Omgevingsvergunning 'Het Dorp Vernieuwt fase 1' afgegeven

In de afgelopen maanden heeft Siza de onderliggende stukken voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning voor eerste fase van de nieuwbouw en de inrichting van het naastgelegen veld ingediend bij de gemeente Arnhem.

Vrijdag 15 juli jl. heeft de gemeente Arnhem de vergunning verleend. De vergunning wordt gepubliceerd op de website www.overheid.nl. De onderliggende stukken van de vergunning kunt u tot 25 augustus a.s. inzien bij de gemeente Arnhem.

Na de zomer zal worden gestart met het bouwrijp maken van de locatie.

Het plan voor het casco van veld is in een inspirerend traject met bewoners, medewerkers en omwonenden van Het Dorp tot stand gekomen. Een vertegenwoordiging van omwonenden en Siza werkt nu aan een plan voor de ontwikkeling en financiering voor het programma voor het veld met o.a. de volkstuinen.

In het eerste gebouw komen zorg en technologie in een gezonde omgeving samen. Hier zullen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel met behulp van technologie leren zo zelfstandig mogelijk hun leven te leiden. In het gebouw komen 36 zorgappartementen en verschillende ruimtes waar mensen met een beperking de nieuwste technologie in de zorg kunnen testen. Dat gebeurt samen met bedrijven en kennisinstellingen.

(19-7-2016)

Lees verder
 • Lees verder

  Ecovat niet haalbaar op Het Dorp

  In het nieuwe Dorp komt een ander systeem om duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Siza wilde samen met Ecovat ervoor zorgen dat er een nieuw collectief duurzaam energiesysteem zou komen in het nieuwe Dorp. Siza kiest nu voor een andere variant van duurzame energievoorziening. (11-7-2019)

 • Lees meer

  Feest en sport op Arnhemse Sizalocaties HWL (Kemperbergerweg) en Fitlife (Het Dorp)!

  Een zonnige start van onze Fitweek 2019! Spelers van Vitesse openen vandaag het nieuwe speelplein en de nieuwe sportruimte. (1-5-2019)

 • Lees meer

  Agenda

  Wat gaat er komende periode wanneer gebeuren op Het Dorp: (25-4-2019)

 • Lees meer

  Aan de slag in de omgeving van het 1e Gebouw

  Het 1e Gebouw is grotendeels wind- en waterdicht. De bouwers zijn begonnen met het afmaken van de binnenkant van het gebouw. Daarnaast starten werkzaamheden in de omgeving van het 1e Gebouw. In mei gaan we beginnen met het maken van de tunnel naast het gebouw. (25-4-2019)

 • Lees meer

  1-3 mei: Fitweek bij Siza

  Samen sporten en ontspannen tijdens de meivakantie? Kom je ook? (24-4-2019)

 • lees verder

  Iedere donderdag van 16-17 uur in de Mockup: inloopspreekuur ‘werken op het Dorp'

  Ken je iemand die graag op Het Dorp wilt werken? En bij wie vernieuwen in de zorg in het bloed zit? (16-4-2019)

 • Lees verder

  Opruimen asbest kruipruimte Sprokkelweg van start

  Vanaf maandag 18 maart start het opruimen van asbest in de kruipruimte van het pand aan de Sprokkelweg. (18-3-2019)

 • Lees meer

  Tijdelijke bouwstop eerste gebouw Het Dorp

  Om er zeker van te zijn dat de constructie van de vloeren veilig is, heeft Siza een korte tijd de bouw van het eerste gebouw stilgelegd. De landelijke eis om de veiligheid van de vloeren opnieuw te controleren neemt extra tijd in beslag. De verwachting is dat de bouw in de tweede helft van januari weer verder gaat. Het nieuwe gebouw wordt in plaats van de zomer in het najaar opgeleverd. (21-12-2017)

 • Lees verder

  Bouwvoorbereiding eerste nieuwbouw Het Dorp in volle gang

  Sloop oude gebouwen levert 6.500 ton herbruikbaar materiaal op (5-7-2017)

 • Lees verder

  Claudia de Breij nieuwe gezicht vernieuwing Het Dorp

  Vandaag is Mies Bouwman samen met Claudia de Breij en staatssecretaris Martin van Rijn in Het Dorp om te zien hoe mensen met een beperking gebruikmaken van nieuwe technologieën in de zorg. Claudia de Breij is het nieuwe gezicht van de vernieuwing van Het Dorp. Dat maakte Mies Bouwman, woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal bekend. De Breij gaat aandacht vragen voor de inzet van nieuwe technologieën waarmee mensen met een beperking meer grip op hun leven krijgen. Van Rijn tekent samen met Bouwman en De Breij de eerste Health Deal in de langdurige zorg. (25-1-2017)

Rendertime:0.171seconds(Logging enabled)