Kinderboerderij en tuinen

De Buitenplaats ligt op een groot terrein van ongeveer 2,5 hectare. Hier kunt u wandelen in de moes- en kruidentuin of de kinderboerderij bezoeken. De Buitenlui onderhouden het terrein. Per dag werken er ongeveer twaalf cliënten met twee werkbegeleiders. Ze geven de dieren eten, mesten de hokken uit, zaaien planten en onderhouden de tuinen. Ook zagen ze haardhout en maken ze producten van hout. Deze zijn op aanvraag te bestellen. Verder zorgen de Buitenlui ervoor dat het erf, het terras en omliggend terrein er netjes uitziet. In de zomer zijn geregeld verse groenten uit de moestuin te koop.

Samen aan de slag

Het terrein is vrij toegankelijk en wordt dagelijks bezocht door wijkbewoners. Sommige werkzaamheden doen onze cliënten samen met de wijkbewoners zoals een speelterrein open en begaanbaar houden, in de moestuin werken en de dieren van de kinderboerderij verzorgen.

Participatie

Om de participatie van onze cliënten te bevorderen, werken we samen met de gemeente, Staatsbosbeheer en de Groenteschuyt. Zo verzorgen de Buitenlui onder andere het oorlogsmonument en houden zij de speeltuin en skatebaan vrij van zwerfafval.

Bezoek onze kinderboerderij en tuinen

U bent van harte welkom om onze kinderboerderij of tuinen te bezoeken. En als u dat wilt, vertellen de Buitenlui graag over hun werk!

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via 088-378 01 39 of de.buitenplaats.tuin@siza.nl.

Rendertime:0.19seconds(Logging enabled)