Presentatie Plein 06

Plein06 heeft in opdracht van de Rijksbouwmeester & Siza ontwerpend onderzoek gedaan hoe vanuit het bestaande masterplan, bestaande uit clusters in het heuvelachtige boslandschap van Arnhem, de basis gelegd kan worden voor een gezond & flexibel ecosysteem (Het Dorp). De basis voor de opgave is de directe relatie tussen iemands (geestelijke) gezondheid en de mate waarin hij of zij in staat is deel te nemen in zijn omgeving. Plein06 heeft de opgave daarom met een persoonlijke benadering aangevlogen.

Uitkomst van het onderzoek zijn vier type ontmoetingsplekken die de basisbouwstenen vormen voor een route naar zelfstandigheid. Door ruimte voor ontmoetingen kunnen bewoners weer onderdeel worden van de maatschappij. Wij hebben gezocht naar slim ontwerp van binnenruimte, buitenruimte en overgangen, waardoor mensen (met of zonder beperking) zelfstandig kunnen wonen, werken, ontmoeten, recreëren en genieten van het leven!

Vanuit theoretisch onderzoek en gesprekken met specialisten heeft Plein06 een kompas voor de route naar zelfstandigheid ontwikkeld. Door gebruik van dit kompas kan per bewoner integraal maatwerk geleverd worden. Het koppelt kennis over zorg, behandelingsfases en toepassing van technologie aan de vier domeinen van privé, collectief, parochiaal en publiek.

Bekijk hier de presentatie van Plein06

Rendertime:0.284seconds(Logging enabled)