Villa Bergland

De Villa is een woon- en logeerlocatie voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke en/of (licht)verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

In de prachtige villa zijn 5 woonplekken en 2 logeerplekken. De sfeer is warm en huiselijk. De kamers hebben gedeelde (aangepaste) badkamers en er is een woonkamer en televisiekamer. Het verblijf in de villa is tijdelijk, tot de nieuwbouw Puijacker in 2023 klaar is. Villa Bergland is gelegen aan de rand van Tilburg in een parkachtige tuin. Vlakbij op het Pater van der Elzenplein en bij de AaBe Fabriek kun je een boodschap doen. Een frisse neus haal je in het nabij gelegen Leijpark. Onderwijscentrum Leijpark en Libra Revalidatie en het ETZ bevinden zich op loopafstand.

Logeren

We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zo lang mogelijk thuis kunnen wonen bij hun ouders. Logeren draagt hieraan bij omdat ouders tijdelijk ontlast worden. Logeren kan ook een stap zijn richting wonen. Zo kun je logeren uitbreiden en langzaam wennen aan wonen. Als je komt logeren zul je zoveel mogelijk dezelfde gezichten zien, omdat we werken met een 4 wekelijks rooster. Dit vergroot de kwaliteit van zorg en vergroot het gevoel van veiligheid.

Begeleiding

De medewerkers van de Villa zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen en volwassenen met een lichte beperking, niet-aangeboren hersenletsel en (licht)verstandelijke beperking. De begeleiding is gericht op ontwikkeling, meedoen en zelfredzaamheid.

Het team bestaat uit 9 medewerkers (begeleiders 1, 3 en 4), enkele slaapdienstmedewerkers en een teamleider. Ook is er een verpleegkundige aan het team verbonden. Elke medewerker heeft een aandachtsgebied, waarin hij/zij zorgt voor waarborging van kwaliteit. Elke bewoner heeft een zorgplan, een regiebegeleider en een regiebehandelaar. Bovendien is er elke zes weken is er een bewonersoverleg.

Berglandweg

Aan de Berglandweg liggen in een parkachtige tuin twee locaties: Villa Bergland en de nieuwe laagbouw achter de villa: het Tuinhuis.

Advies, vragen of aanmelden?

Siza Entree bespreekt graag welke mogelijkheden er zijn. Vul één van onze contactformulieren in, of bel naar 088 377 91 99 of mail naar sizaentree@siza.nl.

Meer weten over deze locatie?

Bekijk onze folder

Van

- -
:

Bereken route per

Naar

Villa Bergland, Berglandweg 32 , 5022JB Tilburg

Rendertime:0.201seconds(Logging enabled)