Het Dorp Vernieuwt. Samen met bewoners, medewerkers en partners werken we aan een toegankelijke, inclusieve wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven in een prettige, duurzame en groene omgeving. Zo blijven we de juiste ondersteuning bieden aan mensen met een beperking in een omgeving die voldoet aan de eisen van wonen en zorg van nu.

De realisatie van Het Dorp in Arnhem, ruim 50 jaar geleden, was een grootse stap in de emancipatie van mensen met een beperking. De uitgangspunten van toen zijn nog altijd actueel. Tegenwoordig speelt slimme inzet van technologie een grote rol. Zodat mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en meedoen in de samenleving. 

Met de vernieuwingen die nu op stapel staan wil Het Dorp opnieuw zijn wat het altijd is geweest: een voorloper met baanbrekende ideeën over gehandicaptenzorg. In Het Dorp is ook plek voor een ‘leerpark’: Academy Het Dorp. Bewoners, medewerkers en leveranciers van bewezen technologie werken samen aan de slimme inzet van technologie. Bewoners leren, trainen en verleggen grenzen voor een zo zelfstandig mogelijk leven. 

Actueel

Lees onze verhalen

Rendertime:0.201seconds(Logging enabled)