Atelier23

Atelier23 is een plek waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De kunst die gemaakt wordt is herkenbaar aan een grote mate van originaliteit en zeggingskracht. De meeste deelnemers zijn autodidact; hun werk is direct en spontaan. Ze zijn enkele dagen in de week aan het werk en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars. Daardoor maken ze in korte tijd een grote ontwikkeling door. 

Exposities:

Wanneer het werk kwaliteit heeft kan het gekocht worden in onze galerie of geleend via de Kunstuitleen. Ook doen we mee met exposities in het reguliere kunstcircuit. Voor de kunstenaars werkt het stimulerend dat hun werk op deze manier serieus genomen wordt. De exposities leveren ook naamsbekendheid op. We exposeren onder andere bij de winkel WAAR te Arnhem, Petit Café de Oranjerie te Dieren, eetcafé Tjoe’s in Oosterbeek, huisartsenpraktijk de Jaghthoorn, Huis Wylerberg te Berg en Dal en op de Art Brut Biënnale te Hengelo. 

Werken in opdracht:

Naast het vrije werken in het atelier wordt er in opdracht gewerkt. Ter afwisseling van heel persoonlijk werk, kan het plezierig zijn om te werken aan een toegepast eindproduct. Voorbeelden zijn; tafels voor de winkel WAAR te Arnhem, het interieur van Het Theehuis in Park Presikhaaf te Arnhem, portretten en boekomslagen. Ook wordt er regelmatig deelgenomen aan wedstrijden en projecten van onder andere Special Art en het UWV- Kunstcongres.

Actueel:

Op dit moment hebben we een aantal exposities die u kunt bezoeken

Expositie HOMEWORK:
Op de Buitenplaats kunt u de expositie komen bekijken van de werken die door de kunstenaars thuis zijn gemaakt tijdens de Lockdown vanwege het Coronavirus. U moet voor uw bezoek een afspraak maken. Dit kan tot 1 december 2020 op de vrijdag tussen 11.00 - 17.00 uur. U kunt hiervoor bellen of mailen. Via de onderstaande link kunt u via een film een indruk krijgen van de expositie. Deze film is gemaakt door Machiel Zwart één van de kunstenaars van het Atelier. 
https://www.instagram.com/tv/CGk5xs8HDZc/?igshid=fs6nd7teilms

Expositie Dick Lammertink:
In de winkel WAAR te Arnhem kunt u tot 1 december de schilderijen van Dick Lammertink bewonderen.
Voor meer informatie en actuele openingstijden van de WAAR: https://waarsmaaklokaal.nl/ 

Expositie Hetty Londeman, Ruud Marijnissen en Hans Janssen:
In Petit Café de Oranjerie in Dieren kunt u tot 4 januari 2021 de schilderijen van Hetty Londeman, Ruud Marijnissen en Hans Janssen bewonderen.
Voor meer informatie en actuele openingstijden van de Oranjerie: https://www.oranjeriepetitcafe.nl/ 

Wil je meer informatie over Atelier23?

Bel dan met 088-378 01 44 of mail naar atelier23@siza.nl
facebookpagina: www.facebook.com/atelier23siza/
Instagram: atelier23siza

Wij zijn bereikbaar van ma t/m vr 9.00 tot 16.00 uur.

Benieuwd naar de kunstenaars en hun werken?

Bekijk alle kunstwerken
Kunstenaars

Kunstenaars

Wilt u weten welke kunstenaars er allemaal op het Atelier23 werken en hun kunstwerken bekijken. Hier ziet u ze allemaal!

Lees meer over de kunstenaars en hun werken

Atelier23

Galerie en Kunstuitleen

Bent u geïnteresseerd in kunst? Neem dan eens een kijkje bij Atelier23. In onze galerie kunt u de kunstwerken kopen maar er is ook een mogelijkheid om kunst te lenen via de Kunstuitleen.

Lees meer over de galerie en de Kunstuitleen van Aterlier23

Rendertime:0.239seconds(Logging enabled)