de mensen waar het om gaat, mensen met een beperking, oplossingen zodat ze minder afhankelijk van zorg kunnen zijn. (7-12-2017)

 • Lees meer

  Gelderlander over personeelstekort in Het Dorp

  De Gelderlander schrijft op 3 december 2017 dat Siza onvoldoende personeel kan vinden voor de specialistische zorg in Het Dorp in Arnhem. Voor een aantal locaties op Het Dorp zoeken we inderdaad nieuwe verpleegkundigen en begeleiders. (3-12-2017)

Rendertime:0.173seconds(Logging enabled)