Bakkerij Van eigen Deeg maakt “Goud in je Hand”

Sportdiëtiste Brenda Frunt en topsportkok Erik te Velthuis presenteren op 14 november de gezonde energiereep “Goud in je hand”. Bakkerij Van eigen deeg, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, produceert deze voedingsreep in samenwerking met Sportcentrum Papendal.

Pure grondstoffen

De voedingsreep bestaat uit vijftien puur natuurlijke grondstoffen en heeft een bijzondere bite. De energiereep is hét antwoord op de gestapelde suikerklontjes die in een gemiddelde reep of tussendoortje verstopt zitten, “Goud in je hand” zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een lang verzadigd gevoel.

Vol passie

In Bakkerij “Van eigen deeg” vonden de bedenkers van de reep een belangrijke partner om het pure product handmatig te kunnen produceren. De energiereep kan vanwege de samenstelling niet eenvoudig fabrieksmatig worden geproduceerd. Bij dit Arnhemse bedrijf werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in nagenoeg alle functies van het productieproces inclusief de bezorging in Arnhem en omstreken. Alle stappen van het productieproces zijn in kaart gebracht en worden met de hand uitgevoerd door de medewerkers. 

Populair tussendoortje van de Nederlandse Topsport

Door de unieke voedingseigenschappen en smaak is het product zeer gewild onder de Nederlandse topsporters die op Papendal trainen. Inmiddels heeft de reep ook andere Olympische topsporters verspreid over heel Nederland bereikt. Vanwege de samenstelling en houdbaarheid wordt de reep veelvuldig door topsporters meegenomen als maaltijdsnack of tussendoortje op trainingskampen en toernooien in het buitenland.

Goud op je Bord als inspiratiebron

In november 2011 brachten sportdiëtiste Brenda Frunt en topsportkok Erik te Velthuis het sportkookboek “Goud op je Bord” op de markt. Inmiddels is de vijfde druk van dit succesboek een feit en is de lancering van hun gezonde sport energiereep “Goud in je hand” nabij. De energiereep is in dit boek als tussendoortje bedacht om zelf eenvoudig te kunnen maken. Gelijk vanaf dat moment is het idee geboren om de reep in productie te krijgen. De lancering voor het grote publiek is tijdens de Expo van de Zeven Heuvelenloop op zaterdag 14 en zondag 15 november. Daarnaast is de reep vanaf 14 november te verkrijgen via www.goudinjehand.nl en Bakkerij van Eigen deeg.

(6-11-2015)

Nieuwsbericht

Lees verder
 • Lees verder

  Fijne feestdagen van Siza

  Wij wensen onze cliënten en hun familie & vrienden, maar ook al onze medewerkers en samenwerkingspartners, ondanks de huidige maatregelen hele fijne feestdagen en natuurlijk alle goeds voor 2022. (24-12-2021)

 • Lees verder

  Coronavaccinatie bij Siza (Update 17 december)

  Begin 2021 is Siza gestart met het geven van de prik aan cliënten die bij Siza wonen en geen eigen huisarts in de wijk hebben. (17-12-2021)

 • Lees verder

  Regeling kosten dienstverlening 2022

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (6-12-2021)

 • Cliënten van Siza zetten handtekening onder verhuizing naar het Bio Vakantieoord

  Een nieuwe plek voor cliënten van Siza: het Bio Vakantieoord

  Een groep oudere cliënten met een verstandelijke beperking gaat verhuizen! Eind dit jaar gaan zij twee paviljoens van het Bio Vakantieoord bewonen. Het vakantiepark voor gezinnen met gehandicapte kinderen biedt de rust en ruimte die de cliënten van Siza nodig hebben. De overeenkomst is van tijdelijke aard, maar loopt maximaal 3 jaar. (6-10-2021)

 • De betrokken partijen met Jan-Dirk Sprokkereef namens Siza (tweede van rechts)

  Betere zorg met minder administratie in speciaal onderwijs

  In de Regio Hart van Brabant zijn de afgelopen twee jaar succesvolle pilots afgerond voor leerlingen met een hoge zorgbehoefte. Resultaat: dit jaar wordt de zorg geregeld zonder beschikkingen op de hele speciaal onderwijs-afdeling van Onderwijscentrum Leijpark (waar ook Siza zorg biedt) én in 2 klassen op De Bodde (onderdeel van Biezonderwijs) in Tilburg. (1-10-2021)

 • Lees verder

  Elderburen: in een gemeenschap trainen naar zelfstandigheid

  Deze maand verhuizen de eerste bewoners van Siza naar het spiksplinternieuwe Elderburen in het Arnhemse Elderveld. Elderburen is een bijzonder woonproject: het is namelijk een community (woongemeenschap) waar bewoners graag iets voor elkaar en de buurt betekenen. (14-9-2021)

 • Lees verder

  Maarten van der Weijden Foundation start Zwem4daagse bij 's Koonings Jaght

  Klaar voor de start? Af! Vandaag was de kick off van de Zwem4daagse van de Maarten van der Weijden Foundation in het zwembad van ’s Koonings Jaght. De Maarten van der Weijden Foundation wil het vernieuwende onderzoek van dr. Maarten Cuypers, prof. dr. Geraline Leusink en dr. Agnies van Eeghen naar het voorkomen van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking graag mogelijk maken. (6-9-2021)

 • Lees verder

  Sophia heeft haar leven terug door leren omgaan met hersenletsel

  Elf jaar geleden voelde Sophia zich helemaal niet lekker toen ze, net terug van vakantie, de spullen uitpakte. De volgende dag sloeg haar hart op hol en bracht haar man Ko haar naar de Eerste Hulp. Onderweg voelde ze hoe haar mond scheef zakte. (30-8-2021)

 • Lees verder

  Nieuwe woonlocatie voor mensen met lvb en ASS

  In 2022 opent Siza een gloednieuwe locatie aan de Vogelwikkestraat in Arnhem. De woningen zijn bedoeld voor mensen met een lichtverstandelijke beperking en/ of autisme. "Deze nieuwe locatie is het antwoord op de veranderende hulpvraag van cliënten.” (6-8-2021)

 • Lees verder

  Benoeming van 2 leden raad van toezicht Siza

  Met ingang van 1 september 2021 worden Gertrude van den Brink, bestuurder en adviseur in de zorg, en Tanja Enninga, organisatieadviseur, senior onderzoeker en toezichthouder, benoemd als leden van de raad van toezicht. (29-7-2021)

Rendertime:0.459seconds(Logging enabled)