Informatiebijeenkomst over niet-aangeboren hersenletsel

Op zaterdag 18 november 2017 van 10.00 tot 12.00 uur, organiseert Siza een informatie-inloopochtend over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die getroffen zijn door hersenletsel, mantelzorgers, huisartsen en andere verwijzers.

Tijdens de inloopochtend is er aandacht voor de oorzaken van niet-aangeboren hersenletsel, de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan, maar ook voor het Siza behandel- en begeleidingsaanbod en het behandelprogramma van Hersenz. De inloopochtend vindt plaats in het Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem aan de Industrieweg 115 in Terborg.

Hersenletsel

Jaarlijks lopen circa 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door een klap op het hoofd bij een ongeval, door een hartstilstand, ziekte, hersenbloeding of hersentumor. Hersenletsel heeft enorme gevolgen voor de getroffen persoon zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving. Vaak ziet het leven van de persoon met hersenletsel en dat van de omgeving er na het ontstaan van het hersenletsel heel anders uit.
Na een tijd in het ziekenhuis of revalidatiecentrum komen mensen met hersenletsel thuis, vaak komen dan pas de vragen en problemen. Men heeft bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, de weg niet kunnen vinden, moeite met praten of begrijpen, aandacht- of concentratieproblemen. Het hersenletsel gaat niet over, maar de getroffene en de omgeving kunnen er wel mee leren omgaan.

Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem

Het Regionaal Expertisecentrum NAH biedt kortdurende intensieve behandeling en begeleiding aan mensen met hersenletsel en hun omgeving. Dit kan individueel of in een groep plaatsvinden. Wij richten ons op de zichtbare én onzichtbare gevolgen van NAH.
De behandeling is georganiseerd in modules die landelijk zijn ontwikkeld in het samenwerkingsverband Hersenz. Siza heeft tevens een breed vervolgaanbod dat goed aansluit. Zo is er bijvoorbeeld verbinding met dagbesteding en zijn er mogelijkheden om te (blijven) werken. We bieden een persoonlijk en passend aanbod, dat aansluit op wat in de revalidatie in gang is gezet. Doel van de behandeling en begeleiding is de verbinding naar het leven van alledag en naar participatie in de samenleving.

Inloopochtend

Tijdens de inloopochtend op 18 november staan we stil bij het herkennen van hersenletsel, maar ook bij de betekenis en gevolgen van hersenletsel voor de persoon zelf en zijn/haar naaste (professionele) omgeving en de behandel- en begeleidingsmogelijkheden van Siza. We bespreken daarnaast het aanbod van het Regionaal Expertisecentrum NAH als antwoord op veel voorkomende vragen van mensen met hersenletsel en hun directe omgeving.

Lees hier ook meer over het behandel- en begeleidingsaanbod van Siza bij NAH.

(13-10-2017)

Lees verder
 • Lees verder

  Zorg in de nacht bij Siza

  In het programma Nieuwsuur werd aandacht besteed aan zorg in de nacht. Hieronder leggen wij uit hoe Siza het opvolgen van zorgoproepen en de zorg in de nacht heeft geregeld. (13-11-2017)

 • Lees verder

  Kunstenaars van Atelier 23 op Ruimtekoersfestival

  Atelier 23 van Siza en Kunstportaal van de RIBW werken al jaren samen om meer bekendheid aan hun kunstenaars te geven. Zo zijn er kunstveilingen en exposities georganiseerd. Dit jaar wordt er een grote tentoonstelling gerealiseerd tijdens het Ruimtekoersfestival in Arnhem Zuid. (8-11-2017)

 • Lees verder

  “Innovatie is een aanvulling op persoonlijke begeleiding”

  Sonja is een innovatieve begeleider, die MijnEigenPlan bij haar dagelijks werk gebruikt. MijnEigenPlan is een online omgeving en app waarmee cliënten en begeleiders worden ondersteund op het gebied van structuur, zelfredzaamheid, emotieregulatie en motivatie. We hebben MijnEigenPlan getest in het Fieldlab Gehandicaptenzorg. (25-10-2017)

 • Lees verder

  Aandacht in de media voor seksueel misbruik in gehandicaptenzorginstellingen

  Vanavond zendt Zembla (21:15 u op NPO 2) een Australische documentaire uit over seksueel misbruik binnen gehandicaptenzorginstellingen. (25-10-2017)

 • Lees verder

  Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

  Beoordeel jouw gemeente voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente! (23-10-2017)

 • Lees verder

  Doelen halen in app Goalie

  In het Fieldlab Gehandicaptenzorg gaan we Goalie testen. (12-10-2017)

 • Lees verder

  Kinderdagcentrum Meander officieel geopend

  Maandag 9 oktober opende deelnemer Egbert, samen met Julianne Meijers, bestuurder Siza, het nieuwe Kinderdagcentrum Meander. Meander is er voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking voor wie naar school gaan niet mogelijk is. (9-10-2017)

 • Lees verder

  Opening kinder- en jongerencentrum Tilburg

  Libra Revalidatie & Audiologie, Mytylschool Tilburg en Siza, drie organisaties met één droom: de oprichting van een kinder- en jongerencentrum waar kinderen, ongeacht hun beperking, terecht kunnen voor ondersteuning en onderwijs. Nu is het een feit, het kinder- en jongerencentrum is geopend. (3-10-2017)

 • Lees verder

  Het is verslavend

  In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest. Kinemoto is een spelinstallatie van Care4More en Axendo met daarop vijftien verschillende spellen voor mensen met een verstandelijke beperking. Kamilla heeft COPD en vertelt over haar ervaring met Kinemoto. (28-9-2017)

 • Lees verder

  Je moet ze wel bij de hand nemen

  In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest. Kinemoto is een spelinstallatie van Care4More en Axendo met daarop vijftien verschillende spellen voor mensen met een verstandelijke beperking. Maaike begeleidt een woongroep in Apeldoorn en vertelt over haar ervaring met Kinemoto. (26-9-2017)

Rendertime:0.215seconds(Logging enabled)