De woorden zitten in mijn hoofd, maar komen niet altijd uit mijn mond. - Ronald
Ik heb afasie, en nu?
Terug naar je oude leven kan niet meer. Zelfs na de revalidatie kun je nog steeds problemen ervaren in het dagelijks leven. We hebben specialistische kennis en ervaring op het gebied van afasie. Je kunt bij ons terecht voor behandeling en begeleiding. Zo kun je beter leren omgaan met je beperkingen en kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken.
Bezoekers van Het Afasiecentrum in Arnhem maakte deze video voor de week van de afasie (2024). Met als thema 'de kunst van communiceren'.
Behandeling en begeleiding
Ons afasiecentrum in Tilburg en Arnhem is er voor mensen met afasie vanaf 18 jaar. Ook verwanten, mantelzorgers en andere betrokkenen kunnen voor informatie en lotgenotencontact bij ons terecht. We bieden ook behandeling aan mensen met Primaire Progressieve Afasie (PPA). PPA is een vrij zeldzame neurologische aandoening waarbij de afasie geleidelijk ontstaat. Vanwege de geleidelijke achteruitgang is een specifieke behandeling vereist.
We werken in kleine behandelgroepen. Zo kun je van elkaar leren en begrip bij elkaar vinden. Bij het samenstellen van de groepen houden we rekening met de ernst van de afasie en de verschillende hulpvragen van de deelnemers.
Wil je meer weten of contact opnemen, klik op Afasiecentrum Tilburg of Afasiecentrum Arnhem.
Hersenletsel.nl
Het afasiecentrum is aangesloten bij Hersenletsel.nl. Deze vereniging ziet erop toe dat de kwaliteit van alle aangesloten afasiecentra gewaarborgd blijft. Kijk voor meer algemene informatie op www.hersenletsel.nl en over de afasiecentra op www.afasiecentrum.nl.
Aanmelden, vragen of advies
Meer weten over ons afasiecentrum? Neem contact op met SizaEntree:
088-377 91 99 of sizaentree@siza.nl of klik op onderstaande knop.