Atelier23

Atelier23 is een plek waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De kunst die gemaakt wordt is herkenbaar aan een grote mate van originaliteit en zeggingskracht. De meeste deelnemers zijn autodidact; hun werk is direct en spontaan. Ze zijn enkele dagen in de week aan het werk en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars. Daardoor maken ze in korte tijd een grote ontwikkeling door. 

Exposities:

Wanneer het werk kwaliteit heeft kan het gekocht worden in onze galerie of geleend via de Kunstuitleen. Ook doen we mee met exposities in het reguliere kunstcircuit. Voor de kunstenaars werkt het stimulerend dat hun werk op deze manier serieus genomen wordt. De exposities leveren ook naamsbekendheid op. We exposeren onder andere bij de winkel WAAR te Arnhem, Petit Café de Oranjerie te Dieren, eetcafé Tjoe’s in Oosterbeek, huisartsenpraktijk de Jaghthoorn, Huis Wylerberg te Berg en Dal en op de Art Brut Biënnale te Hengelo. 

Werken in opdracht:

Naast het vrije werken in het atelier wordt er in opdracht gewerkt. Ter afwisseling van heel persoonlijk werk, kan het plezierig zijn om te werken aan een toegepast eindproduct. Voorbeelden zijn; tafels voor de winkel WAAR te Arnhem, het interieur van Het Theehuis in Park Presikhaaf te Arnhem, portretten en boekomslagen. Ook wordt er regelmatig deelgenomen aan wedstrijden en projecten van onder andere Special Art en het UWV- Kunstcongres.

Actueel:


JAARBOEK 2020
Met trots presenteren wij ook dit jaar weer een jaarboek! 
Dat kan natuurlijk eigenlijk ook niet anders met 35 hardwerkende kunstenaars die de inhoud hebben aangeleverd.
2020 was een vreemd jaar voor ons: pas ingerichte exposities bleven zonder bezoekers, de kunstenaars hebben maanden thuis gewerkt en de kunstuitleen was gesloten. Toch is het jaarboek ondanks de Corona niet minder gevuld met prachtige werken en de verhalen over wat we allemaal wél hebben gedaan in 2020. U kunt het jaarboek kopen voor 7 euro. Neem hiervoor contact op met het Atelier via tel. 06 10976173 of via de mail atelier23@siza.nl

EXPOSITIES
Op dit moment hebben we een aantal exposities die u kunt bezoeken

Expositie Ninouk Grootaarts, Ruud Marijnissen, Iris Aalsters en Benhanan Gast:
Bij huisartsenpraktijk De Jachthoorn kunt u op afspraak de foto, schilderijen en tekeningen van Ninoujk Grootaarts, Ruus Marijnissen, Iris aalsters en Benhanan Gast bekijken. De Expositie loopt van 1 augustus 2021 tot en met 30 januari 2022. Als u de expositie wilt bezoeken moet u een afspraak maken via de receptie van de huisartsenpraktijk 026 4424904.

Expositie Marco van den Boogert:
Op de Buitenplaats kunt u de expositie komen bekijken van de werken die door Marco van den Boogert zijn gemaakt. Laat je verrassen door het experiment en het onorthodoxe materiaalgebruik. Dit kan vanaf 1 december 2021 tot 1 maart 2022 van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 - 16.00 uur. 

NIEUW - DIGITALE EXPOSITIES - NIEUW

Digitale expositie kunstenaars Atelier 23 
Vanwege de Coronamaatregelen zijn de meeste expositieplekken niet toegankelijk. Atelier 23 is zodoende op zoek gegaan naar nieuwe manieren om het werk van de kunstenaars die binnen het Atelier werken een podium te geven. Naast de Facebookpagina, de Instagram account en de Website heeft onze stagiaire van Ruimtelijke Vormgeving een eerste Digitale Expositie ingericht. In de expositie kunt u de werken bewonderen die ook in het laatste jaarboek van het Atelier staan.
Klik hier om naar de digitale expositie van alle kunstenaars van Atelier 23 te gaan.

Digitale expositie Hilde Kwint: Naast de algemene expositie van alle kunstenaars van het Atelier is er ook een speciale expositie die gewijd is aan Hilde Kwint. Zij heeft na een jarenlange periode afscheid genomen van het Atelier. De tenstoonstellling is een dan ook een afscheid van Hilde Kwint als kunstenaar binnen Atelier 23 en laat een overzicht van haar werk zien. 
Klik hier om naar de digitale expositie van Hilde Kwint te gaan. 

 

Wil je meer informatie over Atelier23?

Bel dan met 088-378 01 44 of mail naar atelier23@siza.nl
facebookpagina: www.facebook.com/atelier23siza/
Instagram: atelier23siza

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr 9.00 tot 16.00 uur.

Benieuwd naar de kunstenaars en hun werken?

Bekijk alle kunstwerken
Kunstenaars

Kunstenaars

Wilt u weten welke kunstenaars er allemaal op het Atelier23 werken en hun kunstwerken bekijken. Hier ziet u ze allemaal!

Lees meer over de kunstenaars en hun werken

Atelier23

Galerie en Kunstuitleen

Bent u geïnteresseerd in kunst? Neem dan eens een kijkje bij Atelier23. In onze galerie kunt u de kunstwerken kopen maar er is ook een mogelijkheid om kunst te lenen via de Kunstuitleen.

Lees meer over de galerie en de Kunstuitleen van Aterlier23

Rendertime:0.234seconds(Logging enabled)