Atelier23

Atelier23 is een plek waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De kunst die gemaakt wordt is herkenbaar aan een grote mate van originaliteit en zeggingskracht. De meeste deelnemers zijn autodidact; hun werk is direct en spontaan. Ze zijn enkele dagen in de week aan het werk en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars. Daardoor maken ze in korte tijd een grote ontwikkeling door. 

Exposities:

Wanneer het werk kwaliteit heeft kan het gekocht worden in onze galerie of geleend via de Kunstuitleen. Ook doen we mee met exposities in het reguliere kunstcircuit. Voor de kunstenaars werkt het stimulerend dat hun werk op deze manier serieus genomen wordt. De exposities leveren ook naamsbekendheid op. We exposeren onder andere bij de winkel WAAR te Arnhem, Petit Café de Oranjerie te Dieren, eetcafé Tjoe’s in Oosterbeek, huisartsenpraktijk de Jaghthoorn, Huis Wylerberg te Berg en Dal en op de Art Brut Biënnale te Hengelo. 

Werken in opdracht:

Naast het vrije werken in het atelier wordt er in opdracht gewerkt. Ter afwisseling van heel persoonlijk werk, kan het plezierig zijn om te werken aan een toegepast eindproduct. Voorbeelden zijn; tafels voor de winkel WAAR te Arnhem, het interieur van Het Theehuis in Park Presikhaaf te Arnhem, portretten en boekomslagen. Ook wordt er regelmatig deelgenomen aan wedstrijden en projecten van onder andere Special Art en het UWV- Kunstcongres.

Actueel:

EXPOSITIES
Op dit moment hebben we een aantal exposities die u kunt bezoeken

Expositie Ineke ten Bensel:
Bij de Wasplaats in Klarendal is vanaf 1 september de expositie van tekeningen van Ineke ten Bensel te bewonderen. De grote inspiratiebron voor Ineke is de natuur, planten en dieren. Met name haar zwak voor vogels komt ruim aan bod in het werk dat te zien is tijdens deze tentoonstelling die bestaat uit een groot aantal kleine, maar zeer verfijnde tekeningen met potlood en kleurpotlood. De expositie is te bezoeken vanaf vrijdag 1 september tot 1 oktober bij de Wasplaats op de Klarendalseweg 439. De openingstijden zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Expositie Dick Lammertink:
Bij Medisch centrum Westerkade is vanaf 11 augustus tot en met 10 november het werk van Dick Lammertink te bewonderen. Het zijn schilderachtige tekeningen van landschappen en natuurverschijnselen. Ze zijn met zeer veel aandacht en geduld gemaakt en Dick werkt op zo'n intense manier met de kleurpotloden dat de voorstellingen geschilderd lijken te zijn. U kunt de expositie bekijken in de algemene ruimte op de Broekstraat 2 te Arnhem.

Groeps Expositie met het thema "Gebouwen": 
Bij huisartsenpraktijk De Jachthoorn kunt u op afspraak de groepsexpositie met het thema "Gebouwen" bekijken. De Expositie loopt van 1 augustus 2023 tot en met 1 februari 2024. Als u de expositie wilt bezoeken moet u een afspraak maken via de receptie van de huisartsenpraktijk 026 4424904.

Expostie Mascha Siekkötter
Op de Buitenplaats zijn de kunstwerken van Mascha Siekkötter te bewonderen. Mascha werk graag met gouache, Posca stiften en op haar iPad. Met deze laatste maakt ze ditale kunstwerken die op hoge kwaliteit worden geprint. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, het interieur en uit kleding.
Vanaf 28 juli tot en met 10 november 2023 bent u welkom op de Buitenplaats van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 16.00 uur. De Buitenplaats, Marasingel 19, 6846 DX Arnhem.

LET OP! De volgende projecten staan op stapel! 

The Big Draw:
Tijdens the Big Draw worden in heel Nederland op winkelruiten getekend door kunstenaars. Ook in de Schuytgraaf! Van Atelier 23 zijn 5 kunstenaars geselecteerd om op 16 september het winkelcentrum van mooie tekeningen te voorzien. Eelco Otter, Elois Siepe, Tascha van den Broek, Mascha Siekkotter en John Siep hebben ontwerpen gemaakt passend bij de etalages van "hun" winkel. Tijdens deze tekendag zijn er meer leuke activiteiten te beleven in het winkelcentrum van de Schuytgraaf! 
Voor meer informatie klik hier!

Art Brut Biënnale:
Tijdens de Art Brut Biënnale (7 t/m 15 oktober) staat het werk van 150 kunstenaars met een beperking centraal. Meer dan 800 kunstwerken zijn te bewonderen in het voormalige V&D pand in Hengelo. Maar liefst 7 kunstenaars van Atelier 23 zijn geselecteerd voor deze editie van de Biënnale! Benhanan Gast, Tyrone Marengo, Jeroen van den Briel, Iris Aalsters, Ninouk Grootaarts, Dennis Hoff en Rudyard Evers tonen hun recente werken. 
Voor meer informatie klik hier

Kunstfestival op de Buitenplaats:
Op 11 en 12 november vinden de Landelijke Open Atelierroutes plaats door heel Nederland. Atelier 23 heeft dit aangegrepen om een kunstfestival te organiseren in De Buitenplaats. Tijdens dit weekend zijn kunstenaars aan het werk, de leerlingen van 5 basisscholen uit de Schuytgraaf exposeren, de zondag is gevuld met toffe workshops zoals Grafitti schilderijen maken en tekenen met een VR-bril. De horeca verzorgt lekker koffie met gebak of een broodje. De kunstuitleen is dit weekend uitgebreid te bewonderen met een mooie expositie van werken in stock. Daarnaast is er een kleine informatiemarkt over andere kunstenaarsinitiatieven in de wijk de Schuytgraaf. 
De Buitenplaats is open op zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De workshops vinden plaats op zondag van 12:00 tot 16:00. 
Voor vragen neem gerust contact op met Atelier 23.
Voor meer informatie over de Landelijke Open Atelierroutes klik hier

 

Wil je meer informatie over Atelier23?

Bel dan met 088-378 01 44 of mail naar atelier23@siza.nl
facebookpagina: www.facebook.com/atelier23siza/
Instagram: atelier23siza

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr 9.00 tot 16.00 uur.

Benieuwd naar de kunstenaars en hun werken?

Bekijk alle kunstwerken
Kunstenaars

Kunstenaars

Wilt u weten welke kunstenaars er allemaal op het Atelier23 werken en hun kunstwerken bekijken. Hier ziet u ze allemaal!

Lees meer over de kunstenaars en hun werken

Atelier23

Galerie en Kunstuitleen

Bent u geïnteresseerd in kunst? Neem dan eens een kijkje bij Atelier23. In onze galerie kunt u de kunstwerken kopen maar er is ook een mogelijkheid om kunst te lenen via de Kunstuitleen.

Lees meer over de galerie en de Kunstuitleen van Aterlier23

Rendertime:0.168seconds(Logging enabled)