Opleiding ‘Medewerker Groen’ is gestart: leerlingen van 5 organisaties samen in de les!

Op woensdag 28 september kwamen leerlingen van de Driestroom, Elver, Hoeve Klein Mariëndaal, Zozijn en Siza bij elkaar voor de eerste gezamenlijke les over veilig werken. De groep leerlingen volgt de opleiding ‘Medewerker Groen’. Zij kunnen hiermee een branche erkend certificaat behalen voor SVA (scholing voor arbeid).

Om 9 uur ‘s ochtends verzamelden de leerlingen zich bij Klimop, het groenbedrijf van Siza, op het terrein van ‘s Koonings Jaght in Arnhem. De jongens en mannen vonden het bij de start best spannend: waar ben ik , wie zijn de anderen, wat gaan we doen?

Na de inleiding van vakman Remy en praktijkopleider Ruud werden twee groepen gevormd om opdrachten uit te voeren waarbij tillen, scheppen, kruien en samenwerken centraal stonden. De thema’s van de opdrachten waren veilig werken en ergonomie.

Klimop

In de pauze werd duidelijk dat de spanning er grotendeels af was, er werd gekletst en de grappen vlogen over en weer. Daarnaast kregen de leerlingen complimenten over hun samenwerking.

In de middag kreeg elke groep les in het ‘Veilig werken langs de weg’, waarbij ze de openbare weg moesten afzetten. Dit om er met elkaar voor te zorgen dat een heg op een veilige manier gesnoeid werd. Ook was er een lesonderdeel over verkeersborden, waarschuwingsborden en beschermende middelen zoals helm, oorbeschermers, veiligheidskleding en dergelijke.

Het was goed om te zien dat de leerlingen het naar hun zin hadden, de motivatie spatte er van af!

Over de opleiding ‘Medewerker Groen’

Voor de vakvaardigheden wordt het MBO 1 niveau aangehouden. De opleiding duurt 1 jaar, en vindt plaats in de beschermde werkomgeving van een van de zorgorganisaties. Er zijn 5 gezamenlijke groepslessen per jaar over werknemersvaardigheden.

Naast deze opleiding is het ook mogelijk om bij Klimop de volledige MBO 1 opleiding ‘Assistent medewerker Groen’ te volgen, deze wordt verzorgd in samenwerking met Helicon (MBO school).

Belangstelling voor een opleiding?

Neem contact op met:

Jeroen van Deurzen, bedrijfsleider Klimop (jeroen.van.deurzen@siza.nl)

Ruud Jansen, Werkbegeleider/trainer Klimop (ruud.jansen@siza.nl)

(3-10-2016)

Nieuwsbericht

Klimop groenonderhoud
 • Lees verder

  Start ‘Centrum voor activerend werk’ Arnhem

  Om de kans op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten biedt de gemeente Arnhem vanaf 1 januari 2017 ‘activerend werk’ aan. Siza is sinds de start betrokken en is één van de partners in de coöperatie ‘Centrum voor activerend werk’. Donderdag 9 februari vindt onder toeziend oog van wethouder Anja Haga de officiële start plaats. (9-2-2017)

 • lees hier verder...
 • lees hier verder...
 • Lees verder...

  Opleidingen voor cliënten: MBO1 en branche erkend

  In samenwerking met Rijn IJssel en Helicon bieden wij cliënten de mogelijkheid aan om een opleiding te volgen op MBO1 niveau. (26-7-2016)

 • Lees verder...

  KOM "Vanuit de kunsten gelden er geen beperkingen alleen maar mogelijkheden"

  Geef jij kunstaanbod aan een doelgroep met een ondersteuningsvraag? Zoals gitaarles voor jongeren uit het speciaal onderwijs of schilderen voor volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking? En vindt dit aanbod plaats op een locatie in Arnhem? DAN ZIJN WE OP ZOEK NAAR JOU! (19-7-2016)

 • Lees verder...

  Aanmoedigingsprijs voor Siza-bakkers ‘Van eigen deeg’

  In de bakkerij ‘Van eigen deeg’ aan de Broerenstraat te Arnhem werken sinds 14 april van dit jaar bakkers die ‘lekker anders’ zijn. 'Van eigen deeg' wil namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om hun droom te verwezenlijken. Dat is: erkenning krijgen voor hun inspanningen, gezien worden en groeien naar een échte baan. (11-7-2016)

 • Groen SWSO

  Opleidingspilot sloopt muren in de zorg

  Mensen met een beperking blijven vaak heel lang werken op dezelfde leerwerkplek of dagbestedingslocatie. Terwijl het voor hun ontwikkeling misschien beter zou zijn om door te stromen. Een samenwerking tussen zes zorgorganisaties maakt dat nu mogelijk. (27-6-2016)

 • Opening Bakkerij Van eigen deeg

  Bakkerij Van eigen deeg aan de Broerenstraat officieel geopend

  Na een grootse verbouwing en een rustige opstart periode voor de medewerkers is deze ochtend Bakker Hilvers Van eigen deeg officieel geopend. Bij de feestelijke opening in de Broerenstraat waren onder andere de Burgemeester van Arnhem Herman Kaiser, de directie van Bakker Hilvers en voorzitter van de raad van bestuur van Siza Rob Hoogma aanwezig. (14-4-2016)

Rendertime:0.388seconds(Logging enabled)