Bakkerij Van eigen deeg aan de Broerenstraat officieel geopend

Na een grootse verbouwing en een rustige opstart periode voor de medewerkers is deze ochtend Bakker Hilvers Van eigen deeg officieel geopend. Bij de feestelijke opening in de Broerenstraat waren onder andere de Burgemeester van Arnhem Herman Kaiser, de directie van Bakker Hilvers en voorzitter van de raad van bestuur van Siza Rob Hoogma aanwezig.

Bakkerij Hilvers en Siza slaan opnieuw de handen in één


Onder het motto “lekker anders” werken Bakker Hilvers en Bakkerij Van Eigen Deeg samen om mensen met een beperking volop kansen te bieden om zich als bakker en winkelverkoper te ontwikkelen.

“Naar dit moment hebben we lang uitgekeken! In het verlengde van Bakkerij Van Eigen Deeg op Het Dorp werkt Siza nu intensief samen met de oudste bakker van Arnhem, Bakker Hilvers. Twee Arnhemse begrippen die samen een nieuw sociaal initiatief starten, mooier kan toch niet!”, aldus Rob Hoogma.

De nieuwe winkel in de binnenstad die de naam ‘Bakker Hilvers Van eigen deeg’ draagt, heeft een open bakkerij en een pure en industriële uitstraling. Onder leiding van Diane Bouwman zijn, verspreid over de week, tien cliëntmedewerkers met hun werkcoaches van Siza aan het werk. Het doel is om hen te helpen zich verder te ontwikkelen, om hen mooie rollen te geven in het leven en hen te begeleiden naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Aike Hilvers, algemeen directeur Bakker Hilvers: “Wij hebben al jaren, naast een doel van winstgevendheid, ook het doel om sociaal en verantwoord te ondernemen. Zo leveren we wekelijks brood aan de Voedselbank en creëren we werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met Siza en hun Bakkerij Van Eigen Deeg hadden wij op dit vlak al een goede samenwerking en we zagen veel mooie kansen als we dit zouden uitbouwen. Deze nieuwe winkel is daarvan het resultaat!”

Bakker Hilvers Van eigen deeg is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. Naast brood en gebak worden er in de winkel ook ‘Goud in je hand’ voedingsrepen verkocht, waarvan de productie, verpakking en logistiek geheel gedaan wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

(14-4-2016)

Nieuwsbericht

Opening Bakkerij Van eigen deeg
Rendertime:0.534seconds(Logging enabled)