Het verhaal van Rita

Rita* had er last van dat zij niet de juiste ondersteuning kreeg van haar begeleidster. Ze hebben dit meerdere keren besproken, maar er kwam geen verbetering. Rita ging zich steeds meer bezwaard en ongemakkelijk voelen als de begeleidster langs kwam. Ze begon zich te ergeren. Dit kwam de band tussen Rita en haar begeleidster niet ten goede.

Op een gegeven moment wilde Rita eigenlijk niet meer verder met deze begeleidster. Ze vond het door deze situatie bij Siza niet meer leuk. Terwijl zij eerder heel prettig woonde, dacht ze nu aan verhuizen. Rita besloot eerst de vertrouwenspersoon cliënten te bellen.

De vertrouwenspersoon kwam bij Rita langs. Samen hebben ze besproken waar Rita moeite mee had en wat zij graag anders zou willen zien. Dit hebben zij duidelijk op papier gezet.

De vertrouwenspersoon heeft daarna, met toestemming van Rita, een afspraak gemaakt met de begeleidster. Rita en haar begeleidster hebben het behandelplan besproken. De vertrouwenspersoon was  aanwezig om Rita te helpen bij het uitleggen wat voor haar belangrijk is. Ook bespraken zij samen dat Rita en haar begeleidster moeite met elkaar hebben. Door dit uit te spreken en door nieuwe, duidelijke afspraken te maken, werd alles weer overzichtelijk. De ergernis tussen Rita en haar begeleidster was na dit gesprek al bijna weg.

Ook in de periode na het gesprek liep de samenwerken verliep veel soepeler. Rita is weer blij en is niet meer van plan om te gaan verhuizen.

*Rita is niet haar echte naam.

Rendertime:0.274seconds(Logging enabled)