Kinderboerderij & tuinen

De Buitenplaats ligt op een groot terrein van ongeveer 2,5 hectare, pal naast park Lingezegen. Cliënten van de Buitenplaats zorgen ervoor dat het terrein van De Buitenplaats mooi en groen blijft. De Buitenplaats is vrij toegankelijk en wordt dagelijks bezocht door wijkbewoners. Sommige werkzaamheden doen onze cliënten samen met de wijkbewoners zoals een speelterrein open en begaanbaar houden, het oorlogsmonument onderhouden, in de moestuin werken en de dieren van de kinderboerderij verzorgen. We zijn blij met deze mooie verbinding met de wijk Schuytgraaf.

Onze cliënten zijn trots op hun werk, en ze vertellen er graag over. Mocht u tijdens uw bezoek vragen hebben, stel ze gerust!

Bij de Buitenplaats is van alles te beleven:

Kinderboerderij
Konijnen, schapen, kippen, cavia’s en andere dieren leven gezellig op onze kinderboerderij. Een heerlijke plek voor de kleintjes om te bezoeken! U bent van harte welkom om langs te komen. De kinderboerderij is momenteel van 12.00 tot 15.00 uur geopend.

Kabouterpad
De Buitenplaats heeft een prachtige route uitgestippeld waar kinderen op speelse wijze de natuur ervaren. Ze maken kennis met kruiden, groentes, (wilde) planten en dieren. De kleintjes gaan op pad met een goed gevuld knapzakje met lekkers. Het kabouterpad is leuk voor kinderen in de basisschool leeftijd. U kunt tevoren reserveren bij De Buitenplaats.

Vers voor thuis
Bij De Buitenplaats is allerlei lekkers en moois te koop voor thuis. Drink thee uit onze eigen pluktuin, of pluk een mooi boeket voor thuis. En heeft u de groenten en het fruit uit onze moestuin al geproefd? Verser (en lekkerder!) kan haast niet. Ook hebben we haardhout en hooi te koop.

De pluktuin is maandag t/m donderdag van 9:30-15:00 uur geopend, en op vrijdag van 9:30-12:00 uur. Groenten en fruit kunt u afhalen bij de fruitkar. U kunt betalen met contant geld in de daarvoor bestemde bak.

Rendertime:0.196seconds(Logging enabled)