Ik ben Patrick

Lees mijn verhaal

Ergotherapie

Een beperking of chronische ziekte kan ervoor zorgen dat dagelijkse activiteiten geen vanzelfsprekende handelingen (meer) zijn. Als taken zoals koken, aankleden, autorijden, het huishouden of werken niet meer lukken, word je beperkt in je zelfstandigheid. De ergotherapeut zoekt met jou naar mogelijkheden om je grenzen te verleggen. Door nieuwe vaardigheden te leren, de activiteit anders aan te pakken of door hulpmiddelen te gebruiken, kun je het weer zelf.

Wil je zelf je boodschappen halen, maar ben je niet mobiel genoeg om bij de winkel te komen? Kun je jouw kookkunsten niet tonen in jouw keuken, omdat je de apparatuur niet goed kunt bedienen? Heb je niet voldoende energie om je huis schoon te maken? De ergotherapeut zoekt met je mee naar oplossingen waarmee het je wel lukt. 

Op maat

De activiteiten die je weer wilt kunnen en de redenen waarom dit nog niet lukt, zijn voor iedereen anders. Daarom biedt Siza een behandeling op maat. Je bespreekt jouw doelen met de ergotherapeut en samen maken jullie een plan hoe je deze kunt bereiken. Stap voor stap werken jullie aan het behalen ervan. Je bespreekt regelmatig met elkaar hoe je het vindt gaan.

Multidisciplinair

De behandelaren van Siza werken nauw met elkaar samen. De ondersteuning die de ergotherapeut je biedt, sluit dan ook aan op eventuele andere behandelingen die je krijgt. En als je dat wilt brengen we ook je huisarts op de hoogte van de stappen die je zet.

Verwijzing en financiering

Voor de behandeling van een ergotherapeut is geen verwijzing nodig. Lees hier meer informatie over de financiering van eerstelijnszorg.

> Download de folder

Rendertime:0.169seconds(Logging enabled)