Toen ik hier binnenkwam voelde ik dat ik in een warm bad terechtkwam en dat ik aan alle kanten begrepen, ondersteund, begeleid en geholpen werd. Ik moet het zelf doen, dat is een feit. Maar ze hebben je wel de handvatten meegegeven. Zodat je er wat mee kan doen. - Ancil - Volgde het behandeltraject van Hersenz bij het expertisecentra NAH van Siza
Behandeling
Na je revalidatie kan iemand met NAH terecht bij één van onze Expertisecentra NAH voor intensieve en specialistische behandeling. We werken met behandelmodules van Hersenz, gericht op zowel zichtbare- als onzichtbare gevolgen van NAH. Samen werken we o.a. aan:
- Grip op energie en balans
- Geheugen- en concentratieproblemen
- Fysieke, mentale en emotionele vaardigheden
- Communicatie bij afasie
Deze aanpak biedt de handvatten om weer grip op het leven te krijgen en actief deel te nemen aan de maatschappij op een manier die aansluit bij de persoonlijke situatie en mogelijkheden.
We hebben ook een Afasiecentrum. Ons afasiecentrum in Tilburg en Arnhem is er voor mensen met afasie vanaf 18 jaar. Ook verwanten, mantelzorgers en andere betrokkenen kunnen voor informatie en lotgenotencontact bij ons terecht. We bieden ook behandeling aan mensen met Primaire Progressieve Afasie (PPA).
Meer informatie over behandeling bij de Expertisecentra NAH? Klik hier. Voor meer informatie over het Afasiecentrum klik hier.
Wonen bij Siza
Als thuis wonen niet langer haalbaar is, bieden wij diverse woonlocaties in Gelderland en Brabant die speciaal zijn afgestemd op mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Wonen is immers meer dan alleen een dak boven het hoofd; het gaat om het creëren van een veilige plek waar iemand zich echt thuis kan voelen. Wij ondersteunen bij het realiseren van dat thuisgevoel en staan klaar met de benodigde begeleiding.
Voor cliënten met NAH+ hebben we ook speciale woonlocaties.
Meer informatie over de wonen? Klik hier of gelijk locaties bekijken?
Ambulante zorg
Bij NAH is gespecialiseerde begeleiding belangrijk om cliënten te ondersteunen bij het vinden van balans in hun dagelijks leven. Onze ambulante zorg biedt maatwerk aan mensen die thuis, op het werk of in hun sociale omgeving tegen uitdagingen aanlopen als gevolg van NAH.
Wat doen wij?
Wij helpen cliënten bij het organiseren van hun dagelijkse leven, met als doel hun zelfstandigheid te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. We kijken samen met de cliënt o.a. naar:
- Wat ze zelf kunnen doen en wat ze kunnen leren.
- Welke ondersteuning zij nodig hebben in hun dagelijkse leven.
- Welke rol mensen in hun omgeving kunnen spelen in het herstelproces.
- Welke vorm van begeleiding of behandeling hen het beste verder helpt.
Meer informatie over ambulante zorg? Klik hier.
Dagbesteding/activering of werk
Voor wie op zoek is naar een passende werkplek of dagbesteding, biedt Siza mogelijkheden die aansluiten bij persoonlijke intresses en talenten. Met zorg op maat ondersteunen wij bji het vinden van activiteiten die aansluiten bij individuele wensen, zodat eigen regie behouden blijft. Voorbeelden van activiteiten zijn:
- Designproducten maken
- Bakken
- Werken met aardewerk
- Speelgoed controleren
- Werken met een camera
- Schilderen, tekenen, naaien op diverse locaties
Samen verkennen we wat het beste aansluit bij de behoeften en interesses, om een fijne en zinvolle invulling van de dag te creëren.
Meer informatie over leren & werken, re-integreren of dagbesteding?
Meer informatie of een cliënt verwijzen naar Siza
Neem contact op met Siza Entree via: 088-377 91 99 of sizaentree@siza.nl of klik op onderstaande knop.
Direct een cliënt aanmelden? Maak dan gebruik van onderstaand aanmeldformulier.