Het Dorp Vernieuwt: Aanvraag Omgevingsvergunning fase 1 aangevuld

In december 2015 heeft Siza de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor fase 1 van de nieuwbouw in Het Dorp ingediend bij de gemeente Arnhem (ODRA). Deze aanvraag is vorige week aangevuld met het voorlopig ontwerp inrichtingsplan voor Fase 1 en het aangrenzende Veld. In het inrichtingsplan vindt u de invulling van het terrein, het landschappelijk casco en de eerste wegen en paden van het nieuwe netwerk. Naast het inrichtingsplan zijn ook het archeologisch - en flora- en faunaonderzoek toegevoegd aan de aanvraag.

Het inrichttingsplan is in nauwe samenwerking met DoepelStrijkers architecten, Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten en de gemeente Arnhem tot stand gekomen. Een groep betrokken bewoners en omwonenden van Het Dorp heeft in ontwerpateliers meegedacht over de nieuwe  inrichting van Het Veld. Deze input is verwerkt in het voorlopig inrichtingsplan voor het veld.

Wanneer de omgevingsvergunning is afgegeven zal worden gestart met de bouw van fase 1en zal het inrichtingsplan verder worden uitgewerkt naar het definitief ontwerp. Een aantal betrokken bewoners en omwonenden zal vanaf mei gaan denken over de uitwerking van het programma voor het Veld: o.a. volkstuinen, amfitheater en een sportveldje. Zodat wanneer de omgevingsvergunning is afgegeven het gehele Veld kan worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Voorlopig ontwerp inrichtingsplan

Uitnodiging voor inloop bijeenkomst
U kunt op maandag 2 mei  tussen 19.00 en 20.00 uur in het KKC in Het Dorp het inrichtingsplan voor fase 1 en Het Veld inzien. Mocht u vragen hebben, dan zijn Carla Smedema manager regio Centrum en Minke Geurts projectleider aanwezig om deze te beantwoorden. Als dit tijdstip u niet schikt, is het altijd mogelijk om de onderliggende stukken in te zien bij de gemeente Arnhem.

 

 

(24-4-2016)

Onderdoorgang
 • Lees meer

  Feest en sport op Arnhemse Sizalocaties HWL (Kemperbergerweg) en Fitlife (Het Dorp)!

  Een zonnige start van onze Fitweek 2019! Spelers van Vitesse openen vandaag het nieuwe speelplein en de nieuwe sportruimte. (1-5-2019)

 • Lees meer

  Agenda

  Wat gaat er komende periode wanneer gebeuren op Het Dorp: (25-4-2019)

 • Lees meer

  Aan de slag in de omgeving van het 1e Gebouw

  Het 1e Gebouw is grotendeels wind- en waterdicht. De bouwers zijn begonnen met het afmaken van de binnenkant van het gebouw. Daarnaast starten werkzaamheden in de omgeving van het 1e Gebouw. In mei gaan we beginnen met het maken van de tunnel naast het gebouw. (25-4-2019)

 • Lees meer

  1-3 mei: Fitweek bij Siza

  Samen sporten en ontspannen tijdens de meivakantie? Kom je ook? (24-4-2019)

 • lees verder

  Iedere donderdag van 16-17 uur in de Mockup: inloopspreekuur ‘werken op het Dorp'

  Ken je iemand die graag op Het Dorp wilt werken? En bij wie vernieuwen in de zorg in het bloed zit? (16-4-2019)

 • Lees verder

  Opruimen asbest kruipruimte Sprokkelweg van start

  Vanaf maandag 18 maart start het opruimen van asbest in de kruipruimte van het pand aan de Sprokkelweg. (18-3-2019)

 • Lees meer

  Tijdelijke bouwstop eerste gebouw Het Dorp

  Om er zeker van te zijn dat de constructie van de vloeren veilig is, heeft Siza een korte tijd de bouw van het eerste gebouw stilgelegd. De landelijke eis om de veiligheid van de vloeren opnieuw te controleren neemt extra tijd in beslag. De verwachting is dat de bouw in de tweede helft van januari weer verder gaat. Het nieuwe gebouw wordt in plaats van de zomer in het najaar opgeleverd. (21-12-2017)

 • Lees verder

  Bouwvoorbereiding eerste nieuwbouw Het Dorp in volle gang

  Sloop oude gebouwen levert 6.500 ton herbruikbaar materiaal op (5-7-2017)

 • Lees verder

  Claudia de Breij nieuwe gezicht vernieuwing Het Dorp

  Vandaag is Mies Bouwman samen met Claudia de Breij en staatssecretaris Martin van Rijn in Het Dorp om te zien hoe mensen met een beperking gebruikmaken van nieuwe technologieën in de zorg. Claudia de Breij is het nieuwe gezicht van de vernieuwing van Het Dorp. Dat maakte Mies Bouwman, woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal bekend. De Breij gaat aandacht vragen voor de inzet van nieuwe technologieën waarmee mensen met een beperking meer grip op hun leven krijgen. Van Rijn tekent samen met Bouwman en De Breij de eerste Health Deal in de langdurige zorg. (25-1-2017)

 • Lees verder

  E-health, wat kan ik ermee? Kom naar de M@rkt en ervaar!

  Zorgtechnologie speelt een steeds belangrijkere rol in de gehandicaptenzorg. Met e-health kunnen mensen met een beperking zelfstandiger hun leven leiden en zelf de regie over hun leven oppakken. Om cliënten en medewerkers (meer) kennis te laten maken met zorginnovaties organiseert Siza tijdens de e-healthweek op woensdag 25 januari de M@rkt. Dit vindt tussen 11.00 uur en 16.00 uur plaats in het KKC in Het Dorp. Voel je welkom en kom kennismaken met de laatste ontwikkelingen in de wereld van zorginnovatie! (24-1-2017)

Rendertime:0.338seconds(Logging enabled)