Elderburen

Elderburen is een community (woongemeenschap) waar bewoners contact onderhouden met elkaar en met de buurt. Bij Elderburen leer of versterk je met ondersteuning van Siza de vaardigheden die ervoor nodig zijn om echt zelfstandig te kunnen leven.

Arnhemse wijk Elderveld vind je het bijzondere woonproject ElderBuren. Elderburen is een community (woongemeenschap) waar bewoners contact onderhouden met elkaar én met de buurt. Als je in Elderburen woont, vind je het belangrijk om iets voor een ander te kunnen betekenen. Bijvoorbeeld door te helpen met tuinieren, boodschappen doen, klussen of samen wandelen. En je vindt het fijn dat een buur jou af en toe helpt.  

Daarnaast wil je leren om zelfstandig te leven. Samen met Siza versterk je de vaardigheden die ervoor nodig zijn om écht zelfstandig te kunnen leven. Zodat je later misschien zelfstandig woont met zo nodig ambulante (woon)begeleiding en/ of een jobcoach.  

In totaal zijn er 70 appartementen in Elderburen. 20 woningen zijn van Siza. De 50 andere woningen zijn voor andere bewoners. Je woont helemaal zelfstandig, dus je hebt een eigen woon- en slaapkamer, een keuken en badkamer. Er is een gemeenschappelijke woonkamer voor alle bewoners van Elderburen. Ook is er een coach (niet van Siza) die activiteiten voor en met bewoners organiseert. 

Voor wie 

Als je bij Elderburen komt wonen, ben je al voor een groot deel zelfredzaam en kun je je eigen leven indelen en leiden. Als je na een aantal jaar eenmaal zover bent, kan je de woning overnemen van Siza en huren bij Portaal. Siza kan dan ambulante ondersteuning geven. 

Cliënten die via Siza bij Elderburen gaan wonen, hebben een WLZ-indicatie. Elderburen is geen beschermd wonen project. 

Begeleiding 

De begeleiding vindt plaats op afspraak en in je eigen woning. Daarnaast is het team op vaste tijden aanwezig: van maandag t/m vrijdag tussen 16.00 en 21.00 uur. Je kunt hen dan bezoeken in hun kantoor. Heb je vragen als de begeleiding niet aanwezig is? Ze zijn altijd bereikbaar (overdag, ’s avonds en ’s nachts). Je kunt met de begeleiding (beeld)bellen of appen en zo nodig kunnen zij langskomen. Het doel is echter om te leren zelf op zoek te gaan naar een oplossing, of je vraag uit te stellen tot het begeleidingsmoment.   

Het team bestaat uit 4 tot 5 regiebegeleiders met kennis van mensen met een verstandelijke beperking, lichtverstandelijke beperking, lichamelijke beperking, autisme, niet aangeboren hersenletsel en/ of verwante stoornissen.   

Vragen, advies of aanmelden 

Meer weten over Elderburen of advies over aanmelden? Neem contact op met Siza Entree. Bel naar 088 377 91 99 of mail naar sizaentree@siza.nl. Je kunt voor meer informatie ook kijken op www.elderburen.nl

Meer weten over deze locatie?

Bekijk onze folder

Van

- -
:

Bereken route per

Naar

Elderburen, Leidenweg 40 , 6843LD Arnhem

Rendertime:0.185seconds(Logging enabled)